059 072 001 turizem@az-sp.si

Galicija in sever Portugalske

0
Cena
od1,130€
Cena
od1,130€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

11
7 dni, let
Datumi: 16.5.
Portugalska
Šifra: AZ49
Program

1. dan:Zagreb - Frankfurt - Porto

Zbor na zagrebškem letališču dve uri pred poletom. Odhod letala proti Frankfurtu, nadaljevanje v Porto. Po pristanku prevoz do hotela v Portu. Namestitev in nočitev.

2. dan:Porto - Santiago de Compostela

Zajtrk. Sledi vožnja proti severu, proti meji s Španijo in regijo Galicijo. Prihod v Santiago de Compostela, ki je ena najbolj znanih krščanskih romarskih destinacij na svetu in je za Jeruzalemom in Rimom tretje najpomembnejše svetovno središče krščanstva. Srednjeveška pot sv. Jakova od francosko-španske meje do Santiaga de Compostela, pod Unescovo zaščito, močno prispevala k ohranitvi krščanstva v srednjem veku. Tudi slavni pisatelj Paul Coelho je našel navdih za pisanje v tem čudovitem mestu. Sprehod po slikovitih ulicah do katedrale sv. Jakov: Plaza Obradoiro, mestna hiša, palača Raxoi, Hostal de los Reyes Catolicos, College San Jeronimo. Na glavnem trgu dominira baročno pročelje z 2 impozantnima stolpoma, za doplačilo lahko obiščete katedralo skozi Portico de la Gloria iz 12. stoletja, srebrno kripto sv. Jakoba, kip svetnika,… Poleg številnih palač in cerkva se Santiago ponaša tudi s 500 let staro univerzo, ustanovljeno leta 1495 po listini papeža Julija II., kar daje mestu posebno živahnost. Nastanitev v hotelu, nočitev.

3. dan:fakultativni izlet Fisterra - Muxia - La Coruna

Zajtrk. Prost dan za raziskovanje središča Santiaga in poskus odlične galicijske gastronomije, kot so Pulpo a la gallega (kuhana hobotnica), Tarta de Santiago ali Tarta Compostelan, vse skupaj pa zaokrožite z odličnim galicijskim vinom Ribeiro. Proti doplačilu je možen fakultativni izlet, ki se začne z odhodom na Finis Terra – »konec sveta«, kjer romarji na poti v Santiago de Compostela dosežejo ocean. Krajši počitek pri svetilniku, najpomembnejšem na »Obali smrti«, ki ga razsvetljuje, da lahko ladje varno vplujejo v pristanišče. Sledi vožnja do mesta Muxia, kjer se na čudoviti lokaciji nahaja svetišče Nosa Senora da Barca. Po legendi se je Madonna prikazala apostolu sv. do Jakoba. Nadaljevanje ekskurzije v mesto La Coruna, ki leži ob Atlantskem oceanu. Mesto dominira Herkulov svetilnik, ki deluje že več kot 2000 let. Sprehod po srednjeveškem središču, po trgu Maria Pita, po promenadi ob morju,… Popoldanski povratek v Santiago de Compostela. Nočitev.

4. dan:Santiago de Compostel - Vigo - Porto

Zajtrk. Odhod iz Santiaga in vožnja do mesta Vigo, bogatega s keltsko in rimsko zgodovino. Nahaja se cc 80 km od Santiaga, na vhodu v Ria de Vigo, dolino, obdano z morjem, s čudovitimi plažami. Sprehod po zgodovinskem središču Casco Vello: katedrala Santa Maria, park La Alameda, gledališče Garcia Barbon, nakupovalna ulica Calle del Principe, spomenik Julesu Vernu v Vigu in potopljeni zaklad znamenite bitke v zalivu Vigo, ki se je zgodila leta 1702. omenja v svoji knjigi “20.000 milj pod morjem”. Nadaljevanje proti Portugalski, vse do Porta. Po prihodu ogled mesta, katerega četrt Ribeira je bila ustanovljena leta 1996. razglašen za del Unescove svetovne dediščine: Trg svobode z mestno hišo, Casa da Musica, cerkev sv. Franje, železniška postaja Sao Bento, katedrala, trg Ribeira ob bregu reke Douro s stavbo borze in pogledom na most Dom Luis,… Krajši prosti čas, z možnostjo degustacije znamenitega porta. vino v eni od znanih vinskih kleti. Nastanitev v hotelu, nočitev.

