059 072 001 turizem@az-sp.si

Češka z gradovi in zlato Prago s skokom v Dresden

0
Cena
od210€
Cena
od210€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

9
4 dni, avtobus
Datumi: 28.10.
Češka
Šifra: AŽ2
Program

1. dan:Slovenija - Češki Krumlov - Hluboka - Češke Budejovice

V zgodnjih jutranjih urah se bomo sproščeno nastanili v sedežih udobnega turističnega avtobusa, ki nas bo popeljal v Avstrijo in naprej v smeri Linza do Češke. Ustavili se bomo v mestecu Češki Krumlov. Slikovito mestece z mogočnim gradom nas bo poneslo v čas, ko še ni bilo telefonov in avtomobilov. Sprehodili se bomo po srednjeveškem jedru in izkoristili čas za osvežitev. Nadaljevali bomo do gradu Hluboka, ki vabi s svojimi 141 sobanami, s prekrasnim pohištvom in slikami ter čudovitim parkom, ki pričajo o življenjskih navadah in razvadah nekdanjega plemstva. Zelo blizu so Češke Budejovice, mesto piva. Ogledali si bomo centralni trg in se zapeljali do hotela. Čakala nas bo še češka večerja in nočitev.

2. dan:Praga

Po zajtrku se bomo podali v smeri gradu Tabor, kjer bomo naredili kratek postanek in naprej do Prage. Potep po tem čudovitem mestu z veličastno zgodovino in bogato tradicijo kulture, nas zagotovo ne bo pustil ravnodušne. Sprehodili se bomo mimo Smodniškega stolpa in nadaljevali mimo Tylovega gledališča in Karlove univerze do Vaclovega trga. Nad samim trgom se dviga Narodni muzej in pred njim mogočen kip sv. Vaclava, prvega češkega kralja. Radovednost nas bo popeljala še na ulico Celetna in na Staromestni trg. Tu stojijo cerkev sv. Mikulaša, Tyinska cerkev in astrološka ura. Praga je že od nekdaj zbirališče umetnikov. Sprehodili se bomo po več kot 500 m dolgem Karlovem mostu, na katerem jih bomo lahko tudi občudovali. Zvečer se bomo odpeljali do hotela. Po večerji boste lahko mesto spoznali tudi v radoživem večernem utripu. Nočitev.

3. dan:Praga - Dresden - Praga

Po zajtrku in ne predolgi vožnji, se bomo ustavili v Nemčiji, v mestu Dresden. Ogled mestnih znamenitosti: staro mestno jedro z mestno hišo, Zwinger, Sempejeva opera … nas bo prepričal, da je bilo mesto nekoč bogato, porušeno do tal in znova zgrajeno. Individualen potep po mestnih ulicah nam ga bo še bolj podrobno približal. V popoldanskih urah se bomo že vrnili do Prage. Večerja nas bo okrepčala za nočni pohod ali nas uspavala v spanec. Nočitev.

4. dan:Praga - Slovenija

Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi. Ta dan vas bodo prevzeli Hradčani s prečudovito stolnico sv. Vida. Svojevrstno doživetje bo tudi sprehod po Zlati ulički. Ogledali si bomo lahko tudi cerkev, ki hrani diamantno monštranco in druge sakralne vrednosti. Po ogledih se bomo od Prage poslovili. Predvidoma bomo doma v večernih urah.

Cena:

 • 210 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 230 EUR na osebo (pri udeležbi 30 oseb),
 • 255 EUR na osebo (pri udeležbi 20 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***,
 • 3x polpenzion,
 • zunanji ogledi po programu,
 • vodenje in organizacija potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba 75 EUR,
 • vstopnine pribl. 25 EUR.
 • obvezno doplačilo: lokalno-mestna turistična pristojbina.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20.
Slike