059 072 001 turizem@az-sp.si

Ekvador, otočje Galapagos, Andi in Amazonija

0
Cena
od4,990€
Cena
od4,990€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

15
15 dni, let
Datumi: 28.4.2024
Ekvador
Šifra: AZ23
Program

1. dan:Maribor - Ljubljana - Benetke - Madrid - Quito

Prevoz iz Maribora, Ljubljane do beneškega letališča, od koder bomo poleteli proti Madridu in dalje proti Quitu. Obroki na letalu. Popoldne pristanek v glavnem mestu Ekvadorja – Quitu. Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo odpeljali do hotela, nastanitev, večerja in nočitev (V).

2. dan:Quito - Galapagos - otok Santa Cruz

Jutranji prevoz na letališče in polet na otočje Galapagos. Po pristanku na letališču Baltra bomo plačali ustrezne pristojbine ter uredili formalnosti za vstop v to zaščiteno območje. Sledil bo prevoz z ladjo na otok Santa Cruz. Po pristanku na otoku se bomo podali na izlet v hriboviti del otoka, kjer bo priložnost videti želve velikanke v njihovem naravnem okolju. Sledilo bo kosilo in popoldne se bomo sprehodili do tunela v lavi. Popoldne se bomo vrnili v Puerto Ayora in če bo čas dopuščal se bomo ustavili še v interpretacijskem centru Fausto Llerena, kjer bomo izvedeli več o nacionalnem parku in naporu njihovih zaposlenih, da nacionalni park ohranijo tak, kot je bil od nekdaj. Nastanitev v hotelu in preostanek dneva bo prost za počitek. Nočitev (Z,K).

3. dan:na otoku Izabela

Zjutraj se bomo s hitro ladjo iz Puerto Ayora podali na otok Izabela. Vožnja do tja traja približno tri ure, čas, ko boste lahko uživali v mirnem Tihem oceanu. Po pristanku na otoku Izabela si bomo ogledali zaliva Humedales in Flamingo in se sprehodili po južnem delu otoka in vmes opazovali edinstveno floro in favno, z malo sreče bomo videli tudi flaminge. Vulkanska pokrajina je idealen habitat za morske legvane. Sprehod bomo končali v centru, kjer skrbijo za želve velikanke in kjer živi pet različnih vrst želv. Odpeljali se bomo do hotela in imeli kosilo in malce prostega časa. Popoldne se bomo podali do polotočka Tintoreras, ki je dobil ime po belopegastih morskih psih. Nekaj časa bo za snorklanje oziroma kopanje v morju. Morda boste naleteli na želve velikanke. Popoldne se bomo vrnili do hotela in preostanek dneva bo prost za sprehode ali plažo. Nočitev (Z,K).

4. dan:otok Izabela - Santa Cruz

Zjutraj se bomo odpeljali do približno 45 minut oddaljenega vulkana Sierra Negra. Od kontrolne točke Nacionalnega parka se bomo podali na približno enourni treking oziroma vzpon na sam krater vulkana, ki velja za enega največjih na svetu, saj meri 8 km x 11 km . Nato se bomo dopoldne vrnili v pristanišče Villamil, od koder se bomo z ladjo vrnili na otok Santa Cruz in pristanišče Puerto Ayora. Odpeljali se bomo v hriboviti del otoka, kjer bomo pri domačinih užili tradicionalno kosilo »Ceviche«. To bo tudi priložnost, da bomo od domačinov izvedeli kakšno je njihovo življenje na otoku. Nato se bomo odpeljali do rezervata Cerro Mesa, kjer se bomo spustili do samega dna kraterja. Še en postanek bo danes popoldne: obiskali bomo »El Trapiche« in izvedeli kako se pripravi sok iz sladkornega trsa in kako praži prava kava. Nato se bomo vrnili v Puerto Ayora in imeli zadnjo večerjo na Galapaškem otočju. Nočitev (Z,K,V).

5. dan:Santa Cruz - Baltra - Guayaquil

Dopoldne se bomo na poti na letališče Baltra za kratek čas ustavili še pri geološki formaciji imenovani »Dvojčka« in nato z ladjo do letališča. Sledil bo dvourni let do gospodarskega središča, mesta Guayaquil, ki se nahaja na obali Tihega oceana. Prevoz od letališča do hotela in nastanitev. Guayaquil je eno najpomembnejših pristanišč vzdolž pacifiške obale Južne Amerike. Sprehodili se bomo skozi četrti, ki ohranjajo čar s konca stoletja, po obmorskem sprehajališču Maleconu. Na koncu še nekaj prostega časa. Večerja in nočitev (Z,V).

