059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Jordanija in Izrael – Novo leto

0
Cena
od1,490€
Cena
od1,490€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

24
9 dni, let
Datumi: 29.12.
Jordanija
Šifra: AZ49
Program

1. dan:Zagreb - Istanbul

Zbor potnikov na letališču Franjo Tuđman in let proti Istanbulu.

2. dan:Istanbul - Amman - Jerash - Amman

Nadaljevanje leta Turkish Airlines proti Ammanu. Po opravljenih carinskih formalnostih transfer do hotela 4* v Ammanu. Zajtrk v hotelu in ogled mesta. Aman je glavno mesto Kraljevine Jordanije. V mestu živi nekaj več kot 4 milijone prebivalcev in ga imajo za najbolj liberalno mesto v arabskem svetu, pogosto pa mu dajejo ime “Novi Bejrut”. Ogled mesta: Citadela s Herkulovim templjem, ki ponuja čudovit razgled na mesto, rimsko gledališče, ki se nahaja ob vznožju Citadele in Abdulahova mošeja, novi del mesta, arheološki muzej. Prosti čas za kosilo in nakup spominkov. Popoldne odhod v bližnje grško – rimsko mesto Jerash, ki je bilo neprekinjeno naseljeno že 6500 let. Staro rimsko mesto je bilo do pred približno 70 leti skrito pod puščavskim peskom. Po izkopavanjih je danes eno najbolje ohranjenih mest iz starega veka s Hadrijanovim slavolokom zmage, hipodromom, katedralo in 600 m dolgo ulico stebrov. Povratek v Aman v večernih urah. Večerja v hotelu. Nočitev.

3. dan:Amman - Mountain Sky - Madaba - Mrtvo morje

Zajtrk in odhod na goro Nebo, najsvetejši kraj v Jordaniji, za katero je po izročilu Bog naročil Mojzesu, naj se povzpne na to goro in bo od tam videl obljubljeno deželo. Po verovanju je bil tu pokopan Mojzes, o pomenu tega kraja pa govori tudi obisk papeža Ivana II. Na jasen dan ponuja gora Nebo čudovit razgled na Mrtvo morje, dolino reke Jordan in Jeruzalem. Nadaljevanje poti proti svetopisemskemu mestu Madaba, znanemu tudi kot »mesto mozaikov« in mestu, znanem po pravoslavni cerkvi sv. Jurja, v kateri je mozaični zemljevid Svete dežele iz predislamske dobe. Nadaljevanje vožnje do obale Mrtvega morja. Mrtvo morje je najbolj nenavadno morje na svetu, jezero, ki že leta privablja na tisoče turistov z vsega sveta. O izjemnih lastnostih njene vode je pisal že Aristotel, egipčanska kraljica Kleopatra pa jo je prejela v dar od Marka Antonija. Z globino 416 m pod morsko gladino je najnižja točka na svetu. Koncentracija soli v vodi je najvišja na svetu, okoli 30 %, skoraj osemkrat večja od slanosti drugih morij in oceanov. Odpeljali vas bomo tudi v trgovino, specializirano za prodajo izdelkov Mrtvega morja po tovarniških cenah. Namestitev v SPA hotelu. Prosti čas za kopanje in sprostitev pred svečano novoletno večerjo v hotelu z novoletnim programom. Nočitev. SREČNO NOVO LETO!

4. dan:Mrtvo morje - Petra

Zajtrk. Preživite prvo jutro v novem letu sproščeno s časom za kopanje in mazanje z blatom, ki je znano po svojih zdravilnih in kozmetičnih lastnostih. Zapustimo našo SPA oazo in se odpravimo v Petro. Ogled fascinantne Petre, enega od 7 novih čudes sveta, nabatejskega mesta, vklesanega v skale pred več kot 2000 leti na križišču poti svile in začimb med Kitajsko in Indijo ter Egiptom, Grčijo in Rimom. Petra imenujejo tudi mesto v kamnu, ki je zaradi barve peska, v katerega je vklesano, znano tudi kot “Rožnato mesto”. Konje boste jahali do začetka sika. Skozi sik se boste sprehodili do zakladnice, ki je zaslovela v filmu Indiana Jones in zadnji križarji, videli boste skalne grobnice in rimsko gledališče. Ta edinstven kraj je nedvomno najdragocenejši zaklad in največja turistična atrakcija Jordanije, danes je na Unescovem seznamu kulturne dediščine in privablja popotnike z vsega sveta. Namestitev v hotelu v Petri in večerja. Nočitev.

5. dan:Mala Petra - Puščava Wadi Rum - Safari z jeepi po puščavi - Aqaba

Zajtrk in odjava iz hotela. Odhod do Male Petre, arheološkega najdišča, ki je zelo podobno Petri, le malo manjše. Strukture stavb, vklesanih v skale, so še vedno impresivne, pogled na gorsko pokrajino pa nepozaben. Do Male Petre lahko pridemo tudi po kratkem kanjonu, na koncu katerega se odpre lep razgled na mesto. Mala Petra je bila predmestje Petre, kraj, kjer so se karavane na svileni cesti ustavljale pred vstopom v samo nabatejsko prestolnico. 
Popoldne odhod v znamenito puščavsko pokrajino Wadi Rum, prikazano v filmih Lawrencea Arabskega, ki jo obrobljajo impresivne rjave in rdeče gorske verige. Zaradi pokrajine jo pogosto imenujejo tudi »mesečeva dolina«. Sledi nepozaben puščavski jeep safari (VKLJUČEN V CENO) cca 2 uri z možnostjo jahanja kamel (z doplačilom). Zvečer sledi skupna večerja v beduinskem šotoru v sami puščavi Wadi Rum s tradicionalnimi specialitetami in pitjem čaja s pogledom na zvezdnato puščavsko nebo. Po večerji odhod v Aqabo, edino jordansko mesto, ki se nahaja na obali Rdečega morja. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

6. dan:Aqaba - Mrtvo Morje - Betlehem cca 335 km

Zajtrk in odjava iz hotela ter vožnja do meje z Izraelom. Vožnja ob obali Mrtvega morja mimo luksuznih letovišč. Mrtvo morje je najbolj nenavadno morje na svetu, jezero, ki že leta privablja na tisoče turistov z vsega sveta. O izjemnih lastnostih njene vode je pisal že Aristotel, egipčanska kraljica Kleopatra pa jo je prejela v dar od Marka Antonija. Z globino 416 m pod morsko gladino je najnižja točka na svetu. Koncentracija soli v vodi je najvišja na svetu, okoli 30 %, skoraj osemkrat večja od slanosti drugih morij in oceanov. Ravno zaradi slanosti vsi obiskovalci uživajo v lebdenju na gladini, saj se tu nemogoče potopiti! Gremo na najnižjo točko Mrtvega morja, kjer je čudovita plaža, kjer boste imeli priložnost doživeti nepozabno izkušnjo kopanja v Mrtvem morju, lebdenje in mazanje z blatom, ki je znano po svojih zdravilnih in kozmetičnih lastnostih. Tu sta tudi restavracija in bar, kjer si lahko privoščite pijačo na najnižji točki na svetu. Nadaljevanje vožnje do Betlehema in ogled mesta: Bazilika Jezusovega rojstva, eden najsvetejših krajev za kristjane, ki naj bi bila zgrajena na mestu, kjer se je rodil Jezus. Bazilika Jezusovega rojstva je pod zaščito Unesca in je zaradi stalne nevarnosti in pogostih konfliktov med Izraelci in Palestinci uvrščena na seznam ogrožene svetovne dediščine. Bazilika je bila zgrajena nad votlino Jezusovega rojstva takoj po letu 325. Zanimiva je tudi omemba Betlehemske luči miru – simbola božiča v številnih domovih v več kot dvajsetih državah Evrope in Amerike. Ogledali si bomo tudi Cerkev na pastirskih poljanah, kraj, kjer so po izročilu božji angeli pastirjem oznanili, da se je rodil Jezus – Izraelov kralj in Odrešenik sveta. Ob baziliki je cerkev svete Katarine, zgrajena nad votlinami, kjer je živel sv. Hieronim je prevedel tudi Sveto pismo v latinščino. Namestitev in večerja v hotelu. Nočitev.

7. dan:Betlehem - Jeruzalem - Betlehem

Zajtrk. Po zajtrku celodnevni ogled Jeruzalema. Odhod v Maslinsko gore in prvi panoramski pogled na stari in novi del Jeruzalema. Pogled na Kupolo na skali in mošejo Al Aqsa. Ogled cerkve Pater Nostra ali cerkve Gospodove molitve. Znotraj kompleksa je na častnem mestu napisana molitev Gospodova v približno stotih jezikih, tudi v hrvaškem jeziku. Možnost spusta z Oljske gore po isti poti, po kateri se je pred 2000 leti spuščal Jezus. Ogled vrta Getsemani, kraja, kamor je prišel Jezus s svojimi apostoli po zadnji večerji molit in kraja, kjer je bil aretiran. Vstop v staro mestno jedro, ogled znamenitosti armenske četrti. Naprej – Sionska vrata, dvorana zadnje večerje in bazilika Marijinega vstajenja. Obiskali bomo najbolj obiskan kraj v Jeruzalemu, baziliko svetega groba, kjer se nahajata Golgota in Kristusov grob. S tem se zaključi ogled krščanskega dela. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

