059 072 001 turizem@az-sp.si

Indijski veliki krog – sever in jug

0
Cena
od2,450€
Cena
od2,450€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

45
14 dni, let+bus
Datumi: 14.02.2019
Indija
Šifra: AŽ11
Program

1. dan:Ljubljana - New Delhi

Zbrali se bomo na ljubljanskem letališču ali pa se bomo odpeljali do enega od bližnjih letališč (prevoz iz Ljubljane in Maribora) in z enim postankom poleteli proti Indiji.

2. dan:New Delhi - Agra

Po pristanku bomo pričeli z ogledi kipeče indijske prestolnice. New Delhi je milijonsko mesto nasprotij, čudovitih spomenikov in palač, pa tudi osupljive revščine. Spoznali bomo novo in staro mesto, ki je bilo prestolnica muslimanske Indije od dvanajstega do devetnajstega stoletja. Peljali se bomo mimo Rdeče trdnjave z mogočnim obzidjem, z rikšo se bomo zapeljali med ozkimi uličicami, kjer nas bo Srebrna ulica s svojimi izdelki in vonjavami že potegnila v nakupovanje in barantanje. Obiskali bomo največjo indijsko mošejo Jama Masjid, obiščemo Raj Ghat, kjer sta bila upepeljena Gandhi in Nehru in se sprehodimo do slavoloka zmage »Indijska vrata«. Še ogled izjemnega spomenika pod zaščito Unesca – kompleksa Qutab Minar s prekrasno afgansko arhitekturo. Odhod v Agro, mesto večne ljubezni. Večerja in nočitev.

3. dan:Agra

Čaka nas eno od najlepših doživetij na poti, obisk čudežnega spomenika ljubezni, Tadž Mahala. Nekdanji mogulski prestolnici Indije je dal večno slavo šah Jahan, ki je v čast svoji preljubi ženi Mumtaz zgradil veličasten spomenik. Tadž Mahal, pravi beli čudež v marmorju, je še danes simbol čiste in neminljive ljubezni in je resnično eno od čudes sveta. Sledi Odhod v Džajpur, barvito prestolnico Radžastana. Večerja in nočitev.

4. dan:Džajpur

Zgodaj zjutraj se odpeljemo do vznožja pod trdnjavo Amber, kamor se nato povzpnemo s sloni. Veličastno stopnišče, palače in vrtovi nam bodo pričarali podobo nekdanjega bleščečega domovanja radžputske gospode. Džajpur je edinstvena mešanica modernega in tradicionalnega in pravo doživetje je sprehod po ozkih ulicah, bazarjih, tradicionalnih obrtniških četrtih… Značilne rožnate barve je tudi mestni simbol, Palača vetrov. V mestu eksotičnih barv in vonjav nas bo prevzel observatorij Jantar mantar, čigar instrumenti so še danes do sekunde točni. Večerja in nočitev.

5. dan:Džajpur - Čenaj

Dopoldne imamo še nekaj prostega časa, ki ga lahko izkoristimo za ugodne nakupe ali kakšen dodaten ogled. Sledi polet v Čenaj na jug Indije. Prevoz do hotela, večerja in nočitev.

6. dan:Čenaj - Mahabalipuram

Ogled glavnih znamenitosti mesta, ki je bilo pomembno pristanišče različnih kolonialnih sil. Nato prijetna vožnja do obmorskega mesteca Mahabalipuram, kjer začnemo spoznavati arhitekturno zgodovino južnoindijskih templjev. Tu najdemo nekaj prvih primerov dravidske kulture, ki so zaščiteni z mednarodno listino o svetovni kulturni dediščini. Presenetila nas bo mogočnost reliefa, vklesanega v živo skalo, ki ponazarja Arjunino poroko. Večerja in nočitev.

7. dan:Mahabalipuram - Pondičeri - Tandžore

Pot nas vodi naprej proti jugu. Pondičeri je bil nekoč francoska kolonija, njena največja zanimivost pa je danes tudi ašram Aurobinda, kjer se srečamo s skupnostjo, ki živi in dela po načelih prostovoljstva. Tu se srečujeta joga in zahodna znanost, tu je ajurvedska klinika… Zanimiv je sprehod ob obali in postanek ob Gandhijevem kipu. Zanimiv dan zaključimo v Tandžoreju, nekdanji prestolnici dinastije Chola. Večerja in nočitev.

