059 072 001 turizem@az-sp.si

Ciper, južni Ciper

0
Cena
od599€
Cena
od599€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

34
5 dni, let
Datumi: 11.3., 18.3., 4.4., 22.4., 29.4.
Ciper
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Pafos

Zbor potnikov na zagrebškem letališču dve uri pred vzletom letala. Sledi prijava na direktni let v Pafos. Ob prihodu sledi prevoz do hotela in nastanitev za naslednje 4 noči. Nočitev.

2. dan:Izleta »Paphos City Tour« (vključeno v ceno) in »Limassol in eko vrt Oikoglyko« (vključeno v ceno)

Zajtrk. Sledi ogled Pafosa in njegove okolice. Najprej gremo do znamenite nekropole ob obali. Grobnice kraljev iz 4. stoletja pr. Kr. uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine, je monumentalna mreža podzemnih grobnic, vklesanih v trdno skalo. Nadaljujemo do obalne vasice Yeroskipou, kar v prevodu pomeni Sveti vrt. V vasi se nahajajo legendarni Afroditini sveti vrtovi. Obstaja tudi bizantinska cerkev s petimi kupolami, Agia Paraskevi, ki izvira iz 9. stoletja. Gremo v Pafos, starodavno prestolnico otoka, ki je tudi uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine. Glavna znamenitost Pafosa je Dionizova hiša, kjer boste občudovali mozaike, odkrite med izkopavanjem te vile iz 3. stoletja. Izjemni talni mozaiki, ki prikazujejo rimske legende in grško mitologijo, veljajo za najboljše v regiji. Odmor za kosilo (ni vključeno v ceno), nato pa nadaljujemo proti Limassolu. Ciper – otok bogov, ki je po legendi rojstni kraj Afrodite. Pravijo, da se je rodila iz morske pene v Petri tu Romio, naši prvi postaji danes. Popoln kraj naravne lepote za fotografiranje. Nadaljujemo do starodavnega mesta Kourion, čudovitega kraja, ki se nahaja visoko na vrhu pečine. Tukaj lahko raziskujete grško-rimsko gledališče in osupljive mozaike ter uživate v fantastičnem razgledu. Sledi vožnja do čudovitega eko vrta z zasebno hišo, ki se nahaja v vasi Episkopi. Lastnik vas bo pozdravil in ponosno predstavil svoje rastline in plodove, medtem ko se bo sprehajal z vami po svojem ogromnem vrtu. Lokalna zelišča, kot so timijan, origano, fizalis in limonska trava, se nahajajo na vrtu in ga napolnijo s čudovito dišavo. Okrepčali se boste z naravnim zeliščnim ali sadnim čajem ter okusili domačo eko marmelado. Povratek v hotel. Nočitev.

3. dan:prosto ali fakultativni izlet Nikozija - razdeljeno mesto (za plačilo)

Zajtrk. Prosti čas za lastne aktivnosti ali možnost fakultativnega izleta »Nikozija – razdeljeno mesto«. Nikozija je zgodba o dveh mestih. Kot glavno mesto Cipra je zadnje razdeljeno mesto na svetu. Živahno središče starega in novega, vaš vodnik vam bo povedal o njegovi zgodovini in vsebini, ko boste raziskovali njegove najbolj privlačne dele. Govorimo o znamenitostih, kot sta cerkev Ayias Sofia ali Market Square.. Sprehodili se bomo po znameniti ulici Ledra do meje s turškim delom. Prestopimo mejo (potreben je potni list) na severno stran in tam obiščemo katedralo Agie Sophia in karavanserai Büjük Han. Med obiskom Nikozije boste imeli prosti čas za raziskovanje mesta, kosilo ali kavo ali nakup spominkov. Povratek v hotel. Nočitev.

4. dan:Izlet »samostan Chrysorroyatissa« z degustacijo vin in Afroditino kopeljo« (vključeno v ceno)

Zajtrk. Ko se peljemo proti samostanu Chrysorroyiatissa, bomo uživali v razgledu na vinograde in sadovnjake. Sedanja zgradba samostana je iz konca 18. stoletja in vsebuje enoladijsko cerkev ter zbirko pomembnih ikon in drugih dragocenosti. Po ogledu bomo ob grižljajih svežega kruha, oliv in sira degustirali vina, ki so jih pridelali menihi. Nato se odpravimo proti Afroditinim termam, naravni jami, kjer se je po grški mitologiji okopala in osvežila Afrodita, boginja ljubezni in lepote. Pravijo tudi, da je tam srečala svojega ljubljenega Adonisa. Izvedite vse zanimive podrobnosti tega kraja in uživajte v prostem času ter odkrivajte rastlinstvo in živalstvo nacionalnega rezervata Paphos. Po odmoru za kosilo (ni vključeno) se odpravimo v Paphos Sea Cave – izkoristite priložnost za fotografiranje tega naravnega čudesa. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan:povratek v Zagreb

Zajtrk. Sledi prevoz do letališča Pafos in prijava na direktni polet proti Zagrebu. Povratek v Zagreb.
Urnik ogledov vseh lokacij in objektov, navedenih v programu ali opcijsko predlaganih s strani agencije, se lahko spremeni po presoji turističnega vodnika in je odvisen od delovnega časa posameznih lokacij ali objektov, trenutne razpoložljivosti storitev, ponudniki na terenu, ter vremenske razmere.

Cena:

 • 11.03.2024: 599 EUR
 • 18.03.2024: 619 EUR
 • 04.04.2024: 639 EUR
 • 22.04.2024: 649 EUR
 • 29.04.2024: 669 EUR

Cena vključuje:

 • letalski prevoz Zagreb-Pafos-Zagreb s prevoznikom Ryanair,
 • 1 kos ročne prtljage dimenzij 40 x 20 x25 cm in 1 kos oddane prtljage dimenzije119 x 119 x 81 cm in teže do 20 kg,
 • 4 x nočitev z zajtrkom na območju Pafosa v hotelu  3* ali 4* v dvoposteljnih sobah,
 • 3 izlete: »Unescova dediščina Paphosa«, »Samostan Chrysorroyatissa z degustacijo vin in Afroditino kopeljo« ter »Eko vrt Limassol in Oikoglyko«,
 • spremljevalci skupine na izletu v hrvaškem ali slovenskem jeziku (odvisno od termina) in lokalni vodnik na izletih,
 • organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • večerje: 60 EUR na osebo – priporočamo,
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 99 EUR (obvezno, če oseba potuje sama),
 • turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu,
 • dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete,
 • napitnine za lokalne vodnike in šoferje,
 • stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….),
 • izlet*: »Nikozija – razdeljeno mesto«: 70 EUR na osebo.

*Za izlet je potrebnih najmanj 10 oseb. Cene fakultativnih izletov so informativne. 

Slike

Proceed Booking