059 072 001 turizem@az-sp.si

Francoski Lurd in španski Santiago

0
Cena
od1,150€
Cena
od1,150€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

160
11 dni, bus
Datumi: 13.4., 23.6., 29.9.
Španija, Francija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Italija

Navsezgodaj nas bo udoben avtobus odpeljal v smeri Italije. Predvidoma v zgodnjih popoldanskih urah se bomo ustavili ob Gardskem jezeru, da si vzeli čas za prijeten sprehod skozi Sirmione. Po osvežitvi bomo nadaljevali proti Ligurski obali v smeri Savone, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.   

2. dan:Italija - Avignon

Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo v Francijo. Provansa ni zaman opevana v knjigah in pesmih, tudi ni bila kar tako nekaj časa papeška prestolnica v mestu Avignon. Sprehod do znamenite cerkve Notre dam in slavne papeške palače nas bo prestavil v nekdanje čase, sodobni utrip mesta pa bomo spoznali med sprehodom. Nadaljevali bomo do kraja nastanitve in se namestili v hotelu. Nočitev.

3. dan:Carcassone - Lurd

Zanimivosti in veliko novega nas bo čakalo tudi ta dan. Najprej se bomo ustavili v mestecu Carcasson, kjer si bomo ogledali najbolje ohranjeno dvojno obzidje v Evropi. Domačini so mestu nadeli ime »langedoška devica«. Med sprehodom po ozkih mestnih uličicah si bomo ogledali glavne znamenitosti in si pred odhodom privoščili še kakšno osvežilno pijačo v eni izmed mnogih privlačnih gostilnic. Ob dogovorjeni uri bomo nadaljevali potovanje do romarskega središča Lurd. Nastanitev v hotelu in individualen čas za sprehod po svetišču. Nočitev.

4. dan:Lurd

Po zajtrku si bomo ogledali veličastno Pijevo podzemno baziliko, ki sprejme kar 25.000 vernikov. Sledil bo ogled Marijinih svetišč, lurške votline, kopališč, trga Esplanade z Marijinim kipom … Po želji boste lahko obiskali še Bernardkino rojstno hišo, nekdanjo mestno ječo »cachot« in se po želji udeležili popoldanske procesije in bogoslužja romarjev invalidov. Z lučkami v rokah se tako lahko pridružite mogočni procesiji romarjev iz celega sveta. Nočitev v hotelu.

5. dan:Lurd - Oviedo

To jutro bo zajtrk bolj zgoden, po njem pa bomo nadaljevali pot do asturijske prestolnice Oviedo. To je slikovito mestece, ki se ponaša s čudovitimi trgi, palačami in še posebej zanimivim starim delom mesta ob živilski tržnici. Po ogledu čas za osvežitev, vsekakor se splača poskusiti tradicionalni cider – jabolčnik, ki pa ga Španci pripravljajo drugače kot Francozi. Vožnja do kraja nastanitve, nastanitev v hotelu in večerja.  

6. dan:Oviedo - Lugo - Santiago de Campostela

Danes se bomo poduhovili. Tako ali drugače je znamenita romarska Jakobova pot ob prelepi pokrajini vznemirljivo doživetje. Po poti se bomo ustavili v mestecu Lugo, cilj dneva pa bo v središču Santiago de Campostele, kjer znamenita cerkev skriva grob sv. Jakoba. Trgovinice srednjeveškega jedra pričajo o tradiciji domače obrti, obvezen bo spominek: poslikan pokrov velike (ali jakobove) pokrovače. Večerja in nočitev.

7. dan:Santiago de Campostela

Po zajtrku bo dan namenjen za sprehod po velikem svetišču. Čas za počitek in individualne aktivnosti. Večerja in nočitev v hotelu.

8. dan:Santiago de Campostela - Leon - Burgos

Po španskem zajtrku se bo pot vila v Galicijo – Leon, ki se ponaša z mogočno stolnico in panteonom leonskih kraljev. Po ogledu in osvežitvi bomo nadaljevali  v Burgos, El Cidovo mesto z mogočno katedralo. Vzeli si bomo čas za sprehod in nekaj ogledov, nato pa nadaljevali do hotela. Nastanitev, večerja, nočitev.

9.dan:Burgos - Andorra

Znova bo zajtrk bolj zgoden, saj bomo nadaljevali pot proti Pirinejem. To noč bomo nočili v majhni državici, kjer bo dovolj časa za sprehod in po želji nakupovanje.  Večerja, nočitev.

10. dan:Andorra - Provansa/Azurna obala

So dnevi, ko pogled iz avtobusa ponuja prekrasne motive za sanjarjenje. Tak bo tudi naš današnji dan, ko bomo opazovali pokrajino do francoske obale. Za kratek čas se bomo ustavili ob mogočnem amfiteatru v Nimesu in se nato podali na čudovito pot sončne Riviere na Azurni obali. Vse do kraja nastanitve. Namestitev in nočitev v hotelu.  

11. dan:Francija - Italija - Slovenija

Francoski zajtrk s maslenimi rogljički nas bo pospremil proti domu, po Provansi in skozi Italijo, kamor bomo prispeli zvečer.

Cena:

 • 1150 EUR pri najmanj 40 potnikih.

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah hotelov 2*/3*,
 • 6 x polpenzion in 4 x nočitev z zajtrkom,
 • oglede po programu (Avignon, Carcassone, Lurd, Oviedo, Santiago de Campostella, Leon, Burgos, Abdorra),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 350 EUR,
 • turistična pristojbina: 40 EUR,
 • vstopnine po želji: 8 – 15 EUR/znamenitost
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezna doplačila:

 • doplačilo za manjšo skupino 30 – 39 oseb: +120 EUR,
 • doplačilo za manjšo skupino 20 – 29 oseb: +240 EUR.

Popusti:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20.

Odhodi: 13.4., 23.6., 29.9.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 € na osebo, v zadnji vrsti: – 10 € na osebo.

Slike

Proceed Booking