059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Jordanija – novo leto

0
Cena
od1,250€
Cena
od1,250€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

29
8 dni, let
Datumi: 27.12.
Jordanija
Šifra: AZ49
Program

1. dan:Zagreb - Istanbul - Aman

Zbor potnikov na letališču Zagreb dve in pol uri pred letom. Sledi prijava na let in let do Istanbula.

2. dan:Aman - gora Nebo - Madaba - Kerak - Petra

Nadaljevanje poleta Turkish Airlines proti Amanu. Po opravljenih carinskih formalnostih transfer do hotela 4* v Amanu. Nastanitev v hotelu. Nočitev. Zajtrk in odhod na goro Nebo, najsvetejši kraj v Jordaniji, za katero je po izročilu Bog naročil Mojzesu, naj se povzpne na to goro in bo od tam videl obljubljeno deželo. Po verovanju je bil tu pokopan Mojzes, o pomembnosti tega kraja pa govori obisk papeža Janeza II. Na jasen dan ponuja gora Nebo čudovit razgled na Mrtvo morje, dolino reke Jordan in Jeruzalem. Nadaljevanje poti proti svetopisemskemu mestu Madaba, znanemu tudi kot “mesto mozaikov” in mestu, znanem po pravoslavni cerkvi Sv. Jurja, v kateri je mozaični zemljevid Svete dežele iz predislamske dobe. Nadaljevanje vožnje do Keraka, impozantne trdnjave, ki se nahaja 900 metrov nad morjem, kjer so se od 7. stoletja odvijale številne strateške bitke. Ogled delno obnovljene križarske trdnjave in podzemnih hodnikov. Nadaljevanje vožnje do Petre. Nastanitev v hotelu in večerja. Nočitev.

3. dan:Petra - Wadi Rum

Zajtrk in odjava iz hotela. Obiščite fascinantno Petro, eno od novih 7 čudes sveta, nabatejsko mesto, vklesano v skale pred več kot 2000 leti na križišču poti svile in začimb med Kitajsko in Indijo ter Egiptom, Grčijo in Rimom. Petra imenujejo tudi mesto v kamnu, ki je zaradi barve peska, v katerega je vklesano, znano tudi kot “Rožnato mesto”. Konje boste jahali do začetka sika. Skozi sik se boste sprehodili do zakladnice, ki je zaslovela v filmu Indiana Jones in zadnji križarji, videli boste skalne grobnice in rimsko gledališče. Ta edinstven kraj je nedvomno najdragocenejši zaklad in največja turistična atrakcija Jordanije, danes je na seznamu Unescove kulturne dediščine in privablja popotnike iz vseh koncev sveta. Popoldne odhod v puščavsko pokrajino puščave Wadi Rum, prikazano v filmih Lawrence of Arabia, ki jo obrobljajo impresivne rjave in rdeče gorske verige. Zaradi pokrajine jo pogosto imenujejo tudi “mesečeva dolina”. Namestitev v luksuznem kampu v dvoposteljnih sobah 4*. Sledi nepozabno doživetje sončnega zahoda v puščavi in ​​razkošna večerja v beduinskem kampu s tradicionalno beduinsko peko in bogatim bifejem. Po večerji beduinski čaj ob ognju in doživetje opazovanja zvezdnatega neba v puščavi. Nočitev.

4. dan:Wadi Rum - jeep safari - Aqaba

Za tiste, ki zgodaj vstajajo, posebno doživetje sončnega vzhoda v puščavi. Zajtrk. Sledi nepozaben puščavski jeep safari (VKLJUČEN V CENO) cca 2 uri z možnostjo jahanja kamel (z doplačilom). Zapustimo impresivno puščavo Wadi Rum in se odpravimo proti Aqabi, edinemu jordanskemu mestu ob obali Rdečega morja. Ogled Aqabe z možnostjo kopanja v Rdečem morju (v primeru lepega vremena). Prosti čas za ogled čudovite mošeje in prosti čas za nakupovanje začimb in kozmetike na znameniti tržnici. Skupna večerja v hotelu 4*. Nočitev.

5. dan:Aqaba - Betanija - Mrtvo morje

Zajtrk. Zapustimo Akabo in se odpravimo v Betanijo – svetopisemski kraj ob reki Jordan, kjer je po izročilu kraj Jezusovega krsta. Nadaljevanje vožnje do obale Mrtvega morja. Mrtvo morje je najbolj nenavadno morje na svetu, jezero, ki že leta privablja na tisoče turistov z vsega sveta. O izjemnih lastnostih njene vode je pisal že Aristotel, egipčanska kraljica Kleopatra pa jo je prejela v dar od Marka Antonija. Z globino 416 m pod morsko gladino je najnižja točka na svetu. Koncentracija soli v vodi je najvišja na svetu, okoli 30 %, skoraj osemkrat večja od slanosti drugih morij in oceanov. Namestitev v SPA hotelu. Prosti čas za kopanje in sprostitev pred svečano novoletno večerjo v hotelu z novoletnim programom. Nočitev. SREČNO NOVO LETO!!

6. dan:Mrtvo morje - Aman

Zajtrk. Preživite prvo novoletno jutro sproščeno s časom za kopanje in mazanje z blatom, ki je znano po svojih zdravilnih in kozmetičnih lastnostih. Odpeljali vas bomo tudi v trgovino, specializirano za prodajo izdelkov Mrtvega morja po tovarniških cenah. Zapustimo našo SPA oazo in se odpravimo proti Ammanu. Aman je glavno mesto Kraljevine Jordanije. V mestu živi nekaj več kot 4 milijone prebivalcev in ga imajo za najbolj liberalno mesto v arabskem svetu, pogosto pa mu dajejo ime “Novi Bejrut”. Ogled mesta: Citadela s Herkulovim templjem, od koder je čudovit razgled na mesto, rimsko gledališče, ki se nahaja ob vznožju Citadele in Abdullahova mošeja s 6000 sedeži, novi del mesta, arheološki muzej. Prosti čas za nakupe spominkov. Sprehod po starem mestnem jedru skozi številne tržnice in razkošje začimb, čajev in oreščkov. Namestitev v hotelu 4*. Skupna večerja. Nočitev.

7. dan:Aman - puščavski mesti Jerash in Amra

Zajtrk. Odhod v bližnje grško – rimsko mesto Jerash, ki je bilo neprekinjeno naseljeno že 6500 let. Staro rimsko mesto je bilo do pred približno 70 leti skrito pod puščavskim peskom. Po izkopavanjih je danes eno najbolje ohranjenih mest iz starega veka s Hadrijanovim slavolokom zmage, hipodromom, katedralo in 600 m dolgo ulico stebrov. Odhod v puščavsko mesto Amra, katerega središče je del Unescove svetovne kulturne dediščine zaradi čudovitih fresk, ki prikazujejo motive uživanja življenja, uživanja v kopeli in lovske motive. Krajši prosti čas za nakup spominkov in nadaljevanje vožnje proti Ammanu. Skupni izlet v tradicionalno jordansko restavracijo na večerjo in prevoz na letališče v poznih večernih urah.

8. dan:Aman - Istanbul - Zagreb

Odhod letala proti Istanbulu in nadaljevanje leta proti Zagrebu.

Cena:

 • od 1350 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz na relaciji Zagreb – Istanbul – Aman in Aman – Istanbul – Zagreb v ekonomskem razredu,
 • namestitev v hotelu 4* v Amanu na bazi 1 x nočitve z zajtrkom in 1 x polpenzionom (zajtrk + večerja),
 • namestitev v SPA hotelu 4* na obali Mrtvega morja na bazi 1 x polpenziona (zajtrk + večerja),
 • praznična novoletna večerja v SPA hotelu na obali Mrtvega morja,
 • namestitev v hotelu 4* v Petri na bazi 1 x polpenziona (zajtrk + večerja),
 • namestitev v luksuznem beduinskem kampu 4* superior v puščavi Wadi Rum na bazi 1 x polpenziona (zajtrk + bogata samopostrežna večerja),
 • namestitev v Aqabi v hotelu 4* na bazi 1 x polpenziona (zajtrk + večerja),
 • tradicionalna jordanska večerja v Amanu,
 • vsi ogledi s kvalitetnim turističnim avtobusom po programu (v avtobusu wi-fi, klima, 1 steklenica vode na osebo na dan),
 • vse vstopnice po programu,
 • jahanje konjev v Petri (po njihovih navadah mora vsak potnik dati napitnino cca. 5 USD),
 • jeep safari v puščavi Wadi Rum ,
 • spremstvo lokalnega vodnika,
 • strokovno vodenje na celotnem potovanju,
 • jordanski vizum,
 • organizacija potovanja.

Doplačila:

Obvezna doplačila:

 • letalske takse in pristojbine: 303,94 EUR (spremenljivo do izdaje letalske karte),
 • izstopna taksa v Jordaniji: 15 USD,
 • osnovne napitnine cca: 40 USD (običajne in pričakovane napitnine voznikov, lokalnih vodnikov, nosačev – ki vam jih plača vodja potovanja na licu mesta).

Ostala možna doplačila:

 • enoposteljna soba: 240 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • jahanje kamel v puščavi Wadi Rum, cca 30 min: 25 USD.

Popusti:

 • otrok do 12 let na dodatnem ležišču: 53,09 EUR,
 • odrasla oseba na dodatnem ležišču: 26,54 EUR.

Opombe:

 • Dokumenti potrebni za potovanje:
  Za potovanje v Jordanijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka. 

  Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Slike

Proceed Booking