6. dan:Guayaquil - narodni park El Cajas - Cuenca

Po zajtrku se bomo podali v Ande. Naš cilj bo kolonialno mesto Cuenca. Pot bo spektakularna: od tropskih plodnih ravnic na obali Tihega oceana, kjer so plantaže tropskega sadja, banan in kakavovcev, do andskih višin in prelazov. Ustavili se bomo v nacionalnem parku El Cajas, znanem po številnih jezerih in drevesih queňua in polylepis, ki rasteta tudi na višini do 4000 mnm. Park je poznan med ljubitelji ptic, ki gnezdijo tod. Na poti do Cuence se bomo ustavili v lokalni restavraciji in imeli kosilo. Popoldne prihod v mesto Cuenca in nastanitev. Preostanek dneva bo prost za sprehode po središču mesta. Nočitev (Z,K).

7. dan:Cuenca

Dopoldne si bomo ogledali mesto Cuenca, ki je nedvomno najlepše špansko kolonialno mesto v deželi. Na sprehodu po mestu bomo spoznavali mestne znamenitosti ter občudovali njene trge, fasade, balkone z železnimi ograjami. Po kosilu bo veliko prostega časa za barantanje na tržnicah in drobne nakupe, ogled keramične delavnice in tovarnice znanih ekvadorskih slamnatih klobukov, ali pa preprosto lagoden sprehod po mestu in čas zase in za kakšno dobro pijačo. Mesto je izjemno fotogenično in fotografi bodo uživali v prekrasnih lepo ohranjenih kolonialnih zgradbah in trgih. Nočitev v hotelu (Z,K).

8. dan:Cuenca - Ingapirca - Riobamba

Po zajtrku bomo pot nadaljevali do arheološkega parka Ingapirca, ki velja za največje in najpomembnejše inkovsko mesto v Ekvadorju. Sprehodili se bomo po arheološkem parku in si ogledali zgradbe nekdanjega mesta. Popoldne bomo pot nadaljevali z avtobusom po cesti imenovani vulkanska os, med najvišjimi vulkani v deželi do glavnega mesta v Andih, Riobambe. Na poti si bomo ogledali najstarejšo katoliško cerkev na tleh Ekvadorja, cerkev Balvanera. Popoldne se bomo sprehodili po starem, kolonialnem delu mesta Riobamba. Sledila bo nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,V).

9. dan:Riobamba - Chimborazo - Baňos

Dopoldne se bomo ustavili v nacionalnem parku Chimborazo, ki je ime dobil po najvišji planini v deželi, stratovulkanu visokem 6.268 m. Sprehodili se bomo znotraj nacionalnega parka in z malo sreče naleteli na graciozne vikunje, ki se prosto pasejo znotraj parka. Zgodaj popoldne bomo prispeli v mesto Baňos, ki je znano tudi pod imenom »vhod v Amazonijo«, saj je zadnje mesto v Andih, preden se svet začne spuščati proti amazonskem nižavju. Mesto se nahaja na nadmorski višini 1820 m in ob vznožju vulkana Tungarahua. Krajši sprehod po središču mesta in nato nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,V).

10. dan:Baňos - Amazonija

Dopoldne se bomo ustavili za ogled najbolj spektakularnih slapov v Ekvadorju, imenovanih »Pailon del diablo« ali »hudičev pisker«. Nato se bomo pričeli počasi spuščati proti Amazoniji. V kraju Santa Rosa bomo avtobus zamenjali za čolne, s katerimi se bomo popeljali po rekah Napo in Chontayacu do našega lodgea. Za dobrodošlico nam bodo postregli s tradicionalno pijačo »guayusa«. Sledila bosta kratek uvod in predstavitev lodgea ter kraja samega. Po krajšem počitku se bomo podali do »Skrite lagune«, kjer se bomo podali na krajši sprehod in opazovali različne eksotične vrste ptic, ki tam živijo. Vrnitev v lodge in večerja. Po večerji se boste morda še odločili za krajši večerno-nočni sprehod po pragozdu. Nočitev (Z,V).

