059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Francoski utrip in mondenost sinjemodre obale

0
Cena
od775€
Cena
od775€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

105
9 dni, bus
Datumi: 22.7., 16.9.
Francija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Francija/Strasbourg

Na pot se bomo podali v zgodnjih jutranjih urah. Alpske doline Avstrije, Nemčija in v popoldanskih urah se bomo že znašli v Franciji. Ustavili se bomo v Strasbourgu in se pustili hitro očarati staremu delu mesta, kjer se vse poti začnejo in končajo ob katedrali. Kar tri stoletja nastajajoča stvaritev srednjeveškega stavbarstva je pravi biser. Uživali bomo na sprehodu po idilični četrti La Petite France – nekdanja obrtniška četrt. Toda že nekaj ulic proč bomo med stavbami ob ulici Grand Rue do rotovža zašli v francosko zaznamovano 18. stoletje. Po ogledu si bomo vzeli čas za osvežitev in kakšno alzaško specialiteto. Vožnja do kraja nastanitve, namestitev v hotelu in nočitev.

2. dan:Colmar - Dijon

Po zajtrku se bomo odpeljali v Colmar, tipično alzaško mesto, obdano z vinogradi in Vogezi, ki je središče pridelave alzaških vin. Po sprehodu skozi mesto se bomo odpeljali do Dijona. Sprehod po slikovitem mestnem jedru, polnem starih hiš in cerkva, nas bo ponesel v neke druge čase. Čudovita cerkev Notre Dame, ki sodi med najstarejše zgradbe burgundske gotike, je prava paša za oči. Čas bo za osvežitev, nato pa bomo nadaljevali v smeri Orleansa do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu. Nočitev.

3. dan:Orleans - Chambord - Chenonceau

Zjutraj bomo nadaljevali pot do mesta Orleans, ki leži v dolini Loare. Sprehodili se bomo po privlačni stari četrti, ki se ponaša z arkadnimi galerijami in zanimivo zgodovino. Po krajšem postanku se bomo napotili proti gradovom ob reki Loari. Z doplačilom si bomo lahko ogledali zapuščino francoskih kraljev in obiskali gradova Chambord in Chenonceau. Tako eden kot drugi skrivata v svojem nedrju zanimive zgodbe. Po ogledu in osvežitvi bomo nadaljevali pot do kraja nastanitve in se namestili v hotelu. Nočitev.

4. dan:Lyon

Dan bomo začeli z zajtrkom in vožnjo do Lyona, mesta, kjer se srečata romantika in kulinarika. Ponaša se s čarobno baziliko Notre Dame, ki je bila zgrajena in posvečena Mariji, da mesto obvaruje pred kugo. V središču je veliko slikovitih lokalov, ki ponujajo lokalne posebnosti (račja pašteta, prašičja ušesa, noge …). Včasih je bila to hrana revežev, danes so to največje lokalne specialitete. Ogled in prosti čas nam bosta mesto še pobliže predstavila. Vožnja do kraja nastanitve, namestitev v hotelu, nočitev.

5. dan:Lyon - Marseilles

Dopoldne bomo prispeli do obale Sredozemlja in živahnega mesta Marseilles. To svetovljansko mesto je najstarejše ter drugo največje francosko mesto po Parizu in ponuja veliko. Od antične zgodovine in kulturne raznolikosti do čudovite pokrajine ob morju. Povsod v Marseillu so obiskovalci blizu mirnih modrih voda; ko se sprehajate po očarljivi stari ulici z razgledom ali občutite osvežujoč morski vetrič. Barvita, multietnična dediščina Marseilla je most med Evropo in Severno Afriko, saj v mestu živi veliko izseljencev iz Alžirije. Tradicionalne arabske souke je mogoče najti prav tako preprosto kot klasično francosko bouillabaisse. Čas bo tako za oglede kot za osvežitev. Namestitev v hotelu, nočitev.

6. dan:počitnikovanje

Po zajtrku bomo ta dan izkoristili za počitek, individualne sprehode … Nočitev v hotelu.

7. dan:Marseilles - Aix en Provance - St. Tropez

Zjutraj bomo Marseilles zapustili in so odpravili do provansalskega mesta Aix en Provance, kjer še danes živi duh Paula Cezanna in njegovega dela. Sprehod po mestu fontan nam bo približal provansalsko ležernost. Po osvežitvi se bomo odpravili do mondenega središča St. Tropez, ki kar prekipeva od veličine. Slavo, ki jo je to mondeno letovišče pridobilo v zadnjih desetletjih, je pač treba videti in občutiti. V zalivu se bohotijo številna prestižna plovila, v ozadju pa pisane hiške. Po sproščenem sprehodu se bo vožnja nadaljevala v smeri vasice Grass vse do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu. Nočitev.

8. dan:Grasse - Cannes - Vallauries - Antibes

Ta dan bomo dišali. Vasica Grasse je danes znana po parfumski industriji in obiskali bomo eno izmed parfumerij ter se pošteno nadišavili. Pot bomo nadaljevali skozi mondeni Cannes, ki slovi po svoji promenadi in slavni filmski palači, ter se ustavili v prikupnem mestecu Vallauries, kjer je nekoč ustvarjal Picaso. Po želji si bomo ogledali grajsko kapelo in delo »Vojna in mir«. Sprehod po ulicah, polnih trgovinic z barvno in zanimivo keramiko, nam bo zagotovo prijal. V popoldanskih urah pa naslednje mesto, kjer je Picasso rad ustvarjal, Antibes. Ulice, tržnica, grad, pristanišče, promenada … Zanimiv utrip slavne sinje modre obale. Še do kraja nastanitve, namestitev v hotelu in nočitev.

9. dan:Nica - Italija - Slovenija

Po zajtrku se bomo najprej ustavili v živahni Nici, ki je s svojo angleško promenado danes zelo priljubljeno letovišče. Čas bo za zadnji francoski rogljiček in uživanje v razgledu na Sredozemsko morje. Franciji bomo pomahali v slovo in se odpeljali po cvetlični avtocesti skozi Italijo ter naprej v Slovenijo. Na poti bo še nekaj krajših postankov za osvežitev, prihod domov pa je predviden v kasnejših večernih urah.

Cena:

 • velja glede na število prijavljenih oseb:
  775 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
  815 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
  855 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu **/ ***,
 • 8 x nočitev z zajtrkom,
 • zunanje oglede po programu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

za enoposteljno sobo 320 EUR,
turistična lokalna mestna pristojbina 32 EUR na osebo,
vstopnine niso vključene in se jih plača ob ogledih po želji (40–50 EUR).

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima,
 • 80 EUR na rezervacijo dveh oseb do 31.1.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.

Odhodi 22.7. in 16.9.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 € na osebo, v zadnji vrsti: – 10 € na osebo.

Slike

Proceed Booking