059 072 001 turizem@az-sp.si

Fatima in portugalski Camino

0
Cena
od1,290€
Cena
od1,290€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

30
8 dni, let
Datumi: 21.5.
Portugalska
Šifra: AŽ11
Program

1. dan:Ljubljana - Lizbona - Fatima

Zjutraj se odpeljemo do enega od italijanskih letališč in poletimo v Lizbono. Po pristanku najprej ogled glavnih znamenitosti portugalske prestolnice: predel Alfama, trg Rocio, Belem s spomenikom pomorščakom in samostanom Dos Jeronimos… Nato nas odhod v Fatimo. Po maši večerja in nočitev.

2. dan:Fatima - Batalha - Alcobaca - Nazare - Obidos - Fatima

Zajtrk. Po jutranji maši obiščemo baziliko z grobovoma Hijacinte in Frančiška, kapelo prikazovanj, sprehodimo se po trgu Esplanade. Nato se odpravimo na izlet do zanimivih okoliških krajev. Najprej bomo videli dva pomembna kulturna spomenika, ki sta uvrščena na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. To sta gotska cerkev Santa Maria de Victoria s samostanom v Batalhi ter cistercijanski samostan v Alcobaci. Kosilo si lahko privoščimo v obmorskem mestecu Nazare. Za konec še Obidos, očarljivo belo mestece umetnikov, kjer se sprehodimo po ozkih uličicah med lično urejenimi hiškami. Vrnitev v Fatimo. Po večerji maša in procesija z lučkami. Nočitev.

3. dan:Fatima - Condeixa A Nova - Coimbra (19km, 5 ur hoje)

Zajtrk. Jutranja maša v Fatimi in nato odhod z avtobusom odpeljemo do vasice Condeixa A Nova, kjer pričnemo s hojo. Spremljala nas bo čudovita pokrajina vinogradov, oljčnih nasadov, gozdov. Približno pet ur hoje bomo potrebovali do Coimbre, staro univerzitetno mesto, zaščiteno s strani Unesca. Večerja in nočitev.

4. dan:Coimbra - Albergaria A Velha - Sao Joao da Madeira - Porto (29 km, 7 ur hoje)

Zajtrk. Dopoldanski ogled starega dela mesta, ki ga krasita katedrala in cerkev sv. Križa. Sledi odhod do Albergarie, kjer začnemo današnjo hojo. Pred nami je 29 km poti po slikoviti pokrajini. Spremljajo nas gozdovi in mesteca. Šli bomo skozi zgodovinsko Oliveiro de Azameis z zanimivo cerkvijo. Gričevnata pokrajina nas nato pripelje do kraja Sao Joao da Madeira, od koder se odpeljemo v Porto. Večerja in nočitev.

5. dan:Porto

Zajtrk. Dan za ogled slikovitega Porta, ki se barvito razprostira ob slavni reki Douro, s katero je neločljivo povezan. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in vstopili v cerkev sv. Frančiška. Spoznali bomo tudi druge zanimivosti: mestno hišo, slavno palačo Borza, stolnico… Manjkale ne bodo niti znamenite vinske kleti ob reki Douro in postopek pridelave portskega vina, kjer lahko kakšno steklenico tudi kupimo. Nočitev.

6. dan:Porto - Ponte da Lima - San Pedro de Rubiaes (18 km, 5 ur hoje)

Zajtrk. Prevoz do Ponte da Lima, kjer nas čaka nova zanimiva etapa. Pot se bo vzpenjala in spuščala, najvišja točka bo 410 metrov visoki Alto da Portela Grande. Danes bomo uživali v čudovitih pogledih, šli bomo skozi majhne vasice in tudi sami položili kakšen kamenček ob enem od kažipotov za Camino. Večerja in nočitev.

7. dan:Padron - Santiago de Compostela (25 km, 6 ur hoje)

Zajtrk. Danes bomo prehodili še zadnji del poti do našega romarskega cilja. Majhne vasice, samostani… Kažipoti nas bodo končno usmerili v Santiago. Zagledali bomo prelepo katedralo in se razveselili kot nekoč, ko so zagledali tega »kralja romarjev«. Ogled mesta, ki je bil za Jeruzalemom in Rimom tretje najpomembnejše romarsko mesto srednjeveške Evrope. Mesto se ponaša tudi s škofijsko palačo, lepimi palačami, prijetnimi tlakovanimi uličicami… Maša, večerja in nočitev.

8. dan:Santiago - Ljubljana

Zajtrk. Odhod na letališče ter polet proti Italiji, od koder se z avtobusom vrnemo domov.

Cena:

  • najmanj 30 potnikov: 1.290 EUR,
  • najmanj 15 potnikov: 1.390 EUR.

Cena vključuje:

Doplačila:

  • enoposteljna soba 230 EUR,
  • 20 kg kovček na letalu 50 EUR (cena velja ob prijavi),
  • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Opombe:

Slike

Proceed Booking