059 072 001 turizem@az-sp.si

Indijski kalejdoskop

0
Cena
od1,560€
Cena
od1,560€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

22
11 dni, let
Datumi: 27.10.
Indija
Šifra: AŽ10
Program

1. dan:Ljubljana - Delhi

Zbor v jutranjih urah in prevoz do bližnjega letališča, od koder preko vmesnega letališča poletimo proti Delhiju. Obroki in nočitev na letalu.

2. dan:Delhi - Džajpur

Prihod v Delhi. Zajtrk. Ogled prestolnice. Zjutraj obiščemo Džamo Masdžid (največja mošeja v Indiji), in se sprehodimo po starem delu mesta, potem obiščemo Gandi Smriti (Birla house), kjer je bil Gandhi ubit, obiščemo muzej i se poklonimo zgodbi velikega Gandhija. Sledi ogled Vrat Indije s pogledom na parlament in predsedniško palačo. Obiščemo grobnico sufija Nizamuddina in izvemo zgodbo, sledi ji ogled sikhovske guradware Bangla Sahib z velikim langarjem. Po barvitem ogledu prestolnice se odpeljemo v Džajpur. Morebitni kasen prihod. Nočitev.

3. dan:Džajpur - Puškar

Zajtrk. Džajpur je čudovita radžastanska prestolnica. V rožnatem mestu si zjutraj po želji privoščimo obisk radžputske palače sredi jezera Jal Mahal, potem pa v mestu obiščemo Palačo vetrov (Hawa Mahal) ter stari astronomski observatorij Džantar Mantar (UNESCO). Čudovito je tudi raziskovanje mestnega središča, kjer uživamo v vzdušju in eksotičnih artiklih. Na poti proti Puškarju popoldne postanemo pri Opičjem templju – svojevrstno doživetje. Potem se vozimo po radžastanski polpuščavski pokrajini. Pozen prihod. Namestitev in nočitev.

4. dan:Puškar

Zajtrk. Po želji se pridružimo hindujkam, ki romajo do Savitrijinega svetišča (1,5 ure hoje) na vrh bližnjega hriba po blagoslov za svoje potomce. Ima pa tempelj tudi čudovit pogled na mesto s svetim jezerom v sredini in okoliško puščavo, v kateri se vsako leto odvije kamelji sejem. Potem se spustimo v pisani vrvež, izgubimo se v morju barv in zvokov … Obiščemo edini še dejavni tempelj Brahme – boga vsega stvarstva in postopamo po obrednih ploščadih ob jezeru, na katerih se odvijajo posebni rituali. Prosto popoldne za uživanje v hindujskem svetem mestecu, ki so ga konec 60-ih let odkrili hipiji in je vse od takrat priljubljeno popotniško zbirališče vandrovcev z vseh koncev sveta. Kaj pa sončni zahod ob zvokih bobnov na obredni ploščadi? To je najbolj poseben čas, ko Puškar oživi v vsej svoji luči … Nočitev.

5. dan:Puškar - Fatehpur Sikri (UNESCO) - Agra

Zajtrk. Jutranje slovo od Puškarja in vožnja v Agro. Na poti obiščemo Fatehpur Sikri, nekdaj mogočno prestolnico mogulskega vladarja Akbarja. Danes mesto duhov, a znotraj mestnega obzidja lahko med palačami, mavzoleji in vrtovi začutimo bogastvo in užitek takratnega življenja. Med mnogimi občudovanja vrednimi zgradbami je tudi Panč Mahal, petnadstropna zgradba, paviljon užitka za gospodične sultanovega harema! Večerni prihod v Agro. Nočitev.

6. dan:Agra

Zajtrk. Obiščemo Tadž Mahal (UNESCO), veličasten simbol najčistejše večne ljubezni velikega Mogula Šah Džahana do soproge Mumtaz Mahal. Skozi ogromna vrata iz rdečega peščenjaka vstopimo v “raj”. Sprehodimo se po parku do bele marmorne grobnice in uživamo ob pogledu na prekrasne okrasne vložke z lapis lazulijem in drugim poldragimi kamni, ki jih zagledate šele, ko se čisto približate. Nato se odpeljemo na drugi breg reke Jamune in obiščemo “mali Tadž”. Popoldne sledi ogled Rdeče trdnjave (UNESCO) – mojstrovine, ki pripoveduje zgodovino mogulskega imperija; ogromno obzidje je dal postaviti vladar Akbar, elegantne marmorne palače v notranjosti pa Šah Džahan – mogočnost in eleganca prevzameta vsakogar, upajmo da tudi nas. Vrnitev v hotel in nočitev.

