059 072 001 turizem@az-sp.si

Istanbul – mesto na pragu Orienta

0
Cena
od415€
Cena
od415€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

110
4 dni, let
Datumi: 29.11.2018, 13.12.2018, 07.02.2019, 07.03.2019, 28.03.2019
Turčija
Šifra: AŽ5
Program

1. dan:Ljubljana - Istanbul

V jutranjih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in odhod letala Turkish Airlines proti Carigradu (Istanbulu). Po pristanku prevoz do hotela In nastanitev. Za doplačilo križarjenje po Bosporju s plovbo pod bosporskima mostovoma, mimo palače Dolmabache in Beylerbey, mimo Rumeli Hisarja in Anadolu Hisarja. Sledi pozno kosilo v restavraciji na koncu Bosporja ob pogledu na vhod v Črno morje. Plovba po ožini med Evropo in Azijo bo pravo doživetje. Prenočevanje v hotelu.

2. dan:Istanbul

Po zajtrku (za doplačilo) ogled starega dela mesta, sprehod skozi zgodovino in filmske podobe, od Bizanca do Konstantinopla in do Istanbula. Obiskali boste Hagija Sofijo, bizantinsko cerkev ki jo je zgradil cesar Justinijan v 6. st. Kasneje je bila preurejena v mošejo, danes pa je muzej in prizorišče znamenitih prizorov filma James Bond – Iz Rusije z ljubeznijo. Navdušili vas bodo tudi Modra mošeja iz 17. st., dvorec otomanskih sultanov Topkapi – nekdaj rezidenca, danes muzej – zakladnica, in Hipodrom. Cisterna Yerebetan Saray, starodavni zbiralni vode je bil prizorišče nekaterih ključnih dejanj knjige Inferno Dana Browna. Zvečer možnost izleta na azijsko stran mesta (doplačilo): z vodnikom se boste podali z novim metrojem, ki teče pod Bosporjem, torej med Evropo in Azijo, do Uskudarja. Ta metro so odprli šele leta 2013. Sprehodili se boste po obali Bosporja in se s trajektom vrnili po zalivu, s katerega je čudovit razgled na nočno osvetljeni evropski del mesta. Prenočevanje v hotelu.

3. dan:Istanbul

Zajtrk in prosto. S Kompasovim vodnikom se boste lahko sprehodili do znamenite Kapali čaršije z več kot 4000 trgovinicami. Obiskali boste Egipčanski bazar – bazar začimb ki se ga ljubitelji filmov James Bonda spomnijo iz filma Skyfall. Sprehodili se boste po Taksimu – centru novega evropskega dela mesta ter na poti obiskali tudi enega od lokalov, kjer so posneli tipične prizore nadaljevanke Moja boš. Dan lahko namenite tudi barantanju ob kavi ali čaju na bazarjih ali se podate v lepo urejene evropske trgovine. Zvečer (za doplačilo) obisk turške restavracije z večerjo in bogatim folklornim programom: trebušne plesalke in folklora iz različnih delov Turčije. Prenočevanje v hotelu.

4. dan:Istanbul - Ljubljana

Po zajtrku se boste popeljali na Azijsko stran (doplačilo) čez znameniti Bosporski most do razgledne točke Camlica Hill, kjer boste imeli prekrasen panoramski razgled južnega dela Bosporja in ustja Zlatega Roga, ter občudovali novo največjo mošejo Camlica – megalomanski projekt predsednika Erdogana, mošeja sprejme kar 37.500 vernikov. Nato se boste zapeljali do Eyup-a in se z gondola povzpeli do popularne razgledne točke Pierrre Loti – francoski avtor slavnega romana “Aziyade”. Prekrasen pogled na Zlati Rog in spektakularni hrib pod nami, kjer so našli svoj počitek paše, sultani, … Popoldan odhod na letališče in polet proti Ljubljani. Pristanek na Letišču Jožeta Pučnika predvidoma v večernih urah.

Cena:

 • od 415 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • prevoz,
 • 2x polpenzion,
 • vodenje.

Doplačila:

 • izlet Camlica Hill – Pierre Loti 35,00 EUR/osebo,
 • enoposteljna soba 85,00 EUR/osebo,
 • celodnevni ogled Carigrada z vstopninami v Hagijo Sofijo, rimsko cisterno in v dvorec Topkapi 50,00 EUR/osebo,
 • izlet z ladjo po Bosporju s kosilom 45,00 EUR/osebo,
 • obisk turške restavracije 55,00 EUR/osebo,
 • Na kraju samem: prevozi s tramvaji/metroji pribl. 10 EUR.
 • Obvezna doplačila:
  • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 50,00 EUR/osebo,
  • turistična pristojbina 2,00 EUR/osebo/dan.

Popust:

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb.