059 072 001 turizem@az-sp.si

Egipčanska velika tura

0
Cena
od1,690€
Cena
od1,690€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

61
9 dni, let
Datumi: 6.3., 27.3., 10.4.
Egipt
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Hurgada

Sestanek potnikov na zagrebškem letališču z vodjo potovanja 2 uri pred poletom. Odhod letala proti Istanbulu, prosto na letališču ali morebitni ogled Istanbula proti doplačilu do nadaljevanja v Hurghado. Po opravljenih mejnih formalnostih, transfer do hotela 5*. Namestitev in nočitev.

2. dan:Hurgada - Luxor

Zajtrk. Prosto za počitek, kopanje ali sprehod v znanem letovišču na obali Rdečega morja. Popoldan sledi vožnja z avtobusom v Luksor, nekdanje Tebe, ki je bil nekoč glavno mesto starega Egipta. Po prihodu ogled templja v središču Luksorja, ki je posvečen tebanski triadi Amon, Mut in Konsa. Sledi vkrcanje na ladjo 5*. Namestitev v kabinah in večerja.

3. dan:Luxor - Dolina kraljev - Karnak - Esna

Zajtrk. Obiščite bližnjo Dolino kraljev na zahodnem bregu Nila. Tam se nahajajo grobnice 63 egipčanskih faraonov, med njimi pa je tudi grobnica faraona Tutankamona, edina, ki ni bila oropana in je bila polna zakladov, s katerimi so faraona pospremili v onostranstvo. Sledi ogled terasastega templja kraljice Hačepsut in Memnonovega kolosa, ki je stal ob vhodu v nekoč monumentalni tempelj Amenofisa III. Vrnitev v Luksor in ogled čudovitega tempeljskega kompleksa v Karnaku na vzhodnem bregu Nila, verskega središča starega Egipta, s templji, posvečenimi egipčanskim bogovom, med katerimi je največji Amonov tempelj, dolg 355 m. je s templjem v Luksorju povezana z alejo sfing. Povratek na ladjo, kosilo in odhod v Edf. Plovba čez rečno rampo (ustavo) v Esni. Večerja na ladji.

4. dan:Edfu - Kom Ombo - Asuan

Po zajtrku ogled templja boga Horusa (s sokolovo glavo) v Edfi, najbolje ohranjenega egipčanskega templja, zgrajenega v času Kleopatre, zadnje vladarice Egipta. Kosilo na ladji. Sledi plovba proti Kom Ombo. Po prihodu ogled dvojnega templja, posvečenega bogu Sobeku s krokodiljo glavo in bogu Horusu s sokolovo glavo. Večerja in nočitev na ladji ter plovba proti Asuanu.

5. dan:Asuan - po želji Abu Simbel

Pred zoro, z zajtrkom za s seboj, po želji avtobusni izlet v Abu Simbel in ogled monumentalnega templja Ramzesa II., največjega egiptovskega vladarja. Za tiste, ki ostanejo, zajtrk in uživanje na ladji. Nazaj h kosilu. Popoldne vožnja po Nilu s felukami, tradicionalnimi egipčanskimi jadrnicami, ter fakultativni izlet v bližnjo nubijsko vas in tempelj Philae. Večerja in nočitev na ladji.

6. dan:Asuan - notranji let Kairo

Zajtrk. Sledi ogled Asuanskega visokega jezu, primera gradnje v monumentalnem obsegu. Jez vsebuje 18-kratno količino materiala, uporabljenega v veliki piramidi Khufu. Skalni jez čez Nil je bil dokončan leta 1970 in je visok 111 metrov. Nadaljujte do nedokončanega obeliska. Asuan je bil vir najboljšega granita starega Egipta, ki so ga uporabljali za izdelavo kipov in okrasitev templjev, piramid in obeliskov. Velik nedokončan obelisk v severnih kamnolomih je zagotovil dragocen vpogled v nastanek teh spomenikov, čeprav celoten proces gradnje še vedno ni povsem jasen. Poleg napisa so dokončane tudi tri stranice jaška v dolžini skoraj 42 metrov. Dokončani obelisk bi tehtal 1168 ton in bil najtežji kos kamna, kar so jih Egipčani kdaj ustvarili. Kosilo. Transfer na letališče in nato polet v Kairo. Po prihodu sledi namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

7. dan:Kairo - piramide in sfinga - narodni muzej

Zajtrk. Vožnja do planote Giza, kjer stojijo 3 veličastne piramide Keopsova (Kufujeva ali Velika), Kefrenova in Mikerinova ter skrivnostna Sfinga (vključena vstopnica na planoto, po želji pa se lahko vstop na piramido doplača na licu mesta). Te stavbe so zagotovo med najstarejšimi in najbolj znanimi stavbami na svetu, zgrajene v obdobju 2620 – 2500 pr. Sledi ogled Egiptovskega narodnega muzeja, ki hrani številne zaklade in artefakte bogate egipčanske kulture. Med drugim je tu vsebina grobnice faraona Tutankamona, najbolj sijajna pa je zagotovo njegova zlata maska. Na koncu sledi obisk največjega bazarja v Afriki – bazarja Khan El Khalili, kjer lahko preizkusite svoje nakupovalne in barantaške spretnosti z lokalnimi trgovci. Večerja in nočitev.