5. dan:Porto - Guimaraes - Braga - Porto

Zajtrk. Vožnja proti Guimaraesu. Ogled starodavnega kamnitega mesta, kjer je bila ustanovljena portugalska kraljevina. Tam se je rodil dom Alfonso Henriques, ki se je po zmagi nad Mavri leta 1139 razglasil za portugalskega kralja. Ogled dobro ohranjenih srednjeveških zgradb mesta, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine: staro granitno obzidje, romanska trdnjava, palača Braganza, nato trg Oliviera, trg Toural, cerkev Marije Tolažbe…. Nadaljevanje krajše vožnje proti Bragi, glavnemu mestu istoimenske regije. Braga se ponaša z dva tisoč let dolgo zgodovino in imenom »portugalski Rim« – v mestu je druga ob drugi nanizanih več kot 20 cerkva, med njimi izvirna romanska katedrala, mesto pa velja za duhovno središče rojstva portugalskega kraljestva in univerzitetno središče z globokimi krščanskimi koreninami. Krajši ogled mesta: katedrala Se de Braga, nadškofova palača, glavna cona za pešce Rua do Souto, Arco da Puorta Nova,… Popoldan vrnitev v hotel, nočitev.

6. dan:Porto - fakultativni izlet dolina reke Douro (AMARANTE, PINHAO, REGUA)

Zajtrk. Prosti čas v Portu ali odhod na fakultativni izlet. Sledi vožnja proti dolini reke Douro, ki je zagotovo ena najlepših vinskih regij na svetu. Zanj so značilni strmi terasasti vinogradi in bele in rumene kleti v slogu haciende (imenovane Quintas), ki se nahajajo na pobočjih. Prvi oddih je v mestecu Amarante. V tem biseru severne Portugalske vas bodo navdušile zgradbe iz 17. stoletja z živobarvnimi balkoni in ozkimi ulicami. Ob srednjeveškem mostu čez reko Tâmega in cerkvi svetega Goncala, svetnika, ki ima v srcih domačinov posebno mesto, se nahaja tudi muzej Amadea de Sousa-Cardosa, enega največjih portugalskih umetnikov 20. stoletja, ki se je rodil v Amaranteju. Kratek odmor v centru. Nadaljevanje vožnje proti glavnim vinskim središčem na reki Douro; Pinhao in Peso da Regua, od koder so nekoč vino vozili v Porto s posebnimi čolni, imenovanimi rabelos. Od tod prihajajo najboljša portugalska vina, kot so Quinta do Crasto, Barca Velha, Napoles, Bomfin itd. Spektakularni terasasti vinogradi se raztezajo na obeh straneh reke in pokrajina je izjemna. Prvi prihod v Pinhao, srce doline Douro. Obisk železniške postaje, katere stene krasi zbirka azulejos (modro glaziranih mozaikov) iz leta 1937, ki prikazujejo tipične prizore, povezane s pridelavo vina v dolini Duoro. V sklopu hotela je tudi manjša vinoteka in muzej. Sledi vožnja do mesteca Peso da Regua s krajšim postankom v enem od številnih Quintas z degustacijo vin in ogledom kleti. Po prihodu prosti čas v Peso da Regua, središču vinogradništva regije – po želji možna vožnja z ladjico po reki Douro z edinstvenim doživetjem okoliških vinogradov proti doplačilu. Popoldne povratek z avtobusom v Porto. Nočitev. 

7. dan:Porto - Frankfurt - Zagreb

Zajtrk. Odjava iz hotela. Prosto dopoldne za samostojno raziskovanje čudovitega Porta. Prevoz na letališče malo po poldnevu. Odhod letala proti Frankfurtu in nato nadaljevanje v Zagreb.

Cena:

First minute:

 • 1130 EUR – 16.5.2024

Cena vključuje:

 • letalski polet in letališke pristojbine,
 • namestitev z zajtrkom v hotelih 3*/4* ,
 • zunanje oglede po programu,
 • avtobusne prevoze po programu
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • turistična taksa v Portu: 2 EUR na osebo/dan – obvezno plačilo v hotelu,
 • vse vstopnice za kulturne in zgodovinske spomenike,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Fakultativni izleti (prijava v agenciji ob rezervaciji, plačilo na kraju samem, minimalno 15 prijav):

 • degustacija vin v Portu: 15 EUR, izlet v dolino reke Douro z degustacijo 75 EUR, izlet Fisterra-Muxia-La Coruna 60 EUR.

Informativne cene vstopnic:

 • Katedrala v Santiagu de Compostela 12 EUR,
 • Cerkev sv. Frančiška v Portu 4 EUR,
 • Vožnja z ladjico po reki Douro 12 EUR.
Slike

Proceed Booking