059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Japonska Potovanje

0
Cena
od2,995€
Cena
od2,995€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

12
12 dni, let
Datumi: 24.3.2024, 15.5.2024
Japonska
Šifra: AŽ19
Program

1. dan:Letalo

Odhod iz enega bližnjih letališč z enim prestopanjem v Tokyo.

 

2. dan:Tokyo

Prihod v Tokyo, najbolj poseljeno metropolo na svetu v popoldanski urah. Po opravljenih carinskih formalnostih prevoz do hotela v centru mesta. Namestitev, prosto in nočitev.

 

3. dan:Tokyo

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled japonske prestolnice, mesta, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Mesto leži ob tokyskem zalivu. V zgodovini ga je prizadelo veliko naravnih nesreč. Mesto je bilo dvakrat povsem porušeno. Leta 1923 ga je zrušil potres, proti koncu druge svetovne vojne pa je bil tarča silovitih požarov, kot posledica bombardiranj z zažigalnimi bombami. Potepali se bomo po mestu, spoznali mešanico modernih nebotičnikov, tradicionalnih ulic in templjev.

Obiskali bomo največjo ribjo tržnico, kjer si bomo lahko privoščili poznani sushi in obiskali najstarejši tokyski tempelj Senso-ji, dokončan leta 645, posvečen boginji milosti Kannon. Nato se bomo za doplačilo lahko povzpeli na 634 metrov visok stolp Tokyo Skyee tree Tower, od koder se nam bo odprl čudovit razgled na mesto. Sledi sprehod po četrti Akihabara, ki je poznana po trgovinah z elektroniko. V soju neštetih luči nas čaka sprehod po pisani četrti Shibuya, kjer bomo prečkali križišče najbolj prometnega prehoda za pešce na svetu. Polni novih, zanimivih dogodivščin se bomo prijetno utrujeni vrnili v hotel. Nočitev.

4. dan:Tokyo - Hakone (Mt. Fuji) - Onsen - Tokyo

Po zajtrku se bomo odpeljali v Hakone, do jezera Ashi, od koder se nam bo v lepem vremenu odprl čudovit pogled na goro Fuji, najvišji vrh Japonske. Uživali bomo v prelepi naravi in se kasneje odpravili do tradicionalnih japonskih toplic imenovanih Onsen, kjer si bomo za manjše doplačilo lahko privoščili kopel v japonskih toplih vrelcih. Sveži in polni novih moči se bomo vrnili v Tokyo. Prosto in nočitev.

5. dan:Tokyo - Kyoto

Po zajtrku se bomo s hitrim vlakom odpeljali v mesto Kyoto, kulturno prestolnico dežele, mesto templjev, uglajenih gejš in čajnih ceremonij. Ta dan nas čaka obisk poznane tržnice Nishiki, ki jo imenujejo tudi »kuhinja Kyota«, kjer nas bodo preplavile različne vonjave japonskih začimb. Nato se bomo odpravili v stari del mesta. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah, mimo tradicionalnih trgovin in manjših restavracij in tako zares doživeli pravi mestni utrip Japonske. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

6. dan:Kyoto - Bambusov gozd - Kyoto

Po zajtrku sledi izlet z vlakom na zahodni del Kyota, v predel Arashiyama, kjer se bomo sprehodili po znamenitem bambusovem gozdu. Ta predel mesta je bil že od nekdaj priljubljena točka plemičev, kjer so uživali v neokrnjeni naravi ter si nato ogledali znameniti tempelj Tenryu-ji, ki se med drugim ponaša z lepo oblikovanim vrtom. Kasneje sledi ogled enega najlepših templjev Ryoan –ji, kjer bomo spoznali elemente Zen budizma, saj je prav ta tempelj poznan po značilno oblikovanem peščenem vrtu. Sledi še ogled Zlatega templja ter šintoističnega svetišča. Povratek v hotel v večernih urah. Prosto in nočitev.

