059 072 001 turizem@az-sp.si

Istanbul – 5 dni

0
Cena
od770€
Cena
od770€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

28
5 dni, let
Datumi: 2.8., 15.8., 18.9.
Turčija
Šifra: AZ49
Program

1. dan:Zagreb - Istanbul

Zbor popotnikov na zagrebškem letališču , prijava na let v Istanbul. Po pristanku v Istanbulu, vožnja do hotela s čudovito panoramo in uživanje v prvih vtisih Istanbula. Prijava v hotel. Po krajšem počitku orientacijski sprehod z vodnikom do mostu Galata po najbolj prometni ulici Istiklal Caddesi (Ulica neodvisnosti s številnimi restavracijami, trgovinami in bari) do trga Taksim, središča nočnega življenja. Prosti čas za večerjo. Povratek v hotel ob dogovorjeni uri. Nočitev.

2. dan:Istanbul - fakultativni izlet v stari del mesta

Po zajtrku predlagamo poldnevni ogled mesta peš in po potrebi z javnim prevozom v spremstvu lokalnega vodnika; začnemo od največje palače v Istanbulu – mošeje Sulejmana Veličastnega, sledi zanimiva zgodba o hipodromu in Modri ​​mošeji (zaradi obnove, pogled od zunaj), monumentalni zgradbi in zadnji veliki kraljevi mošeji, ki zgradil Mehmet Aga s 6 minareti, da bi presegel znamenito Hagijo Sofijo. Hagija Sofija – nekoč največja cerkev v Bizantinskem cesarstvu, ki je bila kasneje spremenjena v mošejo, je danes eden največjih arhitekturnih dosežkov tistega časa. Prosti čas za osvežitev. Nadaljevanje ogleda starega dela mesta z ogledom palače Topkapi – nekdanje sultanove palače, ki je bila sedež Otomanskega cesarstva, dal jo je zgraditi sultan Mehmed II (z doplačilom). Odhod do Velikega bazarja, pokrite tržnice in največjega bazarja na svetu z več kot 5.000 trgovinami, kjer lahko občutite čar nakupovanja zlata, tekstila, spominkov itd. Prosti čas za nakupe ali sprostitev v enem od znanih hamamov. Zvečer predlagamo odhod v tradicionalno restavracijo na večerjo s trebušnimi plesalkami in folklornim programom. Nočitev.

3. dan:Istanbul - izlet palača Dolmabahce, križarjenje po Bosposurju, Azijska stran

Zajtrk. Predlagamo, da se odpravite na poldnevni izlet, ki vključuje ogled palače Dolmabahce – zadnje rezidence turških sultanov iz 19. stoletja, zgrajene v rokokojskem slogu, ki vas bo očarala, sledi križarjenje po Bosporju, morju ožino, ki ločuje Evropo in Azijo, kjer lahko uživate v pogledu na cesarske palače, trdnjave in romantična mesta Bosporske ožine. Izstopimo na azijski strani mesta, kjer vam bo vodič predstavil kulturne razlike med evropskim in azijskim delom mesta. Sprehod po slikovitem predelu mesta Uskudar, od koder se lepo vidi Deviški stolp. Sledi vožnja skozi predor Marmaray, enega najglobljih podmorskih železniških predorov na svetu, ki poteka pod Bosporskim kanalom in povezuje evropski in azijski del Istanbula. Po vrnitvi v evropski del mesta izlet zaključimo z ogledom pisane egipčanske tržnice začimb. Prosti čas za nakupe in uživanje v turških specialitetah. Preostanek dneva prost za lastne aktivnosti. Povratek v hotel. Nočitev.

4. dan:Istanbul - izlet Prinčevi otoki, Camlica, Kadikoy ali prost dan v Istanbulu

Zajtrk. Prost dan za lastne programe. Možnost fakultativnega izleta na Prinčeve otoke (z doplačilom). Prinčevi otoki se nahajajo le 90 minut vožnje s trajektom iz Istanbula. Celoten otok je “cona za pešce”, ker je prepovedana vožnja z avtomobili (razen policijskih vozil). Po uživanju in ogledovanju otoka vam predlagamo, da se usedete na plažo in se malo odpočijete v oazi miru stran od mestnega vrveža, ali pa se preprosto usedete v eno od lokalnih restavracij in uživate v turških specialitetah. Sledi izlet na azijsko stran do razgledne točke Camlica, od koder se odpre čudovit razgled na Istanbul. Nadaljujemo do boemske četrti Kadikoy, ene najljubših četrti domačinov, kjer lahko poleg bogate tržnice na prostem uživate v odlični gastronomski ponudbi in zares odličnem vzdušju, ki izžareva ta del mesta. Z lokalnim trajektom se vrnemo v drugi del mesta. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan:Istanbul - Zagreb

Zajtrk. Odjava iz hotela. Skupni odhod z javnim prevozom do najbolj očarljivih četrti Istanbula – Fener in Balat. Fener je nekdanja grška četrt, ki je danes, poleg Balata, ena najbolj “instagramiranih” lokacij v Istanbulu, posejana z očarljivimi kavarnami, bistroji in restavracijami ter zanimivo zgodovino. Po obisku Fenerja pridemo v sosednjo četrt Balat, nekoč cvetočo judovsko četrt, danes pa znano po očarljivih ozkih ulicah in pisanih hišah, ki spominjajo na filmske kulise. Po vrnitvi v hotel sledi prosti čas, nakupovanje ali pitje čaja ob zbiranju zadnjih vtisov do transferja. Transfer na letališče. Prijava na let proti Zagrebu in vzlet. Prihod v Zagreb v večernih urah.

Cena:

 • 770 EUR- 2.8.2024,
 • 770 EUR – 15.8.2024,
 • 770 EUR – 18.9.2024.

Cena vključuje:

 • povratni let Zagreb – Istanbul,
 • letalske davke in pristojbine,
 • hotelska namestitev na bazi 4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu Palazzo Donizzeti 4* SUPERIOR,
 • transfer z/na letališče,
 • vodenje na celotnem potovanju.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 250 EUR,
 • vstopnice za kulturnozgodovinske spomenike in muzeje,
 • vozovnice za javni prevoz, doplačila za izlete in prehrano, ki ni po programu,
 • osebni stroški, pijača in napitnine ter ostalo, kar ni omenjeno v cena vklučuje,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Fakultativni izleti/vstopnice:

 • Izlet v stari del mesta, ki vključuje vstop v palačo Topkapi, ogled mošeje Sulejmana Veličastnega, Hagije Sofije z uporabo slušalk in v spremstvu lokalnega vodnika in turističnega vodiča 50 EUR (minimalno število prijavljenih 15)
 • Poldnevni izlet z vključenim vstopom v palačo Dolmabahce, križarjenje po Bosporju, obisk azijske strani – Uskudar z razgledom na Deviški stolp, vožnja skozi predor Marmaray, uporaba slušalk in obisk egipčanske tržnice: 80 EUR (najmanj prijav potniki 15),
 • Izlet na Prinčeve otoke, Camlica in Kadikoy z lokalnim vodnikom, vključno s prevozom z ladjo do Prinčevih otokov in avtobusom na azijski strani: 70 EUR – minimalno 15 prijavljenih.

Fakultativni izleti/vstopnice – PRIJAVE V AGENCIJI:

 • Večerja v tradicionalni restavraciji s folklornim programom: 50 EUR (vključen prevoz),
 • po novem se vstopnica za Hagijo Sofijo zaračuna 25 EUR na licu mesta za vse, ki želijo.

Popusti:

Slike

Proceed Booking