059 072 001 turizem@az-sp.si

J Tajska – zakladi Andamanskega morja

0
Cena
od2,790€
Cena
od2,790€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

6
11 dni, letalo
Datumi: 3.11.
Tajska
Šifra: AŽ5
Program

1. dan:Ljubljana - Evropa - Azija

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (ali na enem od okoliških letališč) in polet v Krabi s prestopanjem.

2. dan:Azija - Krabi - Khao Sok

Po popoldanskem pristanku v Krabiju in vseh opravljenih letaliških formalnostih se zapeljemo proti severu do nacionalnega parka Khao Sok, ki slovi po enem najstarejših tropskih pragozdov na svetu, za katerega predvidevajo, da je celo starejši od tistega v Amazoniji. Po nastanitvi v hotelu v osrčju tropskega gozda se neučakani lahko odpravijo na vožnjo s kanujem po reki Sok, ostali pa počakajo na večerjo. Prenočevanje.

3. dan:Khao Sok

Po zajtrku zapustimo hotel in s čolnom zaplujemo na jezero Chiaw Laan, kjer se namestimo v plavajočih bungalovih. Po kosilu nas čaka raziskovanje kraškega sveta s čolnom in bambusovim splavom. Pred povratkom v bungalove se bomo sprehodili tudi skozi bambusov gozd. Po večerji bomo lahko uživali v čudovitih razgledih ob sončnem zahodu nad jezerom. Po večerji nas čaka nočni safari, pri katerem se bomo sprehodili skozi tropski gozd in spoznali številne živali, ki se prebudijo ponoči. Večerja in prenočevanje.

4. dan:Khao Sok - zavetišče slonov - Khao Lak

Po zajtrku bomo zapustili Khao Sok in se zapeljali proti obali Andamanskega morja. Na poti se bomo ustavili v zavetišču za slone, kjer bomo pobliže spoznali te nežne orjake, jih nahranili in jih spremljali na sprehodu skozi gozd. Nadaljevanje vožnje do obalnega mesteca Khao Lak, kjer si bomo lahko odpočili v bazenu ali na bližnji plaži. Prenočevanje.

5. dan:Khao Lak - otoki Surin

Po zgodnjem zajtrku nas čaka eden od vrhuncev našega potovanja – obisk otokov Surin, arhipelag šestih otokov, na katerih živi skupnost Moken. Ti morski pol-nomadi Andamanskega morja ne uporabljajo pisave in si znanja iz preteklosti izmenjujejo z ustnim izročilom. Med drugim njihov jezik ne pozna besed za osebno lastništvo, kar kaže na povezanost te majhne skupnosti, ki živi v sožitju z naravo in se še vedno poslužuje animizma. Po prihodu na otoke nas najprej čaka snorkljanje v eni od plitvin med dvema glavnima otokoma. Po osvežitvi v kristalno čistem morju bomo obiskali vas ljudstva Moken, kjer bomo spoznali njihov način življenja. Po kosilu se bomo namestili v bungalovih in se sprostili na plaži Mai Ngam. Pred večerjo se bomo skozi džunglo, v kateri domujejo makaki, lemurji in varani, sprehodili do majhnega zaliva, od koder bomo opazovali sončni zahod. Prenočevanje v bungalovih na otoku.

6. dan:otoki Surin - Khao Lak

Po zajtrku prosto za poležavanje na plaži in plavanje. Po kosilu se bomo vkrcali na čolne in se zapeljali do koralnega grebena, kjer bomo lahko opazovali želve, klovnske ribice, grebenske morske pse in ostale prebivalce koralnega vrta. Z nekaj sreče je v okolici otokov Surin moč videti celo kite, morske pse kitovce, delfine in mante. Po prihodu nazaj na celino nas bodo na pomolu pričakali z lahkim kosilom, nato sledi prevoz nazaj do hotela v mestu Khao Lak, prenočevanje.

7. dan:Khao Lak - zaliv Phang Nga - otok Hong - Krabi

Po zgodnjem zajtrku zapustimo Khao Lak in se zapeljemo proti zalivu Phang Nga, ki slovi po svojih strmih apnenčastih otočkih, ki se dvigajo iz smaragdno zelene vode. Tu se razprostira tudi največji celinski gozd mangrov na Tajskem, ob katerem se bomo vkrcali na čolne in odpluli proti slavnemu otoku Jamesa Bonda, ki ga zagotove poznate iz filma Mož z zlato pištolo. Nadaljevali bomo proti ribiški vasici islamske manjšine, kjer si bomo privoščili kosilo. Po kosilu bomo zapluli proti jugu in obiskali otok Hong, ki slovi po svoji laguni, objeti z apnenčastimi pečinami in belih peščenih plažah. Po obisku otoka odplujemo proti mestu Krabi, kjer se namestimo v hotel na območju živahne plaže Ao Nang. Prenočevanje.

8. dan:Krabi - plaža Railay - Ko Lanta

Zjutraj po zajtrku se s čolnom odpravimo do znane plaže Railay, kjer se bomo lahko namakali v turkiznem morju ob pogledih na strme apnenčaste skale, ki se spektakularno dvigajo nad zalivom. Sledi transfer do rajskega otoka Ko Lanta, kjer se bomo umaknili od vrveža Krabija in uživali ob sončnih zahodih na prostranih peščenih plažah. Namestitev v hotelu na obali. Prenočevanje.

9. dan:Ko Lanta

Zajtrk. Prosto za uživanje na plaži, raziskovanje otoka ali dnevne izlete. Prenočevanje.

10. -11. dan:povratni let

Zajtrk. Prosto za uživanje na plaži, raziskovanje otoka ali dnevne izlete. Odjava iz hotela pozno popoldne in prevoz do letališča. Nočni let proti Evropi s prestopanjem. Nadaljevanje poleta proti Letališču Jožeta Pučnika ali enemu od bližnjih letališč, v tem primeru sledi prevoz do Ljubljane.

Cena:

 • 2790 EUR – 3.11.

Cena vključuje:

 • navedeni mednarodni letalski prevozi v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
 • avtobusni in drugi prevozi po programu na Tajskem,
 • ogledi in vstopnine po programu na Tajskem,
 • nastanitve v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*/4* (6 nočitev),
 • nastanitve v bungalovih na otokih Surin (1 nočitev),
 • obisk zavetišča slonov,
 • obroki kot navedeno v programu,
 • državne pristojbine,
 • angleško govoreči lokalni vodnik,
 • vodenje v slovenščini,
 • organizacija potovanja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje Coris.

Cena ne vključuje:

 • navedena doplačila,
 • napitnine,
 • prenos prtljage,
 • pijača pri obrokih,
 • dodatni izleti in druge storitve po osebnih naročilih.

Doplačila:

Doplačila (ob prijavi):

 • doplačilo pri udeležbi manj kot 15 oseb 200,00 EUR/osebo,
 • doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 100,00 EUR/osebo,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba 450,00 EUR/osebo.

Možna doplačila (vodniku na poti):

 • napitnine vodnikom in voznikom pribl. 50,00 USD/osebo.

Opombe:

Vizum:

 • Slovenski državljani za vstop na Tajsko, za potovanja krajša od 30 dni, vizuma ne potrebujejo.

Opozorilo:

 • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.
 • Prevozi po morju so odvisni od vremena in plimovanja. V primeru izrednih razmer si pridržujemo pravico do sprememb programa zaradi zagotovitve varnosti udeležencev potovanja.
Slike

Proceed Booking