059 072 001 turizem@az-sp.si

Gruzija za popotnike

0
Cena
od1,248€
Cena
od1,248€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

166
9 dni, let
Datumi: 30.04., 04.06., 20.08., 17.09.
Gruzija
Šifra: AŽ43
Program

1. dan:Ljubljana - Tbilisi

polet iz Ljubljane preko Istanbula do Tbilisija, gruzijskega glavnega mesta, namestitev v hotelu. Prihod je lahko tudi drugi dan v zgodnjih jutranjih urah. Let je lahko tudi iz bližnjih letališč, v tem primeru je v ceno vključen tudi prevoz na letališče.

2. dan:Tbilisi

Po zajtrku odhod na panoramski ogled mesta in nato sprehod po starem mestnem jedru z ozkimi ulicami in barvitimi hišami. Med sprehodom boste lahko uživali v pogledu na svetišče Metekhi, stolnico Sameba, trg svobode, nekdanji gruzijski parlament, trdnjavo Narikala, most miru iz železa in stekla, razkošno predsedniško palačo. Zvečer si privoščimo pravo gruzijsko večerjo, ki jo popestrijo plesalci tradicionalnih plesov.

3. dan:Tbilisi - Dolina Trusa - Stepatsminda (Kazbegi)

Po zajtrku odhod po slikoviti poti do mesta Stepatsminda (Kazbegi). Ne gre za navadno vožnjo ampak za prava avanturo, saj se bomo vozili po pravi Gruzijski vojaški cesti, katera je včasih povezovala Tbilisi in Vladikavkaz. Na poti si bomo lahko privoščili tradicionalni khinkali (khinkali je gruzijska različica priljubljenih z mesom polnjenih cmokov). Spotoma opravimo še obvoz in se ustavimo v čudoviti dolini Trusa, kjer se bomo podali na krajši pohod. Popotniki si za dolino Trusa pogosto ne vzamejo časa, tako da je eden lepših predelov Gruzije vse prevečkrat spregledan. Visoki vrhovi, številni mineralni izviri in čudovita dolina so prava paša za oči. Po aktivnem dnevu sledi še vožnja do mesta Stepatsminda, ki nam je morda bolje poznan pod imenom Kazbegi, kakor se je nekoč imenoval. Nad mestom opazimo znamenito cerkev Gergeti oz. Cerkev svete Trojice, nad celotno kuliso pa kraljuje Kazbek.

4. dan:Stepatsminda - Cerkev Sv. Trojice - Mtskheta

Znamenita cerkev je bila zgrajena v 14. Stoletju in je ena najbolj obiskanih zanimivosti v Gruziji. Zgrajena je na nadmorski višini več kot 2000 metrov. Ponuja odličen razgled na kavkaške gore. Ker gre verjetno za najbolj slikano področje Gruzije si bomo tudi mi vzeli dovolj časa za fotografsko udejstvovnanje. Po dogovoru se bomo do cerkve podali peš oz. s terenskimi vozili. Po končanem ogledu pa sledi vožnja do mesta Mtshketa kjer prenočimo.

5. dan:Mtskheta - Telavi

Po zajtrku nadaljujemo pot proti v vinorodnem področju Kakheti, prevozimo tudi slikoviti prelaz Gombori. Po prihodu v mesto Telavi, ki je glavno mesto pokrajine Kakheti bomo obiskali bazar, kjer bo dovolj časa da kupimo spominke, si privoščimo kavo in se posladkamo z gruzijskim snickersom (imenovano churchela – oreščki, ki jih povežejo z vrvico ter oblijejo z grozdnim sokom prekuhanim z moko in sladkorjem). Po končanem obisku tržnice se odpeljemo v znano vinsko klet Shumi. Po prvi pokušini vin sledi še ogled palače Tsinandali. Obiščemo naslednjo znano vinsko klet Numisi, kjer bomo odkrivali tradicionalno pridelavo vina na gruzijski način. V kolikor bomo čutili potrebo po nečem sladkem, pa nas bodo naučili oz. nam bodo prikazali postopek izdelave churchele. Dan zaključimo v vinski kleti Simonai Zaoti, kjer bomo doživeli pravi gruzijski večer, saj ne bo manjkalo zdravljic, petja in plesanja.

6. dan:Telavi - Sighnaghi

Danes se bomo počasi namenili v najlepše mesto v Gruziji, Sighnaghi. To je mesto, obdano z obzidjem iz 18. stoletja, ki velja tudi za mesto ljubezni. Na poti pa bomo obiskali še nekaj kulturnih spomenikov regije Kakheti. Ustavili se bomo pri samostanu Alaverdi, pokušali gruzijski domači sir, si ogledali še grad Gremi iz 16. stoletja, ki se skupaj s cerkvijo dviga nad vasjo Gremi. Atrakcija dneva pa bo mogočna vinska klet Kvareli, ki je s svojimi 8 kilometrskimi predori najdaljši vinski kompleks v Gruziji. V kolikor bo vreme na naši strani bomo uživali v čudovitih razgledih. Nočitev v mestu Sighnaghi.