7. dan:Agra - vlak v Džansi - Orča

Zajtrk. Vožnja z vlakom v Džansi (3 ure) in z avtobusom dalje do Orče, prestolnice nekoč enega večjih srednje indijskih kraljestev. Namestitev v hotel. Potovalni predah se več kot prileže! V prostem popoldnevu se vsak zase ali skupaj odpravimo na sprehod ob reki in podeželski okolici. Spoznavamo tradicionalno Indijo in njene prebivalce ter njihova opravila. Odpravimo se na ogled izjemne arhitekturne preteklosti Orče. Skupaj obiščemo tempelj Ram Raja in se udeležimo večernega obreda. Za doplačilo pa si lahko privoščimo rafting po reki Betwa (glede na vodostaj reke). Večerna romantika ob reki. Nočitev.

8. dan:Orča - Kadžuraho - (možnost NP Panna) - spalnik v Varanasi

Zajtrk. Zgodnji odhod v Kadžuraho, kjer raziščemo slovite templje dinastije Čandela (UNESCO), ki so se skrivali v gozdu datljevih palm celih 1000 let. Očara nas že četrtina izmed nekdanjih 80-ih templjev, navduši nas poezija kamnite erotike, prava Kamasutra v kamnu … Za doplačilo se popoldne z džipi odpeljemo v NP Panna Tiger Reserve na džip safari, kjer imamo resnično možnost videti tigra. Sicer si privoščimo prosto raziskovanje mestnih ulic. Večerna vožnja na železniško postajo ter vožnja s spalnikom v Varanasi.

9. dan:Varanasi

Dopoldanski prihod vlaka. Vožnja do hotela in zajtrk. Čaka nas dan v Šivinem mestu smrti, imenovanem tudi Kaši (mesto luči), pravijo pa tudi, da naj bi bilo eno izmed najstarejših naseljenih mest na svetu, saj njegovi začetki segajo v čas Teb in Babilona. Mesto leži na zahodnem bregu svete reke Ganges in tisoči hindujcev romajo sem, da bi se pred smrtjo očistili grehov. Popoldne z rikšami raziščemo ozke varanaške ulice in si ogledamo t.i. “goreče gate”, kjer na očeh javnosti kremirajo prednike. Ob sončnem zahodu se udeležimo večernega artija na reki Ganges, kjer lahko zamaknjeno prepevamo s hindujci v večerni molitvi na obrežnih kopalnih ploščadih svete reke. Vrnitev v hotel in nočitev.

10. dan:Varanasi - let v Delhi

Jutranji izlet s čolnom po Gangesu je za mnoge eden vrhuncev potovanja. V rdeče oranžni svetlobi prebujajočega se dneva verniki na številnih kopalnih ploščadih spirajo s sebe človeške zmote. Ganges je reka odrešitve, večni simbol upanja za preteklost, sedanjost in prihodnost ter pravo središče vsega dogajanja, utripajoče srce hindujskega univerzuma … Zajtrk. Dopoldne se odpravimo v bližnji Sarnath in v Jelenovem gozdu doživimo vzdušje Budine prve pridige. Smo na mestu, kjer se je zagnalo “kolo spoznanj”, ki se danes vrti vse hitreje … Obiščemo glavno svetišče, stupi Dharmaradžika in Dhamekh ter Ašokin steber. Vožnja na letališče in polet v Delhi.

11. dan:Delhi - Ljubljana

Zgodnji polet preko vmesnega letališča proti Europi. Prevoz do Ljubljane. Konec potovanja.

Cena:

 • od 1560 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (282 EUR),
 • prevoz Ljubljana – bližnje letališče – Ljubljana,
 • notranji let Varanasi – Delhi,
 • nočitve in prehrano po spodnjem opisu,
 • vožnje na vlakih,
 • jutranji izlet s čolni v Varanasiju,
 • prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom,
 • slovenskim vodenjem in lokalnimi vodniki,
 • stroške priprave in organizacije potovanja.

Vstopnine v ceno niso vključene in znašajo okoli 80 EUR. Potnik jih po želji poravna na kraju samem.

Namestitve: 7 nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, 1 nočitev na vlaku spalniku (razred 2A/3A). V Varanasiju spimo v bolj preprostem hotelu v starem središču mesta (doživetje!). Doplačilo za enoposteljno sobo velja za nočitve v hotelih.

Doplačila:

 • Obvezna doplačila
  • Indijski vizum 95 EUR,
  • Doplačilo za skupino v velikosti 11 – 14 oseb 120 EUR,
  • Doplačilo za skupino v velikosti 15 – 19 oseb 90 EUR,
 • Doplačila po želji
  • rafting po reki Betwa 21 EUR na osebo,
  • jeep safari v NP Panna Tiger Reserve 190 EUR na osebo,
  • Doplačilo za enoposteljno sobo 330 EUR,
  • Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 40 EUR.

 

Opombe:

 • VIZE: Slovenci potrebujemo indijski vizum, ki si ga lahko uredite sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja, v katerem sta vsaj 2 prazni strani in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za dvakratni vstop v roku enega leta od datuma izdaje. Podrobnejše informacije in mejni prehodi, kjer je možen vstop, so dosegljivi na naslednji povezavi https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html oz. na Veleposlaništvu Indije v Ljubljani.
 • ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.
Slike