059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Grčija z Atenami, obalo in makedonskim utripom

0
Cena
od839€
Cena
od839€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

15
10 dni, bus
Datumi: 26.5., 16.6., 7.7., 18.8., 15.9.
Grčija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Niš

V jutranjih urah se bomo odpravili proti Hrvaški in Srbiji. Potovanje se bo vilo mimo Zagreba, Beograda vse do Niša. Na poti bomo naredili krajše postanke za osvežitev in pot ne bo predolga. V popoldanskih urah bomo prispeli v Niš, staro antično mesto, kjer se je rodil Konstantin Veliki. Mesto bomo spoznali na panoramskem ogledu in se sprehodili od mestne trdnjave do glavne ulice, ki je polna trgovinic in kavarnic. Zapeljali se bomo do hotela, se nastanili v sobe in se kasneje zbrali na večerji ter prijetno poklepetali. Nočitev.

2. dan:Niš - Solun

Po zgodnjem zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo proti Makedoniji. Skopju bomo pomahali na desni in nadaljevali v smeri Grčije, do Soluna. Solun je drugo največje grško mesto in prestolnica grške pokrajine Makedonija. Ustavili se bomo za ogled njegovih znamenitosti: Cerkev sv. Dimitrija, rimski forum, simbol Soluna Beli stolp, zanimiv trg Aristotela … Nekaj časa si bomo vzeli za osvežitev in se odpravili do kraja namestitve. Nastanitev, večerja, nočitev.

3. dan:Atene

Grški zajtrk nam bo predstavil nekaj lokalne kulinarike, nato pa bomo nadaljevali pot do prestolnice Grčije, mesta Atene. V popoldanskih urah bomo v spremstvu lokalnega vodnika odkrivali številne znamenitosti in bogato zgodovino grške prestolnice. V krožni avtobusni vožnji si bomo ogledali Olimpijski stadion, predsedniško palačo, Hadrijanov slavolok, knjižnico, akademijo, univerzo. Nekaj bo tudi prostega časa za samostojne oglede in sprehode. Vožnja do hotela, nastanitev. Večerja. Nočitev.

4. dan:Atene - Delfi - Grška obala

Z zajtrkom bomo pohiteli, saj nas bo ta dan čakala slavna Akropola z muzejem (vstopnina za doplačilo). Ko nam bo vse jasno o grški demokraciji, se bomo podali do slikovitega mesteca Delfi, danes živahnega turističnega centra, sicer pa najpomembnejšega grškega preročišča. Pred več kot 2500 leti so se v to sveto mesto zgrinjali romarji iz celotne Grčije in tudi drugih dežel ter upali, da bodo v najslavnejšem preročišču antičnega sveta dobili odgovore na svoja vprašanja. Danes najdemo le še ostanke ruševin, toda kraj sam v nas še zmeraj vzbuja posebno spoštovanje. Verjetno vseh odgovorov o naši usodi ne bomo izvedeli, zagotovo pa se bomo po osvežitvi odpeljali do grške obale v smeri Paralie. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

5. dan:Meteora

Po zajtrku nas bo čakalo eno izmed svetovnih čudes – Meteora. Mogočni skalni sklopi nenavadnih oblik se strmo vzdigujejo tudi do 400 m visoko. Na vrhu teh skal so puščavniki gradili nedostopne samostane, znotraj njihovih zidov pa so nastajale dragocene umetnine. Ustavili se bomo pri Samostanu sv. Athanisiusa – Velika Meteora in si ga ogledali. V Kalamabaki, mestu pod Meteoro, si bomo ogledali zanimivo obrtno delavnico, v kateri ustvarjajo neprecenljive ikone. Tudi za trgovinico s spominki se bo našel čas. Ko bomo že v hotelu, morda še skok v morje.

6. & 7. dan:Grška obala

Počitnice. Kopanje, raziskovanje, kavica, kulinarika, vino, frape, dremanje na plaži … popolna sprostitev. Zvečer pa bo čas za »kefi«. Stanje duha, ko se boste maksimalno sprostili, po želji boste lahko »kefi« prakticirali tudi s tradicionalnim razbijanjem krožnikov.

8. dan:Edessa - Bitola - Skopje

Po zajtrku bomo mesto brezdelja zapustili in se odpravili proti Edessi. Kraj je spremenil svojo podobo po potresu v 14. stoletju, ko je voda iz bližnjega jezera z odtekanjem ustvarila številne slapove. Po ogledu slapov bomo nadaljevali vožnjo v smeri Bitole. Sprehodili se bomo po lepo ohranjenem mestnem jedru do edinstvene in ene največjih cerkva v Makedoniji – Cerkve sv. Dimitrija. Stara »turška čaršija« nas bo popeljala v čas turške oblasti. Zvečer bomo pa že v Skopju – makedonski prestolnici. Nastanili se bomo v hotelu in verjetno bomo imeli dovolj energije za individualen sprehod. Nočitev.

9. dan:Skopje - Beograd

Skopje je mesto, ki se v zadnjih letih močno spreminja, vseeno pa njegovi kulturnozgodovinski spomeniki še vedno ohranjajo »staro dušo« tega lepega mesta: most, okrog katerega še vedno ni mogoče uskladiti vseh zgodb (kdo da je vanj vzidal prvi kamen – nekateri ga imenujejo Dušanov, pa Muratov most, drugi mu preprosto pravijo Kamniti most), trdnjava Kale, Cerkev sv. Spasa z grobnico revolucionarja Goce Delčeva, stara turška čaršija, ki je prepolna trgovin in lokalov, ki spominjajo na minule čase, na davno makedonsko zgodovino. Nekaj prostega časa bo tudi za samostojne oglede in nakup spominkov. V opoldanskih urah se bomo od mesta poslovili in se odpravili prosti Srbiji, vse do Beograda. V večernih urah se bomo nastanili hotelu. Nočitev.

10. dan:Srbija - Hrvaška - Slovenija

Ta dan nas bo čakala samo še pot domov, proti Hrvaški in nato Sloveniji. Doma bomo predvidoma v večernih urah.

Cena:

 • velja glede na število prijavljenih oseb:
  839 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
  874 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
  909 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah hotela ***,
 • 7 x polpenzion, 2 x nočitev z zajtrkom,
 • zunanje oglede po programu (Niš, Solun, Atene, Delfi, Meteora z vključeno vstopnino v samostan, Edessa, Bitola, Skopje),
 • lokalno vodenje,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

za enoposteljno sobo 180 EUR.
Vstopnine se plačujejo sproti (po želji).
Obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 32 EUR.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima,
 • 80 EUR na rezervacijo dveh oseb do 31.1.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.

Odhodi 26.5., 16.6., 7.7., 18.8. in 15.9.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Novo mesto.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 € na osebo, v zadnji vrsti: – 10 € na osebo.

Slike

Proceed Booking