7. dan:Kyoto - Fushimi Inari - Kyoto

Po zajtrku nas čaka ogled gradu Nijo, ki slovi po zanimivi arhitekturi in bogati notranji dekoraciji. Nato se bomo odpeljali do najstarejšega svetišča – Fushimi Inari. Tempelj se ponaša z več tisoč oranžnimi stebri – toriji, med katerimi se bomo sprehodili. Posvečen je eni najpomembnejših boginj, boginji riža – Inari.

Proti večeru se bomo podali v mestno četrt Gion, četrt gejš, kjer bomo njihovo elegantno hojo uzrli tudi sami. Ni enostavno biti gejša! Gejša je ženska, ki preučuje starodavne umetnosti japonskega plesa in glasbe. Uspešna gejša mora predstavljati lepoto, milino, uglajenost, imeti mora umetniški talent in popolno vedenje. Poleg tega mora biti vešča petja, plesa, slikanja, kaligrafije, obreda pitja čaja in točenja alkohola. Znati mora igrati šamisen, ročni boben in flavto, biti mora seznanjena z aktualnimi družbenimi dogodki in poznati književnost. Le tako se lahko vključi v vsak pogovor in v njem tudi aktivno sodeluje. Za doplačilo se bomo lahko udeležili čajne ceremonije, ki vključuje tudi predstavo tradicionalnih japonskih plesov in umetnosti. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

 

8. dan:Kyoto - Osaka - Kyoto

Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta Osaka, velemesta, ki slovi po odlični kulinariki, kar bomo kmalu ugotovili tudi sami. Pot nas bo vodila v moderni del mesta imenovan Kita, kjer se bomo povzpeli na 173 metrov visok nebotičnik Umeda Sky Building, sestavljen iz dveh zgradb, ki sta med seboj povezani z »lebdečim observatorijem« v 39. nadstropju. Odprl se nam bo čudovit pogled na mesto. Nato bomo obiskali nakupovalno ulico Shinsaibashi in sosednjo Dotonbori, kjer bomo lahko poizkusili lokalne dobrote. Že precej utrujeni od dolgega dne se bomo vrnili v Kyota, do koder nas loči le še 30 minut vožnje. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

9. dan:Kyoto - Otok Miyajima - Hirošima - Kyoto

Zgodaj zjutraj se bomo s hitrim vlakom Shinkansen odpeljali proti Hirošimi. Razdaljo 354 kilometrov bomo prevozili v le 1 uri in 39 minutah. Naša prva postaja bo pri pristanišču, kjer se bomo vkrcali na trajekt, ki nas bo odpeljal do otoka Miyajiam, kjer nas bo v vsej svoji veličini pričakal plavajoči tempelj Itsukushima, ki sodi med tri najlepše kulturne spomenike Japonske. Po ogledu sledi vožnja do Hirošime, mesta z žalostno preteklostjo. Avgusta leta 1945 je bilo mesto tarča bombnega napada. Atomsko bombo imenovano »Little boy« je na Hirošimo odvrgel ameriški bombnik. Uničila je mestno središče in ubila okoli 140.000 nedolžnih ljudi. Ogledali si bomo spomenik Atomic Bomb Dome, kjer je atomsko bombo razneslo in se v spominskem parku poklonili nedolžnim žrtvam. Povratek v Kyoto. Nočitev.

10. dan:Kyoto - Uji - Naru - Kyoto

Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto Uji, kjer bomo obiskali najlepši tempelj Byodoin, ki se ponaša s prekrasnim vrtom. Mesto Uji je poznano tudi kot mesto, kjer pridelujejo najboljši zeleni čaj na Japonskem. Ko je zeleni čaj prvič prišel s Kitajske na Japonsko v 7. stoletju, je bila pijača poznana le peščici duhovnikov in plemičev. Nekaj sto let pozneje, v obdobju Kamakure (1192-1333), so med plemstvom začeli postajati priljubljeni listi zelenega čaja, uvoženi s Kitajske in gojeni v Ujiju. Kasneje je pitje čaja postalo priljubljeno med množicami in Uji si je prislužil sloves kot odlični proizvajalec čaja in eno prvih mest na Japonskem, ki se je ukvarjalo z gojenjem čaja. To priljubljenost je ohranil še danes.

