059 072 001 turizem@az-sp.si

Danska in otoki severnega morja

0
Cena
od1,385€
Cena
od1,385€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

19
8 dni, avtobus
Datumi: 26.4.
Danska
Šifra: AZ49
Program

1. dan:Maribor - Hof - Leipzig

Odhod avtobusa iz Zagreba. Vožnja skozi Slovenijo in Avstrijo s krajšim postankom na poti za počitek. Nadaljevanje poti po Nemčiji. Postanek v zgodovinskem bavarskem mestu Hof. Ogled centra mesta: Michaeliskirche – Mestna hiša – Ludwigstrasse. Krajši prosti čas in nadaljevanje poti proti severu. Ogled mestnega jedra Leipziga, drugega največjega mesta na Saškem: borza – mestna hiša – opera – cerkev Sv. Miklavža. Namestitev v hotelu v okolici Leipziga. Nočitev.

2. dan:Leipzig - Schwerin - Flensburg - Kolding

Zajtrk. Odhod iz hotela v Leipzigu. Nadaljevanje vožnje po Saški in jezerskem območju Mecklenburg Vorpommern, enega izmed redko poseljenih območij Nemčije s številnimi manjšimi in večjimi jezeri. Obisk Schwerina, glavnega mesta dežele, ki se nahaja na obali Schwerinskega jezera. Ogled mesta: palača Schwerin, sedež deželnega parlamenta – trg Alter Garten. Pot nadaljujemo proti severu Nemčije. Ogledali si bomo staro kapitansko mesto Flensburg. Sprehod skozi prijetno cono za pešce in zgodovinsko jedro do cerkve sv. Marije in z značilno arhitekturo starih kapetanskih hiš. Potovanje nadaljujemo po pitomi notranjosti danskega polotoka Jylland do mesta Kolding, ki se nahaja na obali Baltskega morja in fjorda. Nastanitev v hotelu. Večerja. Nočitev. 

3. dan:Kolding - most mali Belt - Otok Fyn - Odense - Nyborg

Zajtrk. Krajši ogled mestnega jedra Koldinga, nad katerim dominira grad Kolding Slott. Od 13. stoletja je bil ta grad kraj obiskov danskih kraljev, danes je v njem muzej z bogato zbirko zgodovinskih eksponatov. Prečkanje 1.178 metrov dolgega mostu čez ožino Mali Belt in prihod do “Danskega vrta”, otoka Fyn. Otok ima bogato rodovitno zemljo, položne hribe in dolge peščene plaže. Obisk glavnega mesta otoka Odense, enega najpomembnejših mest na Danskem in rojstnega kraja Hansa Christiana Andersena. Ogled zgodovinskega jedra: cerkev sv. Knuta – Kongenshave – park Andersenshave – Andersenova hiša (vključena vstopnica). Prosti čas v središču mesta. Vožnja do letovišča Nyborg. Nastanitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

4. dan:Nyborg - Great Belt Bridge - Roskilde - Kopenhagen

Zajtrk. Odhod z otoka Fyn. Vožnja proti 6790 m dolgemu mostu Great Belt, ki povezuje otoka Fyn in Sjaelland. Ogled zgodovinskega mesta Roskilde, ki je bilo do 15. stoletja središče danskega kraljestva. Ogled mestnega jedra z ogledom katedrale z grobnicami danskih kraljev (vključena vstopnica) in ogled Vikinškega muzeja s petimi razstavljenimi vikinškimi ladjami (vključena vstopnica). Obisk največjega mesta v Skandinaviji Kopenhagna in ogled mesta z avtobusom in peš: glavni trg z mestno hišo – Tivoli – grad Christiansborg, kjer je sedež danskega parlamenta – grad Amalienborg – Mala morska deklica, simbol Kopenhagna. Prosti čas v središču mesta. Namestitev v hotelu v Kopenhagnu. Večerja. Nočitev.

5. dan:Kopenhagen - Öresundski most - Malmö - Ystad - Ladja - Otok Bornholm

Zajtrk. Pot nadaljujemo z edinstveno izkušnjo: vožnja čez most Öresund, ki preko morske ožine povezuje Dansko in Švedsko. Most je dolg 7.845 m, dostopna cesta pa je predor, ki gre delno pod morje. Čez most prispemo v južno Švedsko in v mesto Malmö, eno največjih švedskih mest. Krajši postanek na glavnem trgu v središču mesta, sprehod do cerkve sv. Petrija I na slikovitem trgu Lilla Torg. Vožnja po južni Švedski proti mestecu Ystad, znanem iz švedskih krimičev o inšpektorju Kurtu Wallenderju. Vkrcanje na ladjo in plovba do otoka Bornholm. Izkrcanje z ladje v mestecu Ronne, glavnem mestu otoka. Ogled zgodovinskega središča z glavnim trgom in slikovitimi trgovskimi hišami. Namestitev v hotelu na obali otoka. Večerja. Nočitev.

6. dan:Otok Bornholm celodnevni izlet po otoku

Zajtrk. Celodnevni izlet po otoku v spremstvu lokalnega vodnika. Otok s površino 588 kvadratnih kilometrov je geografsko blizu švedske obale, vendar je dansko ozemlje. Otok granita in čudovitih peščenih plaž, zaradi katerega ga imenujejo “severni Capri”, je raznolik kot mini celina, kulturne znamenitosti pa vključujejo okrogle cerkve, ruševine gradu, tradicionalne steklarske in keramične delavnice, ostanke runskih spomenikov iz vikinške dobe itd. Na ogledu otoka bomo obiskali slikovito pristanišče Svaneke s hišami z lesenimi tramovi in ​​ozkimi ulicami ter Almindingen – enega največjih gozdov na Danskem. Na izletu boste imeli tudi možnost poskusiti Bornholmsko ribjo specialiteto “Sunce nad Gudhjem” (degustacija vključena v ceno). Obiskali bomo tudi slikovito ribiško vasico Gudhjem, ruševine trdnjave Hammershus, mestece Hasle in čudovite peščene plaže. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. 

7. dan:Otok Bornholm - ladja - Sassnitz - otok Rügen - Stralsund - Leipzig

Zajtrk. Odhod iz hotela na Bornholmu. Vkrcanje na ladjo v pristanišču Ronne in plovba do Sassnitza na največjem nemškem otoku Rügen, ki je z mostom povezan z nemško celino. Obisk najzanimivejših krajev na otoku vključuje obisk najbolj znanega kopališča Binz, kjer si bomo ogledali dolge plaže z drobnim peskom in vile v stilu t.i. Kopalniška arhitektura iz 19. stoletja v času, ko je bogata nemška aristokracija na otoku gradila svoje vile. Ogled belega mesta Putbus, nekdanje knežje rezidence s parkom in klasicističnimi palačami. Nacionalni park Jasmund na severu otoka je znan po belih kredastih skalah, svetilnik Kap Arkona pa se nahaja na skrajnem severnem polotoku Wittow. Prečkanje jezu Rügendamm, ki povezuje otok s celino in obisk nekdanjega trgovskega mesta Hanse Stralsund. Ogled zgodovinskega jedra: trg Alter Markt – mestna hiša – cerkev sv. Miklavža. Nadaljevanje vožnje skozi Nemčijo s krajšimi postanki na poti. Namestitev v hotelu v okolici.

8. dan:Leipzig - Naumburg - Zagreb

Zajtrk. Odhod iz hotela. Ogled Naumburga, mesta znanega po katedrali iz 13. stoletja, ki je eden najbolj znanih spomenikov romanske arhitekture v Nemčiji, ter zgodovinskega mestnega jedra z mestno hišo in gotskimi hišami, kjer so nekoč shranjevali sol. Krajši prosti čas. Vožnja skozi Nemčijo, Avstrijo in Slovenijo s krajšimi postanki na poti. 

Cena:

first minute: 1385 EUR,

redna cena: 1425 EUR.

Cena vključuje:

 • prevoz z visoko turističnim avtobusom po program,
 • vse oglede in izlete po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na bazi 2 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu 4* v okolici Leipziga,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na bazi 1 x nočitev s polpenzionom (zajtrk in večerja) v hotelu 3/4* v Koldingu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na bazi 1 x nočitev s polpenzionom (zajtrk in večerja) v hotelu 3/4* na otoku Fyn,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah na bazi 1 x nočitev s polpenzionom (zajtrk in večerja) v hotelu 3/4* v Kopenhagnu,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah na bazi 2 x nočitev s polpenzionom (zajtrk in večerja) v hotelu 3/4* na otoku Bornholm,
 • prevoz z dnevnimi čolni na linijah Ystad – Ronne in Ronne – Sassnitz,
 • pristojbina za prehod mostu Öresund,
 • pristojbine za prehod čez Veliki in Mali most Belt,
 • vstopnica za Andersenovo hišo v mestu Odense,
 • vstopnica za katedralo Roskilde,
 • vstopnica za vikinški muzej Roskilde,
 • lokalnega vodnika na izletu po otoku Bornholm,
 • degustacijo ribje specialitete med izletom po Bornholmu,
 • licenciran turistični vodnik z bogatimi izkušnjami pri vodenju velikih skandinavskih tur – vodenje na celotnem potovanju,
 • stroški organizacije in izvedbe potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba:  299 EUR,
 • vstopnice za muzeje in kulturnozgodovinske spomenike, ki jih lahko obiščete v prostem času in niso izrecno navedene kot vključene,
 • dodatne vsebine in izdatki, ki niso predvideni s programom, izdatki osebne narave (pijača, dodatni obroki, telefon, vozovnice za javni mestni promet ipd.),
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.
Slike

Proceed Booking