059 072 001 turizem@az-sp.si

Egipt, Križarjenje po Nilu in Kairo

0
Cena
od1,790€
Cena
od1,790€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

108
9 dni, let
Datumi: 11.10.2024
Egipt
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Istanbul

Zbor potnikov na letališču Zagreb dve uri pred letom. Prijava na večerni let v Istanbul. Ob pristanku se prijavimo na let proti Hurgadi.

2. dan:Istanbul - Hurgada - Luxor - vkrcavanje na ladjo na Nilu

Vkrcanje in let proti Hurgadi. Ob pristanku prevzem prtljage, vizumske mejne in carinske formalnosti ter prevoz v Luksor. Potovanje po Egiptu bomo začeli z ogledi na vzhodnem bregu Nila, kjer si bomo ogledali templja v Karnaku in Luksorju. Luksor je ena najdragocenejših dediščin Egipta, ko gre za staroegipčansko civilizacijo, z ogromnim številom neverjetnih starodavnih spomenikov, posvečenih bogovom Amonu, Mutu in Khonsu, Karnak pa je kompleks, ki ga sestavljajo številni templji, kapele in druge starodavne zgradbe. . Vkrcanje na ladjo. Kosilo in prosti čas za počitek od poti. Večerja in nočitev.

3. dan:Križarjenje po nilu- Luxor - Dolina kraljev - Deir el-Bahari - Edfu

Zajtrk na ladji. Danes si bomo ogledali znamenitosti zahodnega brega Nila. Najprej je na vrsti Dolina kraljev – pokopališče faraonov Novega kraljestva starega Egipta (16.-11. st. pr. n. št.), kjer so odkrili kar 63 grobnic, med katerimi je najbolj znana Tutankamonova, ki so jo našli skoraj nedotaknjeno s strani britanskega arheologa Howarda Carterja leta 1922 po več kot tri tisoč letih. Nato se odpravimo na ogled terasastega templja kraljice Hačepsut v Deir El-Bahari, ki velja za mojstrovino starodavne arhitekture, ki je bil v celoti izkopan med letoma 1893 in 1906 med ekspedicijo Egypt Exploration Fund. Ogledali si bomo Memnonove kolose, obrnjene proti Nilu in vzhajajočemu soncu, ki so stali ob vhodu v tempelj Amenofisa III. Vrnite se na ladjo in plujte čez rečno rampo v Esni. Kosilo na ladji. Plovba v Edfu. Večerja in nočitev.

4. dan:križarjenje po Nilu - Edfu - Kom-ombo - Asuan

Zajtrk na ladji. Ogled in ogled templja boga Horusa v Edfi, najbolje ohranjenega egipčanskega templja, zgrajenega v času Kleopatre, zadnje vladarice Egipta. Pred templjem stoji veličasten kip sokola z dvojno krono iz črnega granita, ki predstavlja boga Horusa. Stene templja so okrašene z upodobitvami žrtvovanja, nizi mitoloških prizorov, upodobitvami gradnje templja in različnimi izrezljanimi risbami, ki izražajo globoko predanost in čaščenje bogov. Kosilo na krovu med plovbo v Kom-Ombo. Po prihodu ogled dvojnega simetričnega templja, posvečenega bogu Sobeku s krokodiljo glavo in bogu Horusu s sokolovo glavo. V templju je egipčanski koledar, to je razpored daril bogovom po letnih časih, in več dobro ohranjenih mumij krokodilov. Za razliko od drugih, so navadni smrtniki s predhodnim dovoljenjem duhovščine smeli vstopiti v ta tempelj, da bi molili k bogovom. Plovba proti Asuanu. Večerja in nočitev na ladji.

5. dan:križarjenje po Nilu - Asuan - izlet v Abu Simbel/izlet v Nubijsko vas/prosti čas

Zajtrk na ladji ali na izletu. Možnost fakultativnega zgodnjega jutranjega izleta do templjev Abu Simbel.
Opis izleta: Zgodaj zjutraj srečanje skupine z lokalnim vodnikom in odhod s klimatiziranim avtobusom v Abu Simbel. Vožnja od Asuana do Abu Simbela v eno smer traja približno 3,5 ure. Dva templja Abu Simbel s svojim edinstvenim slogom veljata za mojstrovine starega Egipta. Odsevajo slavo in veličino novega kraljestva. S sodelovanjem egiptovske vlade in Unesca so bili ti templji rešeni pred poplavo. Tempelj Ramzesa II. je bil posvečen štirim univerzalnim bogovom Ptahu, Re-Her-Akhteyu, Amun-Reju in samemu Ramzesu II. Veliki tempelj Abu Simbel se imenuje tudi Sončni tempelj Ramzesa II. Tempelj kraljice Nefertari se imenuje tudi tempelj Hathor, ki je bila žena boga sonca, zato oba templja, Ramzesa II. in Nefertarinega, na simboličen način povezujeta Ramzesa II., Nefertari, Hator in Bog sonca skupaj kot celota. Kasneje vas bodo pospremili nazaj iz Abu Simbela do vaše ladje v Asuanu.
Kosilo na ladji. Popoldne možnost fakultativnega izleta v Nubijsko vas.
Opis izleta: Srečanje popotnikov z lokalnim vodnikom. Vkrcajte se in odplujte z motornim čolnom do nubijske vasi, ki se nahaja na zahodnem bregu reke Nil v Asuanu, nasproti otoka Soheil in blizu Asuanskega jezu mimo prvega katarakta v Asuanu. Ta fantastična tura po nubijski vasi vam omogoča, da spoznate nubijsko družino in dotaknite se, da spoznate njihov preprost življenjski slog, kulturo in tradicije.
Vrnitev na ladjo. Večerja.