8. dan:Kairo - fakultativni izlet v Memphis, Saqqaro in Dahsur ali izlet v Aleksandrijo

Zajtrk. Prost dan za samostojno raziskovanje Kaira ali za doplačilo na enega izmed ponujenih izletov. Odhod v starodavno prestolnico Egipta – Memphis. S približno 30.000 pr. n. št. je bilo največje mesto na svetu od leta 2250 pr. Kr. do okoli leta 1400 pr. Kr. Polna je ostankov egiptovskih stavb in leta 1979 vpisana na Unescov seznam skupaj s pripadajočimi starodavnimi nekropolami v Saqqari in Dahsurju ter piramidami v Gizi. Najpomembnejša zgradba v Sakari je zagotovo stopničasta piramida faraona Džoserja. Poleg tega je v Sakkari še 16 piramid različnih stopenj ohranjenosti. Izlet se konča z izletom do bližnje nekropole Dahsur, kjer se nahaja najboljši primerek, Rdeča piramida, prva prava piramida s strmimi stranicami, ki je bila kdaj zgrajena. Poleg nje še Upognjena piramida faraona Snofruja, Keopsovega očeta, Črna piramida in mnoge druge … Vstopnice za planote so vključene, po želji pa se lahko vstop na posamezne piramide doplača na licu mesta. . Drugi ponujeni izlet je celodnevni ogled Aleksandrije. Mesto, imenovano po Aleksandru Velikem, je hitro postalo eno največjih mest v helenističnem svetu, po velikosti in bogastvu pa je takoj za Rimom. Danes je največje egiptovsko pristanišče, drugo največje mesto v Egiptu in pomembno industrijsko središče. V preteklosti je bilo mesto z nasipom povezano z otočkom Faro, na katerem je Sostrat iz Knida okoli leta 280 pr. Kr. zgradil najstarejši znani istoimenski svetilnik Far (Pharos), visok 135 m, eno od sedmih čudes starega sveta. Danes svetilnika ni več, je pa na tem mestu leta 1480 zgrajena veličastna trdnjava Qaitbey, ki si jo bomo ogledali s panoramskim razgledom na celotno Aleksandrijo. Prav tako je bilo mesto nekoč znano po Aleksandrijski knjižnici, ki je bila največja v starih časih, leta 2002. tam je nastala prav tako impresivna nova knjižnica Biblioteca Alexandrina s kapaciteto 8 milijonov knjig, ki si jo bomo na kratko panoramsko ogledali od zunaj. Sledi ogled katakomb Kom el-Shuqqaf iz 2. stoletja, popoln primer kombinacije egipčanskega in grško-rimskega stila. Postavljeni so v več nivojih komor, ki so med seboj povezane s spiralnimi stopnicami. Sledi ogled ostankov rimskega Serapeuma in zmagoslavnega Pompejevega stebra, ki je eden največjih monolitnih stebrov, ki so bili kdajkoli postavljeni, postavljen v čast Dioklecijanu leta 292. V popoldanskih urah povratek v Kairo. Večerja in nočitev v hotelu.

9. dan:Kairo - Istanbul - Zagreb

Zajtrk. Odhod iz hotela in prevoz na letališče. Povratni let v Istanbul. Nadaljevanje v Zagreb.

Cena:

First Minute cena:

 • 6.3.2024: 1750 EUR – ZAGOTOVLJENO
 • 27.3.2024: 1790 EUR – ZAGOTOVLJENO
 • 10.4.2024: 1790 EUR – ZAGOTOVLJENO

Cena vključuje:

 • letalski prevoz na relaciji Zagreb-Istanbul-Hurgada-Kairo-Istanbul-Zagreb (vključuje 2 kosa prtljage do 23 kg in 1 kos ročne prtljage do 8 kg),
 • lokalno vodenje v angleškem jeziku,
 • 1 nočitev z zajtrkom v htl 5 * v Hurghadi,
 • 4 polne penzione na ladji 5* med plovbo Luxor-Aswan,
 • notranji let Aswan-Cairo in 3 polpenzione v htl 5* v Kairu,
 • vsi prevozi po programu s sodobnim klimatiziranim avtobusom,
 • ogledi in vstopnice po na program,
 • vodenje,
 • stroški organizacije potovanja.

Doplačila:

 • fakultativni izleti po želji (prijava v agenciji, plačilo v evrih na licu mesta),
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Doplačilo na poti (obvezno):

 • napitnina za lokalne ponudnike storitev: 45 EUR na osebo,
 • vizum za Egipt: 25 EUR na osebo.

Možna doplačila na poti:

 • Abu Simbel: 130 EUR na osebo,
 • tempelj Philae: 40 EUR,
 • Nubijska vas: 35 EUR na osebo,
 • Memphis, Sakara in Dahsur: 60 EUR,
 • Aleksandrija: 75 EUR.

Opombe:

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje je potreben veljavni potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od datuma povratka ter vizum. Pred odhodom se registrirate na spletni strani Visit Egypt: https://visitegypt.gov.eg/

Minimalno število potnikov na termin: 20

Slike

Proceed Booking