059 072 001 turizem@az-sp.si

City Break – Počitniški Amsterdam

0
Cena
od449€399€
Cena
od449€399€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

10
3 dni, let
Datumi: 23.02.
Nizozemska
Šifra: AŽ2
Program

1. dan:Benetke - Amsterdam

Zbor potnikov na letališču v Benetkah in ”In de benen! – Gremo” … z letalom proti Amsterdamu. Po pristanku na amsterdamskem letališču, nas bo vlak najhitreje pripeljal do centralne železniške postaje. Tokrat bomo spali – kot se za Amsterdam spodobi – na vodi. Nastanitev v »botelu«, do katerega nas bo ločila samo 10-minutna vožnja z brezplačnim trajektom (ponočnjaki, pozor: trajekt vozi celo noč, zato ne bo težav z večernim izhodom v mesto za noči željne). Center je torej na dosegu roke. Nočitev.

2. dan:Amsterdam

”Een goed begin is het halve werk – Po dobrem startu, je pol dela opravljenega.” Po zajtrku bomo ves dan namenili Amsterdamu. Od glavne železniške postaje, kamor nas bo pripeljal brezplačen trajekt, se bomo peš sprehodili po ulici Damrak, do osrednjega trga Dam. Narodni spomenik, Nova cerkev (kronanja kraljev), Kraljeva palača in tudi znameniti muzej voščenih lutk so zbrani na enem mestu. Poiskali bomo hišo Anne Frank in se prvič res srečali z amsterdamskimi kolesi in kanali. Sprehodili se bomo po živahni trgovski ulici Kalverstraat, skočili v miren predel nekdanjih Begink in nadaljevali proti jugu, vse do brusilnice diamantov. Brusilci nam bodo predstavili svoje delo, veliko se bo bleščalo, nakup bo pa izjemno ugoden, saj bomo lahko kupili diamante brez posredniških provizij. V neposredni bližini sta dva čudovita muzeja – Rijksmuzej s klasično zbirko velikih svetovnih mojstrov in Van Gogh muzej z zbranimi njegovimi deli. Posebno doživetje je vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama, ki ga nekateri imenujejo tudi Severne Benetke, čeprav tukaj skupna dolžina kanalov presega 100 km, mostov pa je kar trikrat več kot v Benetkah. V center se bomo vrnili mimo znamenitega Cvetličnega trga, preko Rembrantovega trga in Stopere. Ko se bo stemnilo, se bomo sprehodili še skozi rdečo četrt in prilagodili povratek v hotel svojim željam.

3. dan:Amsterdam

Dan bo namenjen samostojnim ogledom in interesom. Vodnik vam bo z veseljem posredoval vse potrebne informacije, kajti možnosti je še precej (notranjost hiše Ane Frank, Rembrandtova hiša, Muzej moderne umetnosti, Pomorski muzej, Tehnični muzej, Botanični vrt, Heineken Experience). Za avtentično doživetje mesta in okolice, pa priporočamo najetje koles in izlet s kolesi. ”De wind in de zeilen hebben – S polnimi jadri naprej” … do muzeja na prostem Zaanse Schans, kjer se bomo spoznali z nizozemsko etnološko zapuščino, coklarstvom, sirarstvom, se zapeljali do mesteca Volendam, vmes pa občudovali podeželsko arhitekturo. Povratek v hotel in nočitev. Eni prej, drugi kasneje. Zdaj smo že pravi Amsterdamčani.

4. dan:Amsterdam - Benetke

Dopoldne bo še nekaj časa za zadnje nakupe ali obisk kakšnega muzeja, ki nam je ušel prejšnji dan. Na letališče se bomo znova odpeljali z vlakom in poleteli proti domu. ”Ik heb het met eigen ogen gezien – Sami smo se prepričali” … zakaj je Amsterdam eno najlepših mest na svetu.

Cena:

 • 449 EUR na osebo (pri udeležbi 15 oseb),
 • PROMOCIJSKA CENA (do preklica): 399 EUR na osebo (pri udeležbi 15 oseb).

Cena vključuje:

 • Letalski prevoz v obe smeri,
 • letališko in varnostno pristojbino,
 • ročno prtljago (maksimalne mere: 56cm x 45cm x 25cm, ki vključujejo kolesa in držalo),
 • transfer od letališča Amsterdam do hotela in nazaj,
 • tri nočitve z zajtrkom v hotelu Botel Amsterdam *** www.botel.nl,
 • vodenje in organizacijo potovanja,
 • DDV,
 • nezgodno zavarovanje.

Doplačila:

 • Povratni prevoz na letališče Marco Polo Benetke s prevoznikom GoOpti (od 20 EUR),
 • parkiranje na letališču Marco Polo Benetke (od 18 EUR).
 • Možna doplačila na poti:
  • Kolesarski izlet po Severni Holandiji s celodnevnim najemom kolesa (pribl. 60 km) 15 EUR,
  • vstopnine 10–15 EUR.
Slike