8. dan:Tandžore - Triči - Maduraj

V Tandžoreju bomo raziskali mogočen tempelj Brihadišvar, del Unescove dediščine, ki je obdan z zaščitnim zidom in jarkom in je resnični arhitekturni biser dinastije Chola. Gigantski osemdeset tonski kos granita, iz katerega je tempelj izklesan, so premikali podobno kot Egipčani skale za piramide. Sledi obisk Tričija. Povzpeli se bomo na trdnjavo Rock Fort, od koder se nam bo odprl lep pogled na mesto pod nami, zaslutili bomo tudi že obrise največjega tempeljskega kompleksa v Indiji, Srirangam. Sprehod med posameznimi deli tega kompleksa je kot potovanje v zgodovino hinduizma. Odhod v Maduraj. Večerja in nočitev.

9. dan:Maduraj

Maduraj, prestolnica južne Indije, je eno najstarejših južnoindijskih mest, kamor se zlivajo milijoni turistov, beračev, poslovnežev in romarjev, tu so trgovine, svetišča… Šri Menakši je izreden primer dravidske arhitekture in tudi kraj, kjer nas bodo prevzele množice vernikov. Dovolj časa bomo imeli, da se naužijemo barvitosti mesta, začutimo njegov utrip, se pomešamo med domačine na tržnici. Po večerji prisostvujemo slikoviti večerni ceremoniji v templju. Nočitev.

10. dan:Maduraj - Perijar

Sledi pot v deželo Keralo do narodnega parka Perijar v pogorju Zahodnih Ghatov. Vegetacija je bujna, veliko je različnih živali… Napotimo se v pragozd, zelo zanimivi in poučni pa so tudi vrtovi začimb, kjer se bomo naučili veliko novega in koristnega o številnih začimbah, ki so tako pomembne v indijski in tudi naši kuhinji. Zvečer si lahko v mestu privoščimo tudi ajurvedsko masažo. Večerja in nočitev.

11. dan:Perijar - Kumarakom (Backwaters)

Sledi potovanje v obalni del Kerale. Ta rodovitni pas zemlje, ki ga na eni strani obdaja morje, na drugi pa višavje in pragozd, je tudi zaradi teh geografskih razlogov ostal zelo prvinski in odmaknjen od raznih osvajalcev. Kerala se tako ponaša s samosvojo kulturo, slikovitimi obalnimi vasicami in kraji, prelepimi plažami, jezeri in lagunami. Življenje tu poteka drugače, umirjeno, glavno prevozno sredstvo so ladjice, čolni, kanuji, ljudje delajo na riževih poljih, lovijo ribe… Tudi mi se vkrcamo na eno od značilnih ladjic in tako začnemo s spoznavanjem tega slikovitega okolja. Na ladjici imamo kosilo, večerjo in nočitev.

12. dan:Alepi - Kočin - Mumbaj

Zjutraj pristanemo v Alepiju in se odpeljemo do Kočina, ki je bil pomembna kolonialna naselbina Evropejcev v časih trgovine z začimbami. Videli bomo cerkev sv. Frančiška, najstarejšo na indijskih tleh, kjer je grobnica Vasca da Game, naleteli bomo na mošeje in židovsko sinagogo. Videli bomo značilne kitajske ribiške mreže, znamenitost mesta je tudi palača Matančeri, ki so jo zgradili Portugalci. Zvečer odhod na letališče in polet Mumbaju. Večerja in nočitev.

13. dan:Mumbaj

Ogled Mumbaja, enega od simbolov moderne Indije. Mesto je znano tudi kot Bollywood, saj je to eden največjih centov filmske produkcije na svetu, večji od ameriškega Hollywooda. Spoznali bomo znamenito železniško postajo, slavolok »Vrata Indije«, morda bomo pokukali v kako od četrti, kjer je bil deloma posnet kultni Revni milijonar… Zvečer polet proti Evropi.

14. dan:Ljubljana - Maribor

Z enim vmesnim postankom se vrnemo v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder je organiziran še prevoz do Ljubljane in Maribora.

Cena:

 • 2450 EUR na osebo (najmanj 20 potnikov),
 • 2550 EUR na osebo (najmanj 15 potnikov),
 • 2650 EUR na osebo (najmanj 10 potnikov).

Cena vključuje:

 • letalski prevoz,
 • letališke pristojbine,
 • notranja polet New Delhi-Čenaj in Kočin-Mumbaj,
 • prevoz do letališča in nazaj,
 • prenočevanje v hotelih 4****,
 • polpenzione po programu,
 • vse lokalne prevoze, oglede in vstopnine,
 • slovenskega vodiča in lokalne spremljevalce,
 • zdravstveno in nezgodno zavarovanje,
 • riziko odpovedi potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba 320 EUR,
 • priporočljive napitnine 60 USD (vodiču na poti).

Opombe:

 • ob prijavi morate oddati fotokopijo potnega lista. Najkasneje dva tedna pred odhodom potrebujemo potni list, dve fotografiji, izpolnjen obrazec in zahtevane dokumente (doplačilo 60 EUR).
Slike