Nato se bomo odpeljali v nekdanjo prestolnico, mesto Nara, pomembno kulturno središče otoka. Nara je polna posebnih in neobičajnih stvari, najbolj pa nas bodo navdušili njeni prebivalci, srne. V Nari živi dobrih tristo tisoč ljudi ter več kot tisoč srn in jelenov. Ti uživajo posebne privilegije, saj se povsem prosto sprehajajo po celem mestu. Ogledali si bomo tempelj Todai-ji, kjer je eden največjih bronastih kipov Bude na svetu ter Svetišče Kasuga, ki je okrašen s tisoči svetilkami, ki zagorijo le dvakrat letno, ob prazniku lučk. Povratek v hotel, nočitev.

11. dan:Tokyo - Letalo

Zajtrku in prosto do prevoza s hitrim vlakom nazaj v Tokyo in nato na letališče, od koder poletimo proti domu.

12. dan:Letalo

S pristankom na enem bližnjih letališč se naše potepanje po Japonski konča.

Cena:

 • 3135 EUR   24.3.2024 – 5.4.2024
 • 2995 EUR  15.5.2024 – 27.5.2024

Cena vključuje:

 • letalske prevoze, letališke takse (takse se izračunajo ob izpisu kart in se lahko spremenijo),
 • vse prevoze po programu vključno s Shinkansen hitrimi vlaki,
 • celotno potovanje po Japonski se bo izvedlo z vlaki in metroji, zato bo več mestne hoje (10-15 km na dan),
 • spanje v dobrih hotelih 3* v dvoposteljnih sobah (sobe na Japonskem so manjše kot smo jih vajeni v Evropi, vendar je v njih vsa moderna oprema, le manj prostora),
 • vstopnine po programu,
 • lokalni, angleško govoreči vodniki, slovenski vodnik in
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje:

 • Vse kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, napitnine, storitve po vaših naročilih.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 315 EUR (24.3.2024), 396 EUR (15.5.2024),
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • soba z dvema posteljema: 170 EUR/osebo (24.3.2024), 175 EUR (15.5.2024). Na Japonskem so sobe z dvema posteljama (twin room) običajno par kvadratov večje, zato je obvezno doplačilo za takšno sobo, če jo želite zagotovo imeti, sicer lahko dobite sobo z dvema posteljama ali zakonsko (queen) posteljo.

Opombe:

Slovenski državljani za vstop na Japonsko potrebujemo biometrični potni list. V primeru, da želimo na Japonskem ostati dlje kot 90 dni,  se za informacije o vizi za Japonsko lahko obrnemo na Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije ali na Veleposlaništvo Japonske v Ljubljani.

V primeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Japonsko obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve oziroma na Veleposlaništvo  Japonske.

Dodatne informacije glede potovanja na Japonsko lahko dobimo na Veleposlaništvu  Japonske v Ljubljani  ali na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Tokiju.

Koristne informacije:

CEPLJENJA

Za program Japonska potovanje ostala cepljenja niso potrebna.

Več informacij o cepljenjih dobite na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 18.

VARNOST

Za program Japonska potovanje ni varnostnih zadržkov.