7. dan:Sighnaghi - Narodni park Lagodekhi - Tbilisi

Po zajtrku se zapeljemo do mesta Lagodekhi, ki je le 5 kilometrov oddaljeno od severovzhodni meje Gruzije in je zadnje mesto pred mejo z Azerbajdžanom. Prav tako je blizu Dagestanu, kavkaški republiki v ruski federaciji. Mi pa dan preživimo v čudovitem nacionalnem parku Lagodekhi, kjer si privoščimo spokojni sprehod skozi čudovito naravo ali pa osedlamo konje in park raziskujemo na konjskih hrbtih. Turo bomo prilagodili glede na vreme in razpoloženje udeležencev. Običajno pa se v parku odpravimo do manjšega slapu. Sledi povratek v Tbilisi.

8. dan:Tbilisi - Kutaisi

Zadnji gruzijski dan se odpravimo v Kutaisi. Pot si popestrimo s postankom v mestu Mtskheta. Mtskheta je nekdanja prestolnica Gruzije, hkrati pa je sedež gruzijske pravoslavne cerkve in mesto, kjer so Gruzijci v začetku 4. stoletja sprejeli krščanstvo. Mesto in njegovi spomeniki so vključeni na Unescov seznam kulturne dediščine. Danes je to mesto oaza za turiste in mesto, polno trgovin s spominki, starih kamnitih ulic in tradicionalnih restavracij. Sprehodili se bomo po središču mesta in si ogledali čudovito katedralo Svetitskhoveli. Obiščemo še samostan Jvari, ki se nahaja na hribu nad mestom. V kolikor nam bo čas dopuščal se bomo ustavili še v mestu Gori. Gori se je v zgodovino zapisal kot rojstni kraj nekdanjega voditelja Sovjetske zveze Josifa Visarjonoviča Džugašvilija – Stalina. Po dogovoru ogled spominskega parka in Stalinovega rojstnega kraja. Vsekakor pa bomo čas namenili za ogled mesta Uplistsikhe, mesto vklesano v steno ob reki Mtkvari. Mesto je bilo v času muslimanske invazije v 8. stoletju pomembna trdnjava, po invaziji Mongolov pa je bilo opuščeno. Danes je Uplistsikhe muzej na prostem. Okrepčali se bomo v vinski kleti Meore Obcha. V večernih urah naposled prispemo v drugo največje mesto v Gruziji, Kutaisi. V kolikor bomo imeli še dovolj časa in predvsem energije se bomo ustavili na kraju s pogledom na stolpec Katskhi, skalo visoko 40 metrov, na katerem je majhen samostan in ki spominja na veliko bolj znano Meteoro v Grčiji.

9. dan:Kutaisi - Ljubljana

Povratek z letališča Kutaisi in vožnja v Ljubljano. Povratni let je lahko tudi iz Tbilisija, v tem primeru se 8. dan po predvidenih ogledih vrnemo v Tbilisi.

Cena:

 • 1248 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil,
 • Vse Letalske karte,
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj*,
 • letališke pristojbine za vse lete,
 • vse notranje prevoze po programu,
 • spanje v hotelih in penzionih po predvidenem programu,
 • zajtrke,
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti,
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje,
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov,
 • DDV.

*v kolikor je polet z letališča Ljubljana prevoz na letališče ni vključen v ceno.

Cena ne vključuje:

 • kosil in večerij,
 • pijače,
 • napitnin (vinska klet, plesalci, šoferji, vodniki),
 • doplačila za enoposteljno sobo,
 • stroškov osebne narave,
 • stroškov osebne opreme,
 • stroškov izven programa,
 • najem konj v narodnem parku Lagodekhi,
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno,
 • zavarovanja za tujino,
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja).

Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 60 EUR,
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 110 EUR,
 • paket fleksibilnost: 150 EUR,
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 80 EUR,
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika),
 • Program se lahko kombinira s trekingom v kavkaški pokrajini Svaneti med Mestijo in biserom Kavkaza Ušgulijem.

Opombe:

 • Slovenski državljani za vstop v Gruzijo ne potrebujejo vizuma za bivanje do enega leta. V Gruzijo lahko slovenski državljani vstopijo tudi z veljavno osebno izkaznico.
 • Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.
Slike