059 072 001 turizem@az-sp.si

Češka in skok v novo leto

0
Cena
od459€
Cena
od459€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

38
4 dni, avtobus
Datumi: 29.12.
Češka
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Češki Krumlov - Tabor

Odhod v jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v Avstrijo in naprej v smeri Linza do Češke. Ustavili se bomo v mestecu Češki Krumlov, ki je majhno mestece ob Vltavi in je prava paša za oči. Ozke uličice, glavni trg ter grad, kateri se dviga na mestom , daje občutek kot da se vse odvija v pravljici. Sledi sprehod in čas za osvežitev. V popoldanskih urah nadaljujemo do mesta Tabor. Vožnja do hotela, nastanitev. Čas za sprehod. Večerja, nočitev.

2. dan:Praga

Po zajtrku vožnja do Prage in po prihodu se bomo polni pričakovanj sprehodili po romantičnem Starem mestu ter pred mestno hišo počakali, da nam Astronomska ura ‘odigra’ sprehod apostolov na Staromestnem trgu sta še Tyinska in cerkev sv. Mikulaša. Mimo Tylovega gledališča in Karlove univerze nas bo pot peljala do Vaclovega trga, kjer mogočni kip sv. Vacla čuva Narodni muzej. Všeč nam bo tudi Karlov most, po katerem bomo mimo uličnih umetnikov preskočili Vltavo do baročnega bisera Malá Strana. Popoldanske in zgodnje večerne ure pa bomo preživeli na praških ulicah, se po želji okrepčali v eni izmed bližnjih pivnic in tako doživeli utrip prestolnice Češke. Ob dogovorjeni uri se vračamo do hotela. Nočitev.

3. dan:Češke Budejovice

Po zajtrku se odpeljemo do gradu Hluboka. Že kmalu bomo strmeli v eno najlepših in najbolj pravljičnih zgradb na svetu. Drugi najbolj obiskan češki grad, pripoveduje svojo belo marmornato pravljico z gotsko ošiljenimi okni in legokockastimi stolpiči. Na skalah zgrajena utrdba je nemalokrat primerjana z angleškim windsorskim gradom. Ne brez razloga. Graščina, ki je nastala v 13. stoletju, je bila šest stoletij kasneje prezidana z angleškim pridihom, kar jim je odlično uspelo. Čas za zunanji ogled in sprehod po vrtovih. Nadaljujemo do središča mesta Češke Budejovice, ki s svojim trgom pritegne pozornost številnih obiskovalcev. Mesto je znano tudi po pivu Budvar. Priložnost za pokušino in sproščen sprehod. Popoldanske ure izkoristimo za individualne aktivnosti in pripravo na najdaljšo noč v letu. Silvestrovanje z vključeno večerjo in prijetnim druženjem ob glasbi. SREČNO 2024. Nočitev.

4. dan:Trebon - Linz - Slovenija

Po zajtrku vožnja do Trebona. To je slikovito obzidano mesto, ki ohranja veliko renesančnega šarma. Ima čudovit glavni trg za pešce, deli njegovega obzidja še vedno obstajajo. Prijeten bo sprehod med palačami, mimo gradu Trebon, bližnjega Avguštinskega samostana in znamenite grobnice mavzolej družine Schwarzneberg. Čas za osvežitev ter nadaljevanje vožnje do mesta Linz. Kratek sprehod skozi središče, v bližnji kavarni pa se lahko posladkamo in popijemo skodelico kave. In že nadaljujemo s potovanjem proti Sloveniji, da do večera prispemo do doma.

Cena:

 • pri udeležbi 40 oseb 459 EUR,
 • pri udeležbi 30 oseb 479 EUR,
 • pri udeležbi 20 oseb 499 EUR.

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljni sobi v predvidenem hotelu LH HOTEL DVORAK TABOR 4*,
 • 1 x polpenzion, 2 x nočitev z zajtrkom, 1 x silvestrska večerja z glasbo,
 • zunanji ogledi po programu,
 • vodenje in organizacija potovanja.

Doplačila:

Doplačila po želji:

 • enoposteljna soba 120 EUR,
 • vstopnine po želji,
 • kosilo v pivnici ob prijavi: 35 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezno doplačilo:

 • turistična lokalno – mestna pristojbina 12 EUR.

Rezervacija sedežev:

 • v 2. vrsti: +10 EUR na osebo v zadnji vrsti: -10 EUR na osebo.

Popusti:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

Odhod: 29.12.
 
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana.
Slike

Proceed Booking