059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Črna gora s skokom v deželo orlov in počitek ob Ohridskem jezeru

0
Cena
od699€
Cena
od699€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

19
9 dni, bus
Datumi: 10.6., 24.6., 15.7., 26.8.
Črna gora
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Radimlja - Trebinje

Jutranji odhod nas bo z udobnim turističnim avtobusom ponesel mimo Splita proti Bosni in Hercegovini. Pri kraju Stolac se bomo sprehodili po zapuščini srednjeveške Bosne, nekropoli Radimlja s 120 stečki, in nadaljevali pot do Trebinja.

2. dan:Kotor - Budva

Po zajtrku se bomo napotili v Črno goro, v deželo morja, hribov in dolin. Še v dopoldanskih urah se bomo ustavili v mestu Kotor, ki je krona izjemnega zaliva. Sprehodili se bomo za obzidjem po ozkih uličicah in doživeli pravi mediteranski utrip. Po osvežitvi bomo nadaljevali vožnjo do Budve. Romantično mestece je zraslo v mondeno letovišče, kjer se bomo po starem jedru sprehodili v senci obzidja, za kavico pa se spet nastavili sončku. Ta dan nas čakata samo še vožnja do kraja nastanitve in večerja.

3. dan:Cetinje - Skadar - Drač

Zjutraj bomo preverili, ali je tudi avtobus sit, tako kot mi po zajtrku. Že zjutraj bo namreč sopihal visoko v hribe, kjer so Črni gori nekdaj vladali s Cetinja. O tem pričata Palača kralja Nikole in Cetinjski samostan, kjer bomo spoznali bogato zgodovino črnogorskega naroda (doplačilo) in se spustili v albansko mesto Skadar. Na sprehodu bomo spoznali utrip mesta. Do popoldneva bomo prispeli do Drača, kjer se bomo sprehodili do starega jedra z ostanki amfiteatra in bizantinskega obzidja. V kraju nastanitve bomo preizkusili albansko večerjo in preverili njihove hotele.

4. dan:Berat - Ohridsko jezero

Po zajtrku nas čaka pot v srednjeveško mesto – muzej Berat, ki ni le zbirka tisočerih oken, ampak slovi tudi po odličnih specialitetah, mogočni trdnjavi in muzeju Onufri. Popoldne se bomo spustili v eno od makedonskih letovišč ob Ohridskem jezeru. Nastanitev v hotelu in če bomo pravočasni, nas bodo pred večerjo počakali ležalniki na mestni plaži.

5. dan:Ohrid - Sv. Naum

Sv. Naum, samostan z grobnico tega pomembnega svetnika, učenca Cirila in Metoda, nas bo v duši zagotovo pomiril. Nekaj prostega časa bomo izkoristili za kopanje ali pa se bomo z ladjico zapeljali do izvirov reke Črni Drim. Skoraj na drugi strani jezera je Ohrid, mesto edinstvene duhovne in kulturne zakladnice. V srednjem veku je bil prestolnica carja Samuela, sedež arhiepiskopa in središče slovanske pismenosti, kjer je sv. Kliment, učenec Cirila in Metoda, v 9. stoletju sestavil cirilico. Ogledali si bomo najpomembnejše spomenike, kot so trdnjava carja Samuela, sv. Pantelejmon, bazilika sv. Sofije, teater … Popoldan pa še morda skok v jezero.

6. dan:počitnikovanje

Po zajtrku bomo dan izkoristili za počitek. Branje knjige, sprehodi …

7. dan:Tirana - Krujë - Podgorica

Zajtrk ob jezeru, nato pa s soncem v hrbet do Tirane. Sulejman Paša je leta 1614 mesto osnoval v čast vojaške zmage pri Teheranu. Ogledali si bomo Mestni trg s spomenikom narodnega junaka Skenderbega, Ethem begovo džamijo, Sahat kulo in druge znamenitosti albanske prestolnice. Vožnja se bo nadaljevala do mesta Kruje, kjer bomo spoznali, zakaj je otomanski vojski kljub premoči spodletelo zavzeti grad, s katerega je »dominus Albaniae« Skenderbeg vodil upor albanskih plemičev. Čeprav Krujë postaja sodobno mesto, je za turiste ohranil staro ulico, bazar, ki je prava paša za oči. Nekaj prostega časa bo za nakup spominkov in osvežitev. Potovanje bomo nadaljevali do Črne gore, do prestolnice Podgorice. Nastanitev v hotelu in sprehod po mestnem jedru.

8. dan:Podgorica - Sarajevo

Po zajtrku se bo naše potovanje nadaljevalo po zanimivi pokrajini Črne gore ter Bosne in Hercegovine. Predvidoma v opoldanskih urah bomo prispeli do Sarajeva. Ogledali si bomo mesto, polno kontrastov in pestre zgodovine, in zaključili ogled na živahni Baščaršiji. Vožnja do hotela, nastanitev.

9. dan:Slovenija

Zadnji zajtrk nas bo okrepil za vožnjo proti Hrvaški. Krajši postanki za osvežitev bodo poskrbeli, da ne bo prenaporno, lepa panorama pa, da bo zanimivo. Domov bomo prispeli predvidoma v zgodnjih večernih urah.

Cena:

 • velja glede na število prijavljenih oseb:
  699 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
  739 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
  779 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah hotelov***/****, 8 x polpenzion,
 • oglede po programu (nekropola Radimlja, Kotor,Budva, Cetinje, Tirana, Drač, Berat, Ohrid, Krujë, Sarajevo),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

za enoposteljno sobo 240 EUR,
turistična pristojbina 25 EUR na osebo.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima,
 • 80 EUR na rezervacijo dveh oseb do 31.1.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24,
 • vstopnine niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji).

Odhodi 10.6., 24.6., 15.7., 26.8.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 € na osebo, v zadnji vrsti: – 10 € na osebo.

Slike

Proceed Booking