059 072 001 turizem@az-sp.si

Doživetje skozi Toskanske in Umbrijske griče

0
Cena
od675€
Cena
od675€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

65
8 dni, bus
Datumi: 9.3., 27.4., 22.6., 21.9., 26.10.
Italija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Cortona - Chianciano Terme

Po jutranjem odhodu skozi Slovenijo se bo potovanje vilo po Italiji. Kar iz avtobusa bomo lahko doživeli prve utripe italijanskih pokrajin ter se tako mimo Firenc pripeljali do mesteca Cortona. Legenda pravi, da je Cortona na vrhu griča starejša od Troje. Danes je mestece videti bolj srednjeveško – zaznamovano s starimi cerkvami in starinskimi kotički, ki so raztreseni ob kamnitih tlakovanih, strmih ulicah. Po  sprehodu si bomo vzeli čas za »cappuccino«, nato pa se odpeljali do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

2. dan:Assisi

Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta Assisi, ki ga obdajajo pobočja z vinogradi in oljčnimi nasadi. Mesto se ponaša s čudovito naravno lepoto, sijajem umetnosti in čarom svetosti. Sprehodili se bomo po lepo ohranjenem mestnem jedru in si ogledali znamenitosti. Bazilika sv. Frančiška je glavna znamenitost tega ljubkega mesta. Ogledali si bomo lahko spodnjo cerkev, ki je mračna in skrivnostna, in zgornjo cerkev z izrazito gotskimi linijami. V njej bomo prepoznali najznamenitejši italijanski cikel fresk, Giottovo »Življenje sv. Frančiška«. Po ogledu bomo odšli do osrednjega mestnega trga, kjer je bil nekoč rimski forum. Na njem stoji Bazilika sv. Klare. Čas bo tudi za osvežitev in individualen potep. Po ogledu se vračamo do hotela.

3. dan:Bagno Vignoni - Montepulciano

Za italijanske zajtrke bomo zdaj že pravi poznavalci. Ta dan bomo uživali med griči in starimi  srednjeveškimi mesti. Najprej se bomo ustavili v čudoviti italijanski vasici, ki je znana po svojih vrelcih in kjer se razprostira enkraten razgled med vinogradi in polji. Uživali bomo v sprehodu in si vzeli čas za individualno osvežitev. Nadaljevali bomo do vasice Montepulciano, ki je eno najvišje ležečih toskanskih mest in je dalo ime enemu od tipičnih toskanskih vin. Prijeten bo sprehod po Corsu – serpentinasti glavni ulici, ki nam bo razkrila staro mestno jedro. Nekaj časa bomo izkoristili za sprostitev ob pijači ali se bomo prepustili prijetnemu nakupovanju v nešteto trgovinicah. Popoldne bo tokrat prosto in ga bomo lahko preživeli vsak po svoje, za počitek, branje knjige … Večerja, nočitev.

4. dan:Cascate del Mulino - Botanični vrt Orbetello - Montecatini Terme

Po zajtrku se bomo odpeljali v naravne terme Saturnia, ki so resnično nekaj posebnega. Po prihodu bomo občudovali star mlin in ob njem številne bazenčke s toplo vodo, ki vsebuje tudi minerale in velja za zdravilno. Nadaljevali bomo do zanimivega Botaničnega vrta Orbetello. Čas boste lahko izkoristili za sprehod med zimzelenim drevjem in zanimivimi potmi, ki ponujajo pogled na izjemne rastline. V  popoldanskih urah je pred nami še vožnja do kraja nastanitev. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

5. dan:Firence

Zjutraj se bomo odpeljali v Firence, zibelko renesanse ob reki Arno. Med mostovi nas bo najbolj zanimal Ponte Vecchio z zlatarnami iz leta 1593, na Stolničnem trgu pa 85-metrski zvonik, krstilnica in katedrala z ikonično kupolo. Skupaj bomo obiskali še grobnico rodbine Medici in Gosposki trg s Palazzo Vecchio, nato pa se potepali vsak po svoje – Firence so najboljša priložnost za šoping na tem potovanju. Po ogledih in  prostem času se bomo vrnili v naš toskanski dom. Večerja, nočitev.

6. dan:počitnikovanje

Ta dan boste lahko individualno raziskovali turistično mestece Montecatini Terme. Si vzeli čas za počitek, pohajkovali med ulicami ali se odpravili na kak sprehod v okolico. Večerja, nočitev v hotelu.

7. dan:Viareggio - Pietrasanta

Ta dan z odhodom ne bomo hiteli. Po zajtrku si bomo vzeli še nekaj prostega časa, nato pa se odpeljali do Viareggia, mesta ob obali in zelo obiskanega turističnega središča. Uživali bomo na sprehodih ob morju, v popoldanskih urah pa bomo nadaljevali do mesta marmorja Pietrasanta. Sprehod po glavnem trgu nas bo seznanil z zgodovino mesta, čas za osvežitev pa predstavil sedanji utrip. Večerja bo znova v hotelu.  Nočitev.

8. dan:Italija - Slovenija

Po zajtrku se bomo počasi poslovili in se čez Apenine vračali v smeri Slovenije. Na poti bodo krajši postanki za osvežitev, prihod domov pa predvidoma v popoldanskih urah.

Cena:

 • 675 EUR pri najmanj 40 potnikih.

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah hotela 3* v Chianciano Terme 3 x polpenzion in Montecatini Terme, 4 x polpenzion,
 • oglede po programu (Cortona, Assisi, Bagno Vignoni, Montepulciano, Firence, Viareggio, Pietrasanta),
 • vstopnino v botanični park Orbetello,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 210 EUR,
 • turistična pristojbina: 35 EUR,
 • vstopnine se plačuje sproti ob ogledih (po želji),
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezna doplačila:

 • doplačilo za manjšo skupino 30 – 39 oseb: +60 EUR,
 • doplačilo za manjšo skupino 20 – 29 oseb: +120 EUR.

Popusti:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20.

Odhodi: 23.5., 27.6., 18.7., 12.9.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 € na osebo, v zadnji vrsti: – 10 € na osebo.

Slike

Proceed Booking