059 072 001 turizem@az-sp.si

City Break – Sevilla in Andaluzija 5 dni

0
Cena
od449€399€
Cena
od449€399€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

13
5 dni, let
Datumi: 27.02.
Španija
Šifra: AŽ2
Program

1. dan:Benetke - Sevilla

Zgodaj zjutraj se bomo zbrali na letališču Marco Polo pri Benetkah in poleteli v Sevillo. Z lokalnim prevozom se bomo zapeljali do hotela, odložili kovčke in se prepustili mestnemu utripu. NO8DO bomo videvali na vsakem koraku in zvedeli, koga in kdaj Sevilla ni zapustila. Videla je mnogo osvajalcev in vladarjev in vsi so pustili pečat in svoj dotik. Arabska kultura, pa celotna pot od gotike do renesanse in modernizma, vse vpija seviljska panorama. Največja zvezda Seville je katedrala, ki slovi kot največja gotska katedrala in tretja največja cerkev na svetu. Njena slava je neminljiva zaradi nekdanje mavrske arhitekturne zapuščine – zvonik Giralda in vrt pomarančevcev, glavnega oltarja, 80 kapel in grobnice Krištofa Kolumba. Glavno vlogo v filmskem doživetju Seville igrata tudi Španski trg in palača Alcázar, ki so jo zgradili almohadski mestni vladarji, Peter I. pa jo je leta 1364 ukazal preurediti v svojo kraljevo palačo. Svojevrsten dokaz mogočnosti vladavine je tudi Indijski arhiv, ki priča o vodilni vlogi Seville v času kolonizacije Novega sveta. Posebno doživetje bo sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz. Blodnjak ozkih uličic je najbolj strjen in romantičen prikaz Seville s skrivnimi trgi in cvetočimi dvorišči ter številnimi bari tapas in uličnimi kitaristi. Prepustili se bomo večernemu utripu in uživali v vroči seviljski noči.

2. dan:Sevilla

Cel dan v Sevilli boste imeli samo zase. Seveda vam bo vodnik lahko svetoval in predlagal kaj početi, izbira pa bo vaša. Lahko vam prišepnemo, da je Sevilla mesto opere. Seviljski brivec, Figarova svatba, pa Carmen … Don Juan je tu začel svoj osvajalski pohod, seviljske senioritas in poročene senioras, so se znašle v njegovem objemu. Mesto diha romantiko na vsakem koraku. Lahko se naučite flamenka, strastnega plesa andaluzijskih ulic ali si najamete kolo in prekolesarite mesto. Mogoče se boste pa, po ogledih muzejev, izgubili med največjo leseno strukturo na svetu, Metropol Parasol. Za radovedne in željne pristnega kulinaričnega doživetja Seville, bo užitek kulinarični sprehod s tapasi v glavni vlogi ali kuharski tečaj čisto prave španske paelje. Tapasi, paelja in gaspačo vam bodo potešili lakoto in vas pripravili na še eno vročo in dolgo noč.

3. dan:Sevilla - Cordoba - Sevilla

Po zajtrku nas bo avtobus – za doplačilo – odpeljal do Cordobe. Lahko se boste sprehodili skozi mesto ali pa z doplačilom obiskali Mezquito, eno najlepših in največjih mošej na svetu. Biser arabske arhitekture v času kalifata so deloma spremenili v katedralo. Sprehodili se bomo po starem delu mesta, kjer bomo odkrivali skrita notranja dvorišča – patios v stari židovski četrti Barrio de la Juderia in se ustavili na starem rimskem mostu čez najdaljšo andaluzijsko reko Guadalquivir. Po ogledih bo še nekaj prostega časa, nato se bomo vrnili v Sevillo in si mogoče privoščili vrček sangrie.

4. dan:Sevilla - Gibraltar - Cadiz - Sevilla

Po zajtrku se bomo odpeljali – za doplačilo – do angleške kolonije Gibraltar. Po prihodu se bomo sprehodili po starem delu mesta in spoznali zgodovino kolonije. Po želji se bomo s prilagojenimi mini avtobusi povzpeli na vrh znamenite gibraltarske skale (The Rock), od koder se odpira čudovit razgled na špansko obalo in severno Afriko, srečali pa bomo tudi njihove najstarejše prebivalce, opice. Na povratku se bomo ustavili na obali Costa de la Luz in zavili v pristaniško mesto Cadiz, eno najstarejših evropskih mest. Stari del mesta je znan po barvitosti in šarmu, še posebej Bario de la Vina, poln restavracij in tipičnih španskih barov. Katedralo so gradili kar 116 let, pogledali si bomo srednjeveška mestna vrata in vojaško utrdbo iz 17. stoletja. Zvečer se bomo vrnili v Sevillo in se prepustili nočnemu življenju.

5. dan:Sevilla - Benetke

Seviljčani radi dolgo spijo. Mi pa ne, saj bomo takoj po zajtrku odšli na letališče in se vrnili domov. ”No me ha dejado” Sevilla nas ni zapustila, niti nas pustila ravnodušne.

Cena:

 • 449 EUR na osebo (pri udeležbi 25 oseb),
 • 479 EUR na osebo (pri udeležbi 15 oseb),

Promocijska cena (do preklica):

 • 399 EUR na osebo (pri udeležbi 25 oseb),
 • 429 EUR na osebo (pri udeležbi 15 oseb).

Cena vključuje:

 • Letalski prevoz v obe smeri,
 • letališko in varnostno pristojbino,
 • ročno prtljago (maksimalne mere: 56 cm x 45 cm x 25 cm, ki vključujejo kolesa in držalo),
 • transfer z javnim prevozom od letališča v Sevilli do hotela in nazaj,
 • štiri nočitve z zajtrkom v hotelu Silken Al Andalus Palace ****,
 • vodenje in organizacijo potovanja,
 • DDV,
 • nezgodno zavarovanje.

Doplačila:

 • Možna doplačila ob prijavi:
  • Tapas, kulinarični sprehod 45 EUR,
  • fakultativni celodnevni izlet v Cordobo (minimalno 20 udeležencev) 50 EUR,
  • fakultativni celodnevni izlet v Gibraltar in Cadiz (minimalno 20 udeležencev) 75 EUR,
  • povratni prevoz na letališče Marco Polo Benetke s prevoznikom GoOpti (od 20 EUR),
  • parkiranje na letališču Marco Polo Benetke (od 18 EUR).
 • Možna doplačila na poti:
  • Vstopnine 10–15 EUR.
Slike