6. dan:križarjenje po Nilu - Asuan - polet v Kairo

Po zajtrku na ladji sledi izkrcanje. V sklopu ogleda Asuana bomo obiskali tempelj Philae – otoški tempeljski kompleks v akumulacijskem jezeru Asuanskega nizkega jezu in Asuanskega visokega jezu. Jez na Nilu, visok 111 metrov, vsebuje 18-krat večjo količino materiala, uporabljenega v Veliki piramidi, dokončan pa je bil leta 1970. Prosti čas. Sledi prevoz do letališča v Asuanu, od koder bomo z notranjim letom odšli proti Kairu. Po pristanku se bomo po prevzemu prtljage odpravili proti hotelu. Večerja v lastnem aranžmaju. Nočitev.

7. dan:Kairo in Giza

Zajtrk v hotelu. Obiskali bomo najbolj znane simbole Egipta – tri veličastne piramide in sfingo v Gizi. Najbolj znana piramida je Keopsova piramida, zgrajena okoli leta 2500 pred našim štetjem, sestavljena iz približno 2 milijonov kamnitih blokov, osupljivih razsežnosti (danes je visoka 138,8 m in široka 230 m). Nekoliko manjša, a enako veličastna je Kefrenova piramida, medtem ko je tretja Mikeronova piramida manjša z veliko večjimi kamnitimi bloki manj popolno obdelane površine. Velika sfinga, postavljena kot varuhinja piramid, je kip mitološkega bitja z levjim telesom in človeško glavo, zgrajen sočasno s piramidami.
Za tem bomo obiskali Egiptovski muzej, enega najboljših muzejev na svetu, kjer si je med več kot 120.000 staroegipčanskimi eksponati iz egipčanske zgodovine možno ogledati 27 kraljevih mumij iz faraonskega obdobja. Kosilo v eni od lokalnih restavracij. Povratek v hotel. Večerja v lastnem aranžmaju. Povratek v hotel. Nočitev.

8. dan:Kairo

Zajtrk v hotelu. Po odjavi iz hotela se bomo odpravili na ogled Kaira. Najprej si bomo ogledali območje islamskega Kaira, nato pa se bomo odpravili proti koptskemu delu in obiskali visečo cerkev sv. Barbara. Cerkev svete Barbare se imenuje Viseča cerkev, ker je bila zgrajena nad ruševinami rimske trdnjave, na palmovih brunih in plasteh kamnov, ki služijo kot temelj. Gre za edinstveno cerkev z leseno streho v obliki Noetove barke. Nato si bomo ogledali cerkev Abu Serga, eno najstarejših cerkva v mestu, ki izvira iz 5. stoletja. Obiskali bomo bazar Khan El Khalili, dom številnih egipčanskih obrtnikov in delavnic, ki izdelujejo tradicionalne obrti in spominke. Kosilo v lokalni restavraciji. Po kosilu prosti čas v Kairu. V poznih večernih urah odhod na letališče.

9. dan:Kairo - Istanbul - Zagreb

Prijava na povratni let v Zagreb s prestopom v Istanbulu. Po pristanku v Zagrebu koncu programa.

Cena:

 • 1790 EUR – 11.10.2024

Cena vključuje:

 • letalski prevoz na relaciji Zagreb – Hurgada, v povratku Kairo – Zagreb s postanki v Istanbulu,
 • letalske pristojbine,
 • 4 nočitve na rečni ladjici 5* po Nilu, na bazi polnega penziona,
 • 2x nočitev v hotelu kategorije 5* v Kairu na bazi nočitve z zajtrkom,
 • notranji let Asuan – Kairo,
 • vključene vstopnice za vse lokacije navedene v aranžmaju,
 • prevoz s klimatiziranim avtobusom po programu,
 • lokalni vodnik v angleščini,
 • vodja potovanja,
 • kavcijsko zavarovanje in zavarovanje odgovornosti,
 • organizacijo pri pripravi izleta.

Cena ne vključuje:

Doplačila:

 • enoposteljna soba/kabina 635 EUR na osebo (obvezno doplačilo, če oseba potuje sama),
 • polpenzion v Kairu (2 večerji) 90 EUR na osebo,
 • riziko odpovedi: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezna doplačila na potovanju:

 • Egiptovski vstopni vizum stane 25 USD na osebo – prevzamete ga na egiptovskem letališču ob pristanku,
 • napitnine za voznike, lokalne vodnike in nosače – 60 USD na osebo, plačilo na licu mesta.

FAKULTATIVNI IZLETI (OBVEZNE prijave ob vplačilu aranžmaja, plačilo na licu mesta v dolarjih):

 • ABU SIMBEL doplačilo 140 USD / cca 129 EUR (minimalno število prijavljenih potnikov 10),
 • NUBIJSKA VAS doplačilo 55 USD / cca 50 EUR (minimalno število prijavljenih 10 potnikov).

Popusti:

 • popust za otroka do 12 let na tretjem ležišču v sobi/kabini 500 EUR,
 • popust za otroka do 5 let brez ležišča v sobi s starši 800 EUR,
 • popust za otroka do 2 let – po dogovoru.
Slike

Proceed Booking