059 072 001 turizem@az-sp.si

Istanbul – mesto dveh celin

0
Cena
od480€
Cena
od480€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

10
4 dni, let+bus
Datumi: 19.02.
Turčija
Šifra: AŽ24
Program

1. dan:Ljubljana - Istanbul

Zbor potnikov ob 7.30 na ljubljanskem letališču dr. Jožeta Pučnika. Prijava na let, ureditev formalnosti in polet letala Turkish Airlines TK 1062 ob 9.35 uri proti Istanbulu. Po prihodu avtobusni prevoz do hotela in nastanitev. Z vodnikom se bomo sprehodili po centru starega dela Istanbula, do trga Beyazit in mošeje, mimo hanov, medres in spominskega stebra cesarja Konstantina, vse do trga Sultanahmet. Začutili bomo prvi utrip mesta s številnimi lokali in trgovinicami. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan:Istanbul

Po zajtrku bo dan namenjen ogledu glavnih mestnih znamenitosti (3 vstopnine in lokalni vodnik so že vključeni v ceni: Agia Sofia, Topkapi palača ter Podzemna cisterna). Obiskali bomo Modro mošejo s skrivnostno modro meglico, ki jo mošeji pričara skoraj 21.000 belo modrih ploščic iz Iznika, cerkev sv. Modrosti »Hagia Sofia«, 1000 let največja krščanska cerkev na svetu, palače Topkapi, ki je bila palača turških sultanov, nekdanjega Hipodroma in veličastne Podzemne palače. Med ogledi bo prosto za kosilo v kateri izmed številnih lokant, tradicionalnih turških gostiln.

Zvečer se bomo sprehodili do največjega istanbulskega trga Taksim in vedno polne vrveža Istiklal ulice s številnimi trgovinami, restavracijami in lokali. Sledila bo zanimiva pešpot čez istanbulski Montmartre, mimo Galata stolpa vse do Galata mostu, ki vodi čez Zlati Rog in od koder je dih jemajoč pogled na osvetljeni večerni Istanbul. Kot pravi domačini bomo v katerem izmed lokalov pod mostom popili turški čaj. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan:Istanbul

Po zajtrku se bomo sprehodili do ene najlepših in največjih mošej Istanbula, Sulejmanove mošeje, v bližini se nahajata tudi grobnici Sulejmana in njegove žene Hurrem. Sledila bo pot mimo številnih starodavnih hanov in trgovin ob Velikem bazarju, vse do Zlatega roga. Po želji (doplačilo) plovba z ladjo po Bosporju – Bosporski ožini med Evropo in Azijo, ob razkošnih palačah sultanov in luksuznimi vilami turške elite, pod obema mostovoma nad Bosporjem. Nato se bomo izkrcali na azijski strani Istanbula, se sprehodili do tržnice in mošeje Mihrimah, ki je bila ljubljena hči Sulejmana Veličastnega. Sledi vožnja skozi podmorski tunel Marmaray do Egipčanske tržnice, kjer se bomo izgubili med številnimi trgovinicami z dišavami in začimbami. Čas za pozno kosilo. Pozno popoldne bomo obiskali še največjo pokrito tržnico na svetu in pokazali spretnosti pogajanja za čim nižje cene. Zvečer po želji ob doplačilu predlagamo obisk nočnega lokala z večerjo in trebušnimi plesalkami ali pa morda obisk predstave plešočih dervišev. Večerja v hotelu in nočitev.

4. dan:Istanbul - Ljubljana

Po zajtrku bo zadnji dan namenjen nakupom ali ogledu palače Dolmabahče, od koder je zadnjih šest sultanov vladalo Otomanskemu cesarstvu in je primer moderne otomanske palače, ki spominja na razkošne evropske dvorce (doplačilo). Po ogledih ali nakupih, vožnja na letališče. Prijava na let in polet letala Turkish Airlines ob 18.45 na letu TK 1063 nazaj proti Ljubljani.

Cena:

 • 480 EUR na osebo (pri 45 oseb).

Cena vključuje:

 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana – Istanbul – Ljubljana s Turkish Airlines,
 • 1x oddano prtljago do 23 kg,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • avtobusne prevoze po programu,
 • 3x polpenzionsko namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*,
 • vstopnine za notranje oglede: Hagie Sofie, palače Topkapi in podzemne cisterne,
 • vodenje in organizacijo potovanja,
 • riziko odpovedi potovanja.

Doplačila:

 • transfer do letališča,
 • enoposteljna soba 70 EUR,
 • izlet z ladjo po Bosporju 25 EUR.
Slike