059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Jordanija – zimske počitnice v Jordaniji

0
Cena
od990€
Cena
od990€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

24
6 dni, let
Datumi: 6.1.2024
Jordanija
Šifra: AZ49
Program

1. dan:Zagreb - Istanbul - Aman

Zbor potnikov na letališču Zagreb dve in pol uri pred letom. Sledi prijava na let in let do Istanbula.

2. dan:Aman - Džeraš - Aman

Nadaljevanje poleta  proti Amanu. Po opravljenih carinskih formalnostih transfer do hotela 4* v Amanu. Nastanitev v hotelu. Nočitev. Kasneje zajtrk in odhod na ogled mesta. Aman je glavno mesto Kraljevine Jordanije. V mestu živi nekaj več kot 4 milijone prebivalcev in ga imajo za najbolj liberalno mesto v arabskem svetu, pogosto pa mu dajejo ime “Novi Bejrut”. Ogled mesta: Citadela s Herkulovim templjem, ki ponuja čudovit razgled na mesto, rimsko gledališče, ki se nahaja ob vznožju Citadele in Abdulahova mošeja, novi del mesta, arheološki muzej. Prosti čas za kosilo in nakup spominkov. Popoldne odhod v bližnje grško – rimsko mesto Džeraš (Jerash), ki je bilo neprekinjeno naseljeno že 6500 let. Staro rimsko mesto je bilo do pred približno 70 leti skrito pod puščavskim peskom. Po izkopavanjih je danes eno najbolje ohranjenih mest iz antike s Hadrijanovim slavolokom zmage, hipodromom, katedralo in 600 m dolgo ulico stebrov. Povratek v Aman v večernih urah. Večerja v hotelu. Nočitev.

3. dan:Aman - Betanija - Mrtvo morje - Madaba - gora Nebo - Petra

Zajtrk in odjava iz hotela. Odhod v Betanijo – svetopisemski kraj ob reki Jordan, kjer je po izročilu kraj Jezusovega krsta. Nadaljevanje vožnje do obale Mrtvega morja. Mrtvo morje je najbolj nenavadno morje na svetu, jezero, ki že leta privablja na tisoče turistov z vsega sveta. O izjemnih lastnostih njene vode je pisal že Aristotel, egipčanska kraljica Kleopatra pa jo je prejela v dar od Marka Antonija. Z globino 416 m pod morsko gladino je najnižja točka na svetu. Koncentracija soli v vodi je najvišja na svetu, okoli 30 %, skoraj osemkrat večja od slanosti drugih morij in oceanov. Ravno zaradi slanosti vsi obiskovalci uživajo v lebdenju na gladini, saj se tu nemogoče potopiti! Če bodo vremenske razmere dopuščale prosti čas za kopanje in mazanje z blatom, ki je znano po svojih zdravilnih in kozmetičnih lastnostih. Nadaljevanje vožnje proti svetopisemskemu mestu Madaba, znanem tudi kot “mesto mozaikov” in mestu, znanem po pravoslavni cerkvi sv. Jurja, v kateri je mozaični zemljevid Svete dežele iz predislamske dobe. Nadaljevanje poti proti gori Nebo, najsvetejšemu kraju v Jordaniji, za katerega je po izročilu Bog Mojzesu naročil, naj se povzpne na to goro in od tam zagleda obljubljeno deželo. Po verovanju je bil tu pokopan Mojzes, o pomembnosti tega kraja pa govori obisk papeža Janeza II. Na jasen dan ponuja gora Nebo čudovit razgled na Mrtvo morje, dolino reke Jordan in Jeruzalem. Nadaljevanje vožnje do Petre. Nastanitev v hotelu. Večerja v hotelu. Nočitev.

4. dan:Petra - Aqaba

Zajtrk. Obiščite fascinantno Petro, eno od novih 7 čudes sveta, nabatejsko mesto, vklesano v skale pred več kot 2000 leti na križišču poti svile in začimb med Kitajsko in Indijo ter Egiptom, Grčijo in Rimom. Petra imenujejo tudi mesto v kamnu, ki je zaradi barve peska, v katerega je vklesano, znano tudi kot “Rožnato mesto”. Konje boste jahali do začetka sika. Skozi sik se boste sprehodili do zakladnice, ki je zaslovela v filmu Indiana Jones in zadnji križarji, videli boste skalne grobnice in rimsko gledališče. Ta edinstven kraj je nedvomno najdragocenejši zaklad in največja turistična atrakcija Jordanije, danes je na seznamu Unescove kulturne dediščine in privablja popotnike iz vseh koncev sveta. V popoldanskih urah odhod v Aqabo, edino jordansko mesto na obali Rdečega morja. Nastanitev v hotelu. Večerja v hotelu. Nočitev.

5. dan:Aqaba - puščava Wadi Rum - safari z jeepi - Aman

Zajtrk. Prosti čas za ogled čudovite mošeje in prosti čas za nakupovanje začimb in kozmetike na znameniti tržnici. Najde se tudi čas za kopanje v čudovitem Rdečem morju (odvisno od vremena). Odjavi iz hotela sledi odhod proti znameniti puščavski pokrajini Wadi Rum, prikazani v filmih Lawrencea Arabskega, ki jo obrobljajo impresivne rjave in rdeče gorske verige. Zaradi pokrajine jo pogosto imenujejo tudi “mesečeva dolina”. Sledi nepozaben puščavski jeep safari (VKLJUČEN V CENO) cca 2 uri z možnostjo jahanja kamel (z doplačilom). Zvečer sledi skupna večerja v beduinskem šotoru v sami puščavi Wadi Rum s tradicionalnimi specialitetami in pitjem čaja s pogledom na zvezdnato puščavsko nebo. Zapustimo kamp in se odpeljemo do Ammana ter se prijavimo na let za Istanbul.

8. dan:Aman - Istanbul - Zagreb

Odhod letala proti Istanbulu in nadaljevanje leta proti Zagrebu.

Cena:

 • od 990 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz na relaciji Zagreb – Istanbul – Aman in Aman – Istanbul – Zagreb v ekonomskem razredu,
 • namestitev v hotelu 4* v Amanu na bazi 1 x nočitve z zajtrkom in 1 x polpenzionom (zajtrk + večerja),
 • namestitev v hotelu 4* v Petri na bazi 1 x polpenziona (zajtrk + večerja),
 • namestitev v Aqabi v hotelu 4* na bazi 1 x polpenziona (zajtrk + večerja),
 • večerja v puščavi Wadi Rum,
 • vsi ogledi s kvalitetnim turističnim avtobusom po programu (v avtobusu wi-fi, klima, 1 steklenica vode na osebo na dan),
 • vse vstopnice po programu,
 • jahanje konjev v Petri (po njihovih navadah mora vsak potnik dati napitnino cca. 5 USD),
 • jeep safari v puščavi Wadi Rum,
 • spremstvo lokalnega vodnika,
 • strokovno vodenje na celotnem potovanju,
 • jordanski vizum,
 • organizacija potovanja.

Doplačila:

Obvezna doplačila:

 • letalske takse in pristojbine: 305 EUR (spremenljivo do izdaje letalske karte),
 • osnovne napitnine cca: 40 USD (običajne in pričakovane napitnine voznikov, lokalnih vodnikov, nosačev – ki vam jih plača vodja potovanja na licu mesta).

Ostala možna doplačila:

 • enoposteljna soba: 190 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • jahanje kamel v puščavi Wadi Rum, cca 30 min: 25 USD,
 • križarjenje po Rdečem morju z ladjo s steklenim dnom cca 1 ura: 30 USD.

Popusti:

 • otrok do 12 let na dodatnem ležišču: 60 EUR,
 • odrasla oseba na dodatnem ležišču: 35 EUR.

Opombe:

 • Dokumenti potrebni za potovanje:
  Za potovanje v Jordanijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka. 

  Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Slike

Proceed Booking