Svetujemo vam, da ste med potovanjem po Japonski pozorni na vaše dokumente in lastnino. Za krajo ali izgubo le teh Turistična agencija Odpelji.se ne odgovarja.Svetujemo vam, da si pred odhodom na potovanje po Japonski priskrbite overjeno kopijo potnega lista, ki jo shranite ločeno od potnih listov. Če imate možnost, si dokumente, ki jih boste vzeli s seboj na potovanje po Japonski, skenirate pred odhodom in si jih pošljete na svojo e-pošto, do katere boste imeli dostop tudi med potovanjem.Potovanjem po Japonski je načeloma varno, vseeno pa vam priporočamo, da si za vašo varnost vedno in v vsakem hotelu vzamete vizitko z imenom in naslovom hotela. Vizitko boste lahko uporabili, če boste potrebovali pomoč pri povratku v hotel oziroma jo boste pokazali taksistu, ko se boste hoteli vrniti v hotel.

VALUTA

Japonski Yen (JPY)

Na Japonskem se plačuje z Yeni. Nakup Yenov v Sloveniji je trenutno ugodnejši od menjave na Japonskem.Med potovanjem po Japonski je poslovanje s karticami za imetnike slovenskih kartic (Visa, Mastercard, Maestro,) močno omejeno.  V večini trgovin, hotelov, restavracij… sprejemajo samo plačilne/kreditne kartice, ki so bile izdane v azijsko-pacifiški regiji, Kanadi ali na Nizozemskem. Zato priporočamo, da imate s seboj na potovanju dovolj gotovine.

ELEKTRIČNA NAPETOST

100 V, za električne vtičnice na Japonskem potrebujete adapter.

LOKALNI ČAS

UTC + 9 ur

OBLAČILA IN OBUTEV

Za program Japonska potovanje ni posebnih omejitev.

HRANA IN PIJAČA

Japonska potovanje – Japonska kulinarika

Japonska hrana je zdrava in nizkokalorična. Osnova vsakega obroka je seveda riž (gohan), kateremu dodajo več različnih glavnih jedi, ki so večinoma sestavljene iz rib in morskih sadežev, bambusovih vršičkov ter različne sveže ali vložene zelenjave.Hrano vedno postrežejo v ločenih skodelicah oziroma na ločenih krožničkih in vedno v majhnih količinah. Velikokrat rižu dodajo juho miso (osnova za juho so sušene ribe in alge, nato pa ji dodajo še razno zelenjavo), katero pogosto jedo že za zajtrk. Občasno riž nadomestijo z japonskimi rezanci. Pri uporabi mesa so zelo skromni, jedo ga redko in še to v glavnem piščanca ali govedino. Ravno tako so zelo skromni pri uporabi mlečnih izdelkov in maščob. Za pečenje uporabljajo sezamovo, palmovo ali kikirikijevo olje.Na Japonskem je seveda nepogrešljiv tudi suši in sushimi. Japonska hrana je zaradi uporabe sojine omake precej slana. Poleg sojine omake uporabljajo pri kuhi še daši in sake ter precej sladkorja in kisa. Pri uporabi zelišč so skromni, uporabljajo večinoma ingver, limonsko travo, koriander, rdeči čili, wasabi in japonsko gorčico.Japonci večinoma pijejo zeleni čaj, toplo ali hladno riževo vino ter japonsko pivo. Dobijo pa se tudi vse vrste brezalkoholnih in alkoholnih pijač. Pri pitju vode vam svetujemo, da pijete samo ustekleničeno vodo.

TELEFONIJA

Če boste na potovanju po Japonski želeli poklicati v Slovenijo, morate uporabiti  klicno številko 00386 + območno št. (brez 0) + klicano številko.Če pa želite telefonirati iz Slovenije na Japonsko, morate uporabiti klicno številko 0081 + območno št. (brez 0) + klicano številko.Mobilni telefoni na Japonskem večinoma povsod normalno delujejo, vendar so pogovori zelo dragi. Svetujemo vam, da se pred potovanjem na Japonsko pozanimate pri vašem operaterju o cenah klicev in sms sporočil. Brezžični internet je dostopen v večini hotelov, zato boste prihranili, če boste za telefonske klice uporabili aplikacije kot so Viber, Skype.

Slike

Proceed Booking