11. dan:Amazonija

Ves dan bo namenjen raznim aktivnostim v deževnem pragozdu. Po zajtrku se bomo podali na 2 ali 4 urni treking po primarnem deževnem gozdu (odvisno od želja in fizične kondicije udeležencev). Na sprehodu bomo izvedeli več o zdravilnih rastlinah, opazovali ptice in ostale živali. Na daljšem sprehodu se bomo zaustavili v jami, ki jo lokalni šamani uporabljajo kot mesto njihovih skrivnostnih ritualov. Vrnitev v lodge in kosilo. Popoldne bomo obiskali domačine, ki živijo v bližini in izvedeli več o njihovem življenju, daleč od civilizacije. To bo tudi priložnost, da boste lahko poskusili kakšne lokalne specialitete. Popoldne se boste lahko udeležili katere od ponujenih aktivnosti na reki. Po večerji bo sledil še prijeten klepet ob tabornem ognju. Nočitev (Z,K,V).

12. dan:Amazonija - Papallacto - Quito

Za vse, ki radi opazujejo ptice, bo bujenje nekoliko prej. Lahko se boste podali na jutranji treking do razgledne točke, od koder boste lahko opazovali floro in favno. Po zajtrku se bomo počasi podali na pot proti glavnemu mestu. Na poti se bomo ustavili v termalnem kraju Papallacta. Priložnost za sprostitev v toplih termalnih vodah bo po dveh intenzivnih dnevih v Amazoniji zagotovo prijala. Popoldne prihod v glavno mesto, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (Z,V).

13. dan:Quito - Cotopaxi - Quito

Danes si bomo ogledali še en zanimiv nacionalni park: Cotopaxi, ki je dobil ime po osrednjem, trenutno malce aktivnem vulkanu. Cotopaxi je edini vulkan, ki ima vrh odet v debelo plast večnega snega in leda. Po prihodu v nacionalni park se bomo podali na sprehod po obali jezera Limpiopungo, od koder je lep razgled na vulkan. Kosilo bo tokrat v bližnji restavraciji-haciendi in po kosilu se bomo vrnili proti glavnemu mestu in si ga na poti do hotela tudi na kratko ogledali. Preostanek dneva bo prost za samostojne sprehode po središču mesta (Z,K).

14. dan:Quito - Ekvador - polet proti Evropi

Dopoldne si bomo ogledali središče Quita in obiskali stari del mesta. Sprehodili se bomo preko Glavnega trga do Predsedniške palače in do katedrale. Ogledali si bomo še nekaj lepih baročnih cerkev kot sta Compañia in Sagrario ter se nato povzpeli na grič Panecillo, od koder je lep razgled na stari del mesta. Po ogledu se bomo podali do kraja, preko katerega poteka ekvator in so ga prav zaradi tega poimenovali »Polovica sveta«. Imeli boste priložnost stati na imaginarni črti ekvatorja in boste tako hkrati na severni in južni polobli. Sledilo bo kosilo v restavraciji in popoldne prevoz na letališče ter proti večeru polet proti Madridu (Z,K).

15. dan:Madrid - Benetke - Ljubljana - Maribor

Po pristanku na letališču v Madridu še polet do Benetk in avtobusna vožnja do Ljubljane in Maribora.

Cena:

 • 4990 EUR.

Cena vključuje:

 • prevoz iz Maribora, Ljubljane do beneškega letališča in nazaj,
 • povratno letalsko karto na relaciji Benetke – Madrid – Quito in nazaj,
 • notranji let na relaciji: Quito – Baltra in Baltra – Guayaquil,
 • letališke, varnostne in RSF takse, ki na dan 15.7.2023 znašajo 495 EUR,
 • nastanitve v mestih v hotelih* 4* in 4*+ (lokalna kategorizacija First class) v dvoposteljnih sobah,
 • obroke po programu,
 • oglede po programu,
 • vse vstopnine po programu za muzeje, nacionalne parke na kontinentu,
 • prevoze po programu z avtobusi, vlakom in čolni,
 • lokalne vodnike v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca na poti,
 • organizacijo potovanja,
 • nezgodno zavarovanje in
 • DDV.

Cena ne vključuje:

 • vstopnine v nacionalni park Galapagos (100 + 20 USD), ki se plača na licu mesta ter
 • morebitnih napitnin za voznike in vodnike.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 890 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Opombe:

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša 5.090 EUR, pri najmanj 15 plačanih potnikih znaša 5.290 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih znaša 5.490 EUR.  

*Lodge v Amazonskem delu nima klasične hotelske kategorizacije, a je eden najboljših v ekvadorski Amazoniji.

Slike

Proceed Booking