059 072 001 turizem@az-sp.si

Dubaj in Abu Dhabi

0
Cena
od919€
Cena
od919€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

12
6 dni, let
Datumi: 19.02.
ZAE
Šifra: AŽ2
Program

1. dan:(Slovenija) - Zagreb - Dubaj

Prevoz iz Celja in Ljubljane na letališče Zagreb (doplačilo). Prijava na direkten let ob pribl. 14 uri proti Dubaju, kjer je predviden pristanek ob 23. Uri po lokalnem času. Avtobusni prevoz do hotela. Nočitev.

2. dan:Dubaj

Z avtobusom raziskujemo zgodovinsko središče Dubaja, glavnega mesta istoimenskega Emirata, ki se razprostira 72 km v dolžino in velja za najprestižnejšega in najbogatejšega. Zapeljemo se do slanega Potoka ali Khora, majhnega notranjega mestnega pristanišča, ki je prispevalo k razvoju trgovine. Khor zgodovino Dubaja deli na dva dela Bur Dubaj in Deiro, ki je zgodovinski center mesta. V starem delu mesta nas očara Dubajski muzej v trdnjavi Al Fahidi, ki je z nekaj več kot 200 leti najstarejša stavba v Dubaju. Sprehodimo se do obnovljenega starega dela Al Bastakye, kjer spoznavamo tipično arabsko gradnjo in tradicionalne vetrne stolpe. Vkrcamo se na vodni taksi abra, ki nas zapelje na drugo stran Khora. Tam obiščemo tržnico začimb in zlata. Popoldne na avtobusni vožnji spoznavamo novejši del mesta – Downtown, kjer se nizajo nebotičniki Dubai Trade Center in Emirates Towers in nakupovalna središča. Za konec dneva si privoščimo vzpon na najvišjo stavbo na svetu – Burj Khaliffo ter obisk enega izmed največjih nakupovalnih središč na svetu Dubai mall-a. Pred povratkom v hotel še nekaj prostega časa za ogled magičnih dubajskih fontan.

3. dan:Dubaj

Vožnja do obale Perzijskega zaliva, kjer se nam odpre pogled na najbolj znan in najlepši hotel na svetu Burj Al Arab. Postanek za fotografiranje ob znameniti plaži Jumeira z belim peskom, drobnim kot puder. Naš naslednji cilj je fascinantni hotel Atlantis, ki se nahaja na vrhu umetnega otoka Deiran. Postanek za ogled zunanjosti in nato vkrcanje na nadzemno enotirno železnico (monorail) od koder si ogledamo znameniti umetni otok Palm Deira, kjer so si svoje luksuzne vile kupile številne svetovne znane osebnosti. Pot nadaljujemo do dubajske marine, ki je zgrajena ob umetnem trikilometrskem kanalu, vzporedno z obalo Perzijskega zaliva. Paša za oči so plavajoče lepotice, noge pa pretegnemo na promenadi, imenovani »The Walk«, ki se razprostira ob čuditi peščeni plaži s kuliso nebotičnikov. Sledi vožnja do hotela. Po želji in proti doplačilu (že ob prijavi) se lahko odločite za koktejl v znamenitem hotelu Burj Al Arab v restavraciji z libanonsko kuhinjo, ki velja za eno najboljših na svetu.

4. dan:Dubaj ali po želji Abu Dhabi

Prosto po želji ali ob doplačilu izlet v glavno mesto Združenih Arabskih Emiratov – Abu Dhabij, ki predstavlja največjega od sedmih emiratov. Tukaj živi družina emirjev Abu Dhabija Al-Nahyan, potomcev beduinov iz oaze Liwa, ki ji pripada tudi predsednik ZAE. V modernem mestu si je skoraj nemogoče predstavljati, da je na tem mestu še pred 50 leti stala trdnjava, obdana z vasmi in datljevimi palmami. Postanek ob glavni znamenitosti Abu Dhabija – eni najlepših mošej, čudoviti Veliki mošeji. Ogled mošeje, ki je največja na svetu in jo krasi kar 83 kupol, v notranjosti pa je največja perzijska preproga na svetu. Postanek ob enem izmed najbolj luksuznih hotelov na svetu, znamenitem Emirates hotelu ter Heritage Villagu, kjer je na ogled rekonstrukcija tradicionalne vasi v oazi. Na poti nazaj v Dubaj se ustavimo še ob vhodu v Ferrari World, največji pokrit zabaviščni park na svetu. Vrnitev v Dubaj.

5. dan:Po želji Jeep safari - Dubaj

Dan za sprostitev, zabavo, samostojno raziskovanje ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi shopping centri z raznovrstno ponudbo trgovin znanih blagovnih znamk. V starem delu mesta, v Deiri, se nahajata dve zanimivi tržnici z zlatom in z začimbami. V modernem delu Dubaja priporočamo obisk nakupovalnega centra Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče. S terenskimi vozili se zapeljemo med zlato rdečimi sipinami, kar je prava adrenalinska zabava. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah in ježi kamel ali preprosto meditirate med oblaki vodne pipe. Ob dobri hrani in pijači (v ceni safarija) uživamo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo tudi ritmi beduinske glasbe in čutni gibi trebušne plesalke (razen v času ramadana). Večerni povratek v Dubaj.

6. dan:Dubaj - Zagreb - (Slovenija)

Zajtrk, slovo od Dubaja in vožnja na letališče in prijava na let ob 9. Uri proti Zagrebu, kjer je predviden pristanek ob 12.05 uri. Po pristanku prevoz do Ljubljane ali Celja (doplačilo).

Cena:

 • od 919 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • Letalski prevoz na direktnem letu Zagreb – Dubaj – Zagreb (vključen obrok in kos prtljage do 23kg),
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • avtobusne prevoze po programu,
 • 5x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Dubaju – center,
 • dvodnevni ogled Dubaja,
 • spremstvo slovenskega vodnika,
 • organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • DOPLAČILO OB PRIJAVI:
  • prevoz iz Ljubljane do letališča Zagreb in nazaj 39 EUR (min. 8 oseb),
  • enoposteljna soba: 260 EUR,
  • izlet v Abu Dhabi: 59 EUR (min 15 udeležencev),
  • koktajl v Sky baru v hotelu 7* Burj Al Arab 139 EUR (obvezna rezervacija in plačilo ob prijavi-vstop dovoljen samo starejšim od 21 let),
  • jeep safari: 85 EUR,
  • križarenje z večerjo – Dhow Cruise 59 EUR.
 • OB PRIJAVI PRIPOROČAMO DOPLAČILO ZA VZPON NA BURJ KHALIFA (najava in doplačilo vsaj 14 dni pred odhodom oziroma v času novega leta do 30 dni pred odhodom): 49EUR.
 • DOPLAČILO NA POTI:
  • turistična taksa približno 5 EUR na sobo na noč,
  • napitnine 40 EUR,
  • metro 10 EUR,
  • enotirna železnica 5 EUR.

Popust:

 • otrok do 12 let na dodatnem ležišču: 10 % popusta.
Slike