059 072 001 turizem@az-sp.si

Celostno potovanje po Madeiri

0
Cena
od1,135€
Cena
od1,135€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Prosim potrdite vaše strinjanje s tem, da vas kontaktiramo glede povpraševanja.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

1476
8 dni, let
Datumi: 12.09.
Portugalska, Madeira
Šifra: AŽ13
Program

Celostno potovanje človeka nagovarja, da vsako popotovanje zunaj dojame kot odraz notranjega stanja. Na takšnih potovanjih bolj temeljito ozavestimo Sebe kot center doživljanja sveta okoli sebe. Da bi pot in lepe trenutke doživeli polno, se zato obračamo vase in se učimo prispevati k dvigu vibracije, ki nam omogoča dojeti lepoto in pristnost vsega, kar nas obdaja. Na takšnih potovanjih si vzamemo dovolj časa, da se čutimo, raziskujemo novi svet z vsemi čutili in osebnostno ter duhovno rastemo. Ker pričevanja pravijo, da je Madeira ostanek Atlantide, nam ta mistični otok dopušča, da izkoristimo bogat energijski potencial, ki ga ponuja skozi magično naravo. V njej bomo delali vaje za telo in duha. Te nas bodo podprle, da bomo domov prišli opolnomočeni in zavestni spremembe, ki se je zgodila na popotovanju znotraj in zunaj sebe. Domov se bomo vrnili kot nova Celota.

1. dan:Slovenija - Madeira (Funchal)

Po opravljenih formalnostih na enem izmed sosednjih letališč (doplačilo za transfer do letališča) polet proti Madeiri. Po pristanku na poti do hotela krajši postanek na razgledni točki, s katere se razprostre pogled proti glavnemu mestu. Nastanitev v hotelu in nekaj časa za počitek oz. osvežitev, nato po želji – v primeru dovolj hitrega prihoda – odhod na organizirano večerjo (doplačilo po želji) in spoznaven večer z angelskimi kartami.

2. dan:Jutranja energijska zahvalnica, celodnevni izlet do SZ dela otoka (Cabo Girão, Ribeira Brava, São Vicente, Porto Moniz)

Naučili se bomo dan začeti drugače, bolj zavestno z energijsko zahvalnico. Po zajtrku se odpravimo na prvo pravo raziskovanje otoka. Pot nas bo peljala proti zahodu, najprej na Cabo Girão, drugi najvišji obmorski klif na svetu (580 m nad morsko gladino). Z vožnjo bomo nadaljevali do kraja Ribeira Brava, kjer si bomo ogledali lokalno cerkev in se sprehodili ob obali. Nadaljevali bomo proti prelazu Encumeada, od koder se ponuja razgled na globine dolin Ribeira Brava (na jugu) in Sao Vicente (na severu). Naša naslednja postaja bo voden ogled vulkanskih jam v kraju São Vicente, nato nas bo pot vodila po romantični severni obali do Seixala in Porto Moniza. Nekaj prostega časa za občudovanje razlivanja valov po skalah in kosilo blizu naravnih lavinih bazenov (doplačilo po želji). Sledi povratek v hotel. Nočitev.

3. dan:Jutranja pranajama, celodnevni izlet na S in V del otoka (Camacha, Santana, Faial, Ponta de São Lourenço)

Pred zajtrkom jutranja pranajama, spoznamo moč diha. Po obisku Camache, vasice, kjer delujejo tamkajšnji »suhorobarji«, se odpravimo na prvi krajši sprehod – v dolino, kjer teče »hladni potok«. Pot skozi gozd lovorikovca bo edinstvena priložnost, da se naužijemo čistega zraka. Po pošteni zbistritvi se bomo odpeljali do slikovite vasice Santana, ki je znana po simpatičnih, barvitih tradicionalnih hišah s strmimi slamnatimi strehami. Tu nas čaka »Poncha« delavnica. Opremljeni z novo veščino bomo nadaljevali pot do posesti vrh pečine, kjer bo čas za kosilo (doplačilo). V kolikor nam bo vreme naklonjeno, bo prvi del popoldneva namenjen pridobivanju vitamina D in kopanju v Atlantskem oceanu … Z njegovo globoko modrino se bomo zlili na urejeni plaži v Faialu, dan pa zaključili z obiskom skrajnega vzhodnega dela otoka, kjer se bomo sprehodili po urejeni poti, z vseh strani obdani z Atlantikom. Razčlenjena obala, čeri, klifi, razburkano morje, barvita vulkanska tla, bučanje valov in piš vetra – magična lokacija za meditacijo v naravi … pravi balzam za dušo. Vrnitev v hotel – čaka nas krog magične resnice in nočitev.

