059 072 001 turizem@az-sp.si

Grčija z Atenami in utripom na Albanski obali

0
Cena
od1,190€
Cena
od1,190€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

6
11 dni, bus
Datumi: 13.6., 27.6., 18.7., 29.8.
Grčija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Niš

V jutranjih urah se bomo odpravili proti Hrvaški in Srbiji. Potovanje se bo vilo mimo Zagreba, Beograda vse do Niša. Na poti bomo naredili krajše postanke za osvežitev in pot ne bo predolga. V popoldanskih urah bomo prispeli v Niš, staro antično mesto, kjer se je rodil Konstantin Veliki. Mesto bomo spoznali na panoramskem ogledu in se sprehodili od mestne trdnjave do glavne ulice, ki je polna trgovinic in kavarnic. Zapeljali se bomo do hotela, se nastanili v sobe in se kasneje zbrali na večerji ter prijetno poklepetali. Nočitev.

2. dan:Niš - Solun

Po zgodnjem zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo proti Makedoniji. Skopju bomo pomahali na desni in nadaljevali v smeri Grčije, do Soluna. Solun je drugo največje grško mesto in prestolnica grške pokrajine Makedonija. Ustavili se bomo za ogled njegovih znamenitosti: Cerkev sv. Dimitrija, rimski forum, simbol Soluna Beli stolp, zanimiv trg Aristotela … Nekaj časa si bomo vzeli za osvežitev in se odpravili do kraja namestitve. Nastanitev, večerja, nočitev.

3. dan:Atene

Grški zajtrk nam bo predstavil nekaj lokalne kulinarike, nato pa bomo nadaljevali pot do prestolnice Grčije, mesta Atene. V popoldanskih urah bomo v spremstvu lokalnega vodnika odkrivali številne znamenitosti in bogato zgodovino grške prestolnice. V krožni avtobusni vožnji si bomo ogledali Olimpijski stadion, predsedniško palačo, Hadrijanov slavolok, knjižnico, akademijo, univerzo. Nekaj bo tudi prostega časa za samostojne oglede in sprehode. Vožnja do hotela, nastanitev. Večerja. Nočitev.

4. dan:Atene - Mikene - Epidaurus

Z zajtrkom bomo pohiteli, saj nas bo ta dan čakala pot v pokrajino Argolido do slovitih Miken. Mesto je utemeljil Perzej. Bilo je središče 3500 let stare kulture, ki nam je danes ohranjena skozi zgodbe in izkopanine (Akropolis, Levja vrata, Kiklopski zid …). Po ogledu bomo nadaljevali v Epidaurus, saj so že stari Grki dajali velik pomen zdravju, zato so se bali in častili Asklepiosa, boga zdravstva, ki je zgradil zdravilišče Epidaurus. Že takrat so dajali velik pomen duševni plati zdravljenja in zato gradili teater. Čas za ogled in nadaljevanje vožnje v smeri Patrasa do kraja nastanitev. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

5. dan:Patras - Meteora - Ioannina

Po zajtrku bomo hitro nadaljevali potovanje, saj nas bo čakalo eno izmed svetovnih čudes – Meteora. Mogočni skalni sklopi nenavadnih oblik se strmo vzdigujejo tudi do 400 m visoko. Na vrhu teh skal so puščavniki gradili nedostopne samostane, znotraj njihovih zidov pa so nastajale dragocene umetnine. Ustavili se bomo in si ogledali enega izmed samostanov. V Kalamabaki, mestu pod Meteoro, si bomo ogledali zanimivo obrtno delavnico, v kateri ustvarjajo neprecenljive ikone. Tudi za trgovinico s spominki se bo našel čas. Po osvežitvi pa se potovanje nadaljuje v smeri Ioannine, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

6. dan:Grčija - Albanija/Butrinti - Sarande

Po zajtrku se počasi poslavljamo od Grčije, saj se potovanje nadaljuje do Albanije. Kmalu bomo uzrli čudovito obalo ob Sredozemskem morju. Območje postaja vse bolj privlačno za številne turiste. Za kratek čas se bomo ustavili ob ostankih starodavnega mesta Butrinti, ki je pod zaščito Unesca. V popoldanskih urah pa bomo že prispeli na obalo Sarande in se nastanili v hotelu. Večerja, nočitev.

7. in 8. dan:počitnice na albanski obali

Počitnice. Kopanje, raziskovanje, kavica, kulinarika, vino, frape, dremanje na plaži … popolna sprostitev. Zvečer pa bo čas za sprehod in kakšno osvežitev.

9. dan:Berat - Drač

Z zajtrkom bomo pohiteli. Čakala nas bo pot  v srednjeveško mesto – muzej Berat, ki ni le zbirka tisočerih oken, ampak slovi tudi po odličnih kulinaričnih specialitetah, mogočni trdnjavi in muzeju Onufri. Po ogledu bomo nadaljevali do Drača, enemu od najstarejših mest Albanije. Ustavili se bomo za sprehod do starega jedra z ostanki amfiteatra in bizantinskega obzidja, nato pa nadaljevali z vožnjo do hotela. Nastanitev, večerja, nočitev.

10. dan:Drač - Neum

Dan bo poln prelepih pogledov na morsko obalo, hribe in polja. Med vožnjo bomo uživali v razgledih ob obali Jadranskega morja, skozi Črno goro in Hrvaško, do večera pa bomo prispeli v Neum. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

11. dan:BIH - Hrvaška - Slovenija

Ta dan nas bo čakala samo še pot domov, proti Hrvaški in nato Sloveniji. Doma bomo predvidoma v zgodnjih večernih urah.

Cena:

 • 1190 EUR pri najmanj 40 potnikih.

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah hotela 3*/4*,
 • 10 x polpenzion,
 • zunanje oglede po programu (Niš, Solun, Atene, Mikene, Epidaurus, Meteora z vključeno vstopnino v samostan, Butrinti, Berat, Drač),
 • lokalno vodenje,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 350 EUR,
 • turistična pristojbina: 45 EUR,
 • vstopnine se plačuje sproti (po želji),
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezna doplačila:

 • doplačilo za manjšo skupino 30 – 39 oseb: +100 EUR,
 • doplačilo za manjšo skupino 20 – 29 oseb: +200 EUR.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20.

Odhodi: 13.6., 27.6., 18.7., 29.8.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Novo mesto.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 € na osebo, v zadnji vrsti: – 10 € na osebo.

Slike

Proceed Booking