059 072 001 turizem@az-sp.si

Družinske avanture na španski obali

0
Cena
od649€
Cena
od649€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

69
5 dni, let
Datumi: 30.4., 28.5., 5.6., 13.8., 10.9., 15.10.
Španija
Šifra: AŽ5
Program

1. dan:Zagreb Alicante - Costa Blanca

Zbirališče potnikov predvidoma v zgodnjih jutranjih urah v Ljubljani ter prevoz do letališča pri Zagrebu (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala v Alicante. Po pristanku si bomo ogledali pristaniško mesto z očarljivim starim mestnim jedrom in pristnim španskim vzdušjem. Prevzele nas bodo tlakovane ulice, barvite hiše in številne tapas restavracije. Sprehod po mestu nas bo vodil do najstarejše cerkve Sv. Marije, ki je bila zgrajena nad nekdanjo mošejo po tem, ko je bil Alicante v 13. stoletju odvzet Mavrom. Nekaj prostega časa bomo imeli za kosilo, nato pa se bomo z dvigalom vzpeli na srednjeveški grad Sv. Barbare (doplačilo), ki je zadnjo prenovo doživel v zlati dobi Španije, v 15. stoletju. Vožnja do hotela, nastanitev in večerja. Prenočevanje.

2. dan:Costa Blanca

Po zajtrku prost dan za oddih na plaži ali ob bazenu. Dan si bomo lahko obogatili z obiskom tematskega parka Mundomar v Benidormu, ki ponuja pravo morsko doživetje. Mesto Benidorm oz »Manhattan Mediterana« je priljubljena turistična destinacija, ki se nahaja v osrčju Costa Blance. Mesto je znano po visokih stavbah in dolgih peščenih plažah. V parku Mundomar bodo otroci uživali v šovu delfinov in morskih levov ter spoznali eksotične ptice, lemurje, želve, flaminge… Po obisku parka priporočamo še sprehod po promenadi priljubljene plaže Playa del Levante, kjer se nahajajo raznovrstni bari, restavracije in kavarne. Večerja in prenočevanje.

3. dan:Costa Blanca - Valencija - Costa Blanca

Po zajtrku prosto za uživanje v španskih počitnicah. Priporočamo organiziran izlet z ogledom Valencije (doplačilo), ki je po Madridu in Barceloni tretje največje špansko mesto ter prestolnica pokrajine. Gre za eno največjih in najbolj živahnih mediteranskih mest, med drugim je dom znane španske jedi »paelle«. Zaradi številnih slikovitih vrtov v mestu se ga drži tudi vzdevek »mesto rož«. Zapeljali se bomo skozi sodobni del mesta, ki je urbano celoto spremenil v eno najmodernejših evropskih mest. Želja, da bi v mestu oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim delom, se je uresničila z izvedbo načrtov arhitekta Santiaga Calatrava. Na bregovih nekdanje reke Turie je namreč postavljen mogočen kompleks, ki nima le estetskega, temveč tudi povsem praktičen značaj, ter vsebuje vse – od Muzeja znanosti, palače umetnosti, pa do Oceanografskega muzeja. Sledil bo še ogled tradicionalnega dela mesta, ki je precej klasično in značilno špansko – Mercado Central in sprehod po živahnih ulicah Barrio del Carmen. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan:Costa Blanca - Cartagena - Busot in jama Canelobre

Po zajtrku prost dan za spomladansko-poletne aktivnosti in sproščanje. Priporočamo izlet v Cartageno (doplačilo), drugo največje mesto pokrajine, ki vabi s svojim eksotičnim videzom, saj njeno obalno promenado spremlja mogočen palmov drevored. Tu je cvetela feničanska in kasneje rimska kolonija, na katero spominjajo številne izkopanine, od starodavnih term do enega najlepše ohranjenih rimskih gledališč v Španiji. Svoj pečat so kasneje pustili tudi Arabci in kristjani. Iz srednjega veka se je ohranil stolp na vrhu utrdbe, v katerem je urejen obširen zgodovinski muzej, z njegove terase pa se ponujajo najlepši razgledi na mesto in razčlenjeno obalo. Na poti do hotela se bomo ustavili še v slikoviti vasici Busot in si ogledali eno najvišje ležečih jam v Španiji, jamo Canelobre. Izvor jam sega 7 milijonov let nazaj, še danes pa predstavljajo veličasten primer kraškega obdobja. Povratek v hotel in večerja. Prenočevanje.

5. dan:Costa Blanca - Alicante - Zagreb

Zgodaj zjutraj odhod na letališče in polet letala proti Zagrebu, kjer bomo pristali predvidoma v opoldanskih urah. Sledil bo prevoz do Ljubljane (doplačilo).

Cena:

 • 649 EUR – 30.4.2024,
 • 749 EUR – 28.5.2024,
 • 749 EUR – 25.6.2024,
 • 849 EUR – 13.8.2024,
 • 749 EUR – 10.9.2024,
 • 649 EUR – 15.10.2024.

Cena vključuje:

 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu,
 • stroške letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo,
 • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm – manjša torba ali nahrbtnik),
 • avtobusne prevoze po programu,
 • 4 x nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v hotelu 4* na Costa Blanci,
 • ogled mesta Alicante,
 • organizacijo in vodenje potovanja ter DDV.

Doplačila:

Možna doplačila (ob prijavi):

 • za skupino manjšo od 24 oseb: 65 EUR/osebo,
 • za skupino 25 – 34 oseb: 35 EUR/osebo,
 • povratni prevoz na letališče pri Zagrebu 60 EUR/osebo,
 • 1 kos oddane prtljage do 10 kg: 49 EUR v obe smeri – v primeru doplačila oddane prtljage naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja),
 • 1 kos oddane prtljage do 20 kg: 68 EUR v obe smeri – v primeru doplačila oddane prtljage naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja,
 • enoposteljna soba 169 EUR/osebo,
 • izlet v Valencijo: 55 EUR/osebo, otrok do 12 let 45 EUR/osebo,
 • izlet v Cartageno in ogled jame Canelobre (vstopnina v jamo vključena v ceno): 55 EUR/osebo, otrok do 12 let 45 EUR/osebo,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

 *cene izletov veljajo ob prijavi najmanj 15 oseb

Možna doplačila (na poti): 

 • strošek za vstopnine (dvigalo do gradu Sv. Barbara pribl. 2,7 EUR/osebo, Mundomar pribl. 32 EUR/osebo, otrok 4-12 let pribl. 26 EUR/osebo; Oceanografski muzej v kombinaciji z ostalimi muzeji od 36 – 40 EUR/osebo, katedrala 10 EUR/osebo, La Lonja 2 EUR/osebo).
Slike

Proceed Booking