059 072 001 turizem@az-sp.si

Italija – Amalfitana, Capri in Neapelj

0
Cena
od590€
Cena
od590€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

38
4 dni, let
Datumi: 13.9.
Italija
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Napulj

Zbor potnikov na zagrebškem letališču dve uri pred odhodom letala. Polet z letalom proti Neaplju. Po prihodu v Neapelj in po opravljenih mejnih formalnostih odhod v hotel. Sledi ogled zgodovinskega središča mesta z vodnikom: Kraljeva palača, Castel Nuovo, Galerija Umberta I., Teatro di San Carlo… Po ogledu prosti čas v mestu. Neapelj je bogat s številnimi restavracijami, kjer obiskovalci lahko uživajo v jedeh in sladicah lokalne italijanske kuhinje. Ne zamudite degustacije znamenite pice Napoletana, ki izvira iz Neaplja. Zvečer vam predlagamo, da vsekakor raziščete nočno življenje mesta, začutite njegov utrip in živahno vzdušje njegovih ulic. Nočitev.

2. dan:celodnevni izlet Amalfijska obala (opcijsko)

Zajtrk. Odhod na izlet do Amalfijske obale, ki zaradi čudovite pokrajine velja za eno najbolj spektakularnih v Evropi. Že sama vožnja ob obali je dih jemajoča, vtis pa dopolnjujejo čarobna mesteca ob obali. Najprej naredimo foto pavzo nad slikovitim Positanom – ribiško vasico pisanih hiš, ki ležijo na pečini. Že ob prvem odmoru lahko poskusite lokalni sadni sok (limonin in pomarančni). Sledi vožnja do mesta Amalfi, ki je zaradi svoje izjemne lepote pod Unescovo zaščito. Sprehod do katedrale sv. Andrija z markantnim stopniščem in okrasno fasado. Prosti čas za popoldanski oddih ob espressu ali morda limoncellu. Nadaljevanje vožnje do Ravella, kjer si bomo ogledali katedralo z bronastimi vrati z opisi svetopisemskih prizorov in vilo Rufolo, v katere vrtovih je Wagner komponiral Parsifala. Prosti čas za Aperol. Vrnitev v hotel v popoldanskih urah. Prosti čas. Individualni povratek v hotel. Nočitev.

3. dan:celodnevni izlet na otok Capri (opcijsko)

Zajtrk. Priporočamo fakultativni izlet na rajski Capri. Vožnja z avtobusom do pristanišča, kjer se vkrcamo na hidrogliser do otoka Capri, priljubljene destinacije mednarodnega jet seta. Capri je znan po bujni sredozemski vegetaciji in očarljivi pokrajini. Po prihodu v pristanišče Grande Marina vožnja z minibusom do mesta Anacapri, kjer predlagamo ogled vile San Michele, s številnimi starodavnimi artefakti in čudovitim vrtom, ali vožnja z žičnico do razgledne točke Monte Solaro z edinstvenim pogledom na otok in Neapeljski zaliv. Nadaljevanje vožnje in ogled mesta Capri, ki se nahaja 142m nad morjem; Piazzetta obdana s srednjeveškimi hišami in ostale znamenitosti otoka: Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, Via Krupp… Prosti čas za kosilo v eni od tipičnih tavern in uživanje v lepotah čarobnega Caprija. Povratek z ladjo v popoldanskih urah. Nočitev.

4. dan:Napulj - Zagreb

Zajtrk in odjava iz hotela. Transfer na letališče. Prijava na let v Zagreb.

***Urnik ogledov se lahko spremeni glede na delovni čas znamenitosti in razmere na destinaciji

Cena:

 • 590 EUR – 13.9.2024.

Cena vključuje:

 • prevoz z letalom družbe Ryanair na relaciji Zagreb – Neapelj – Zagreb v ekonomskem razredu,
 • ročna prtljaga (nahrbtnik/notebook/ženska torba dimenzij 40 cm x 25 cm x 20 cm) in kovček na kolesih do 10 kg velikosti 55 x 40 x 20 cm,
 • 3 x nočitve z zajtrkom v hotelu 3* v Neaplju (Hotel Garden ali podobno),
 • avtobusni prevoz ob prihodu in povratku,
 • zunanji ogledi po programu,
 • vodja izleta,
 • priprava, organizacija in garancija potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba 190 EUR,
 • vstopnice za kulturnozgodovinske spomenike in muzeje,
 • vozovnice za javni prevoz, doplačila za izlete in prehrano, ki ni po programu,
 • osebni stroški, pijača in napitnine ter ostalo, kar ni omenjeno v ceni, vključuje.

Obvezna doplačila:

 • turistična taksa se plača na recepciji (cca. 3-4 EUR na osebo/dan – točni podatki v končnem obvestilu).

Popusti:

 • otrok na pomožnem ležišču 30 EUR,
 • odrasla oseba na dodatnem ležišču 15 EUR.
Slike

Proceed Booking