8. dan:Betlehem - Tel Aviv

Zajtrk. Odjava iz hotela in nadaljevanje ogledov Jeruzalema. Nadaljujemo z ogledom judovske četrti – rimski Cardo, ob obnovljeni sinagogi Hurva in spust do Zahodnega zidu (Zid objokovanja) ob vznožju Tempeljskega hriba. Pogled na Kupolo na skali in mošejo Al Aqsa. Prevoz do muslimanske četrti in nadaljevanje ogledov. Sledimo postajam Via Dolorosa, ki se konča z baziliko Božjega groba. Odhod na pisano tržnico v Jeruzalemu, kjer boste imeli možnost nakupa lokalnih spominkov, pitja kave ali kosila. Sledi vožnja do mondenega Tel Aviva – Jaffe (vožnja traja nekaj manj kot 2 uri). Najprej si bomo ogledali stari del mesta – nekdanje glavno pristanišče Jeruzalema, danes polno galerij in umetnikov, ki živijo že več kot 5000 let. Nebotičniki, ki razdirajo oblake, razkošne vile v secesijskem slogu, več deset kilometrov dolga promenada ob plaži, vse to obdano z dobro hrano in 24-urno zabavo. Tudi v zimskih mesecih temperature redko padejo pod prijetnih 20 stopinj, številni bari, restavracije in klubi pa vsak dan privabijo na tisoče ljudi. Tržnica Sarona izstopa kot nekaj, kar si morate ogledati, ne glede na to, ali gre za vrhunske restavracije ali nakupovanje v nekaterih najbolj znanih trgovinah na svetu. Sprehodite se po coni za pešce Nahalat Benyamin s številnimi trgovinami, zlatarnami in kavarnami ter doživite edinstveno živahnost tega mesta. Tu je tudi neizogiben Šuk – tržnica Karmel – trebuh Tel Aviva. Stari del mesta Jaffa ponuja najlepši pogled na moderne zgradbe in promenado ob plaži. Čeprav geografsko sodi na Bližnji vzhod, Tel Aviv s svojim načinom življenja kaže, da je veliko bližje Zahodu. Prosti čas za sprehod, nakupe in večerjo. V poznih večernih urah prevoz na letališče.

9. dan:Tel Aviv - Istanbul - Zagreb

Let preko Istanbula proti Zagrebu.

Cena:

 • 1490 EUR.

Cena vključuje:

 • prevoz s Turkish Airlines na relaciji Zagreb – Istanbul – Aman in Tel Aviv – Istanbul – Zagreb v ekonomskem razredu,
 • namestitev v hotelu 4* v Ammanu na osnovi 1 polpenziona in 1 x nočitve z zajtrkom,
 • namestitev v SPA hotelu 4* na obali Mrtvega morja na bazi 1 x polpenziona (zajtrk + večerja),
 • praznično novoletno večerjo v hotelu SPA na obali Mrtvega morja,
 • namestitev v hotelu 4* v Petri na bazi 1 x polpenziona (zajtrk + večerja),
 • namestitev v hotelu 4* v Aqabi na bazi 1 x polpenziona (zajtrk + večerja) in 1 x nočitev z zajtrkom,
 • Beduinsko večerjo v puščavi Wadi Rum,
 • namestitev v hotelu 4* v Betlehemu na bazi 2 x polpenziona (zajtrk + večerja),
 • vse oglede s kvalitetnim turističnim avtobusom po programu (v avtobusu wi-fi, klima),
 • vse vstopnice po programu,
 • jahanje konjev v Petri (po njihovih navadah mora vsak potnik dati napitnino cca. 5 USD),
 • Jeep safari v puščavi Wadi Rum,
 • v spremstvu hrvaško govorečega lokalnega vodnika v Jordaniji in Izraelu,
 • strokovno vodenje na celotnem potovanju,
 • Jordanski vizum.

Cena ne vključuje:

 • letalske takse in pristojbine – obvezno doplačilo 305 EUR,
 • stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….).

Doplačila:

Možna doplačila v agenciji (pred potovanjem):

 • enoposteljna soba: 290 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • jahanje kamele v puščavi Wadi Rum, cca 30 min: cca 25 USD.

Obveznoa doplačila:

 • letalske takse in pristojbine – obvezno doplačilo: 305 EUR,
 • izstopna taksa v Jordaniji: 15 USD,
 • osnovne napitnine: cca 50 dolarjev (običajne in pričakovane napitnine voznikov, lokalnih vodnikov, nosačev – ki jih plača vodič na licu mesta).

Opombe:

Popusti:

 • otrok do 12. leta na dodatnem ležišču: 140 EUR
 • odrasla oseba na dodatnem ležišču: 50 EUR
Slike

Proceed Booking