059 072 001 turizem@az-sp.si

Cvetje Holandije – 1. maj

0
Cena
od499€
Cena
od499€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

121
4 dni, let
Datumi: 30.04.
Nizozemska
Šifra: AŽ5
Program

1. dan:Ljubljana - Amsterdam - Den Haag - Delft - Den Haag - Rotterdam - Amsterdam

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet proti Amsterdamu. Po pristanku vožnja do Rotterdama. Zapeljali se boste po delu največjega evropskega pristanišča–Europoort in skozi mesto, ki se ponaša z novejšo stavbarsko zgodovino in stolpom Euromast. Sledi vožnja do Delfta, holandskega mesta z bogato zgodovino in znanega po keramični manufakturi. V eni od preostalih tovarnic si boste lahko gledali izdelke v značilni modri barvi. Vožnja do mestnega središča in sprehod do Glavnega trga. Pot vas bo peljala še do Den Haaga, glavnega mesta južne Holandije in hkrati upravnega središča celotne Nizozemske. Med ogledom mesta se boste ustavili tudi pred Palačo miru, sedežem mednarodnega sodišča v Den Haagu. Pozno popoldne vožnja proti Amsterdamu, nastanitev v hotelu v okolici.

2. dan:Amsterdam - (Severna Holandija)

Po zajtrku se boste odpravili na sprehod po Amsterdamu (doplačilo vozovnice za lokalni prevoz). Podali se boste do glavnega trga Dam, ki ga obdajata Kraljeva palača in Nova cerkev, na trpljenje v vojnah pa spominja Narodni spomenik. Posebno doživetje v Amsterdamu je vožnja z ladjico po najlepših kanalih (doplačilo), ki so nastajali istočasno s stavbami bogatih meščanov. Za doplačilo se boste popoldne z avtobusom zapeljali severno od Amsterdama. Ogledali si boste izdelavo tipičnih holandskih izdelkov, lesenih cokel in obiskali eno od sirarn. Sledi vožnja do nekdanjega ribiškega mesteca Volendam in sprehod po mestnem središču ob jezeru Ij. Nato se boste popeljali do središča pridelave cvetja v Holandiji in si pri kraju Lisse ogledali čudovito cvetlično razstavo v Keukenhofu (doplačilo za vstopnino). V Keukenhofu Nizozemci vsako leto pripravijo dvomesečno razstavo cvetja, ki skupaj s cvetličnimi polji v okolici, resnično upravičuje vzdevek ”Cvetoča Holandija”.
Vrnitev v Amsterdam in prenočevanje.

3. dan:Amsterdam

Zajtrk v hotelu. Dan bo v celoti namenjen odkrivanju Amsterdama. Glavno mesto Nizozemske je poleg številnih kanalov znano tudi po odličnih muzejih, kjer se nahajajo slike znanih slikarjev. Obiskovalci Amsterdama najraje obiskujejo dva izmed njih, to sta Rijks muzej in Van Goghov muzej (doplačilo za nakup vstopnice ob prijavi). Nato boste obiskali eno največjih brusilnic diamantov, kjer so brusili tudi znameniti Koh–I–Noor. Videli boste brusilce pri delu, ter različne oblike, velikosti in barvne odtenke pravih briljantov. Popoldne bomo zapustili Muzejsko četrt in se napotili proti Cvetličnemu trgu ter živahni trgovski ulici Kalverstraat. Preostali popoldanski čas bo namenjen samostojnim ogledom, saj se Amsterdam ponaša z velikim številom privlačnih točk. Mednje sodijo tudi Muzej moderne umetnosti, muzej Voščenih lutk, Pomorski muzej in Muzej znanosti. Radovedni pa se lahko napotijo še do bolšjega trga. Prenočevanje v hotelu.

4. dan:Amsterdam - Ljubljana

Zgodaj zjutraj zajtrk in vožnja na letališče ter polet proti Ljubljani. Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v jutranjih urah.

Cena:

 • 499 EUR na osebo (ob prijavi najmanj 45 oseb),
 • 539 EUR na osebo (ob prijavi najmanj 20 oseb).

Cena vključuje:

 • letalski prevoz Ljubljana–Amsterdam–Ljubljana v ekonomskem razredu,
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatka za gorivo,
 • 3 prenočevanja z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v mestu ali okolici,
 • avtobusni prevozi po programu,
 • vodenje in organizacija potovanja,
 • DDV.

Doplačila:

Obvezna doplačila:
 • Ob prijavi:
  • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 40,00 EUR/osebo.

Doplačila ob prijavi:

 • izlet po Severni Holandiji 45,00 EUR/osebo,
 • enoposteljna soba 135,00 EUR/osebo,
 • vstopnina Rijks muzej, od 18 let 20,50 EUR/osebo,
 • vstopnina v Van Gogh muzej, od 17 let 21,50 EUR/osebo.

Na kraju samem: (vodniku na poti)

 • vstopnine po programu pribl. 40 EUR,
 • lokalni prevozi po Amsterdamu 6 – 12 EUR.

Opombe:

Pomembno:
 • Rezervacijo za obisk Rijks in Van Gogh muzejev bomo urejali po vaši prijavi. Ko bo rezervacija potrjena, vas bomo o tem obvestili.
Opomba:
 • dvoposteljne sobe z dodatnim ležiščem so na vprašanje
Opozorilo:

Na letu je dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček), ki jo nesete v letalo in lahko meri največ: 55x40x25 cm. Ob prijavi na potovanje lahko doplačate 50 EUR za 1 kos prtljage največ 20 kg na osebo, ki jo boste oddali. Naknadna prijava te prtljage je dražja. Če se odločitev za doplačilo 1 kosa dodatne prtljage za 2 osebi, se dimenzije ne spremenijo. Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list), ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje,
ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Veljajo posebni splošni pogoji.

Slike