4. dan:Jutranja meditacija, celodnevni izlet v notranjost otoka (Monte, Pico do Arieiro, Curral das Freiras)

Dan začnemo z jutranjo meditacijo in petjem mantre, sledi zajtrk, po katerem nas čaka novo potepanje – tokrat v središče otoka. Ta dan je namenjen raziskovanju višje ležečih delov. Za uverturo se vzpnemo do Monta, kjer stoji v očeh domačinov najpomembnejša cerkev na otoku. Vsi željni adrenalina se bomo odločili za vratolomno vožnjo z lesenimi sanmi; zakaj ne – kar po ulicah (za doplačilo). Sledi vzpon po najvišje ležeči cesti, ki nas pripelje do Pico do Arieira. Možnost za krajši pohod po poteh, speljanih med najvišjimi vrhovi. Sledi vožnja do naslednje razgledne točke – tokrat nam bo dih zastal ob pogledu na vasico, poimenovano po nunah, ki je bila do nedavnega komajda dostopna. Do nje se spustimo v nadaljevanju naše poti. Za kosilo (doplačilo) si privoščimo lokalni gozdni bodeči »sadež«, ki je sestavni del malodane vsake jedi v tej vasici. Pred povratkom v hotel se ustavimo še na razgledni točki z razgledom na Funchal in njegove severne in zahodne četrti. Nočitev.

5. dan:Vaje za jutranji pozdrav telesu, sprehod ob levadi na Z delu otoka (Ponta do Pargo)

Nekaj vaj za pozdrav telesu. Zahvalnica dnevu. Po jutranjem okrepčilu se bomo odpravili do vasice Ponta do Pargo – do skrajne Z točke otoka. Pot bomo nadaljevali do izhodišča enega najbolj slikovitih sprehodov ob levadi (to bo tudi naš najdaljši sprehod na potovanju). Krožna pot se bo najprej dvignila, nato se vila vzdolž slikovite levade z bujnim rastjem. Pripeljala nas bo do manjše vasice, nato do pašnikov tik nad visokimi stenami prepadne erozijske obale. Tukaj bo pravi čas za druženje z naravo in samim seboj. Čudovita kulisa bo kar klicala po meditaciji v naravi, kjer bomo črpali energijo iz mogočne madeirske zemlje. Povratek proti izhodišču sprehoda in čas za pozno popoldansko kosilo (doplačilo po želji). V hotel se bomo vrnili čez planoto Paul da Serra, kjer bomo postali ob velikankah, ki svojo moč črpajo v vetru. Nočitev.

6. dan:Dopoldanski program z Mojco Debelak, prosto popoldne

Zajtrk, nato dopoldanski program z Mojco, prosto popoldne. Jutro in dopoldne bosta namenjena delu na sebi. Vaje in tematiko, na področju katere bomo poglabljali znanje, bo Mojca po nareku intuicije prikrojila potrebam skupine. Sledi prosto popoldne za oglede in fakultativne izlete po Madeiri. Nočitev.

7. dan:Ogled Funchala oz. prost dan, večerna joga nidra, sklepno večerno druženje ob kartah

Po zajtrku si bomo skupaj ogledali Funchal, v kolikor ga sami v prejšnjih dneh še ne bomo raziskali. V nasprotnem primeru nas čaka prost dan, ki ga bomo izkoristili po želji oz. v dogovoru skupaj z ostalimi sopotniki. Lahko obiščemo botanični vrt ali vinsko klet, se odločimo za dnevni izlet na otok Porto Santo ali opazovanje delfinov na odprtem morju … Dan sklenemo skupaj – večer bo namenjen medsebojni delitvi izkušenj s tokratnega celostnega potovanja po Madeiri. Povzeli bomo svoje lastno doživetje in skušali začutiti, kaj se je v nas tekom tega potovanja spremenilo. Za konec bomo razgrnili sveženj šamanskih kart in prisluhnili svoji intuiciji. Nočitev.

8. dan:Madeira (Funchal) - Slovenija

Prosto do odhoda na letališče in ob dogovorjeni uri transfer na letališče ter polet proti domu. Po pristanku slovo od sopotnikov oz. po želji organiziran transfer domov (za doplačilo).

Cena:

 • 1135 EUR preračunana na 16-19 oseb,
 • 1170 EUR preračunana na 9-15 oseb,
 • 1360 EUR preračunana na 8 oseb.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz in letališke pristojbine,
 • transferje po Madeiri po programu,
 • 7x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
 • 4x celodnevni izlet po otoku,
 • poncha delavnica in ogled vulkanskih jam,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • soba: 1/1: 260 EUR,
 • opazovanje kitov in delfinov s transferjem: 45 EUR,
 • spust s sanmi: cca 15 EUR na licu mesta,
 • 5 x kosilo oz. večerja: 100 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen): 3,25% od vrednosti aranžmaja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS (min. 7 oseb, kritje 25.000 EUR): 7,70 EUR.

Opombe:

 • minimalno število potnikov: 8,
 • za prestop meje je potreben veljaven osebni dokument.

Program vodita Mojca Debelak in Blaž Pogačar.

Mojca Debelak je ustanoviteljica Energijskega centra Mojchi. Po formalni izobrazbi je diplomirana ekonomistka, ki se vseživljenjsko izobražuje in deluje po nareku duše. Z bogatimi, 10-letnimi izkušnjami na področju dela z ljudmi deluje kot celostna terapevtka sodobne bioterapije, karmične in intuitivne diagnostike, hipnoterapevtka, učiteljica meditacij, poznavalka indijske vedske astrologije (djotiša), maserka, pesnica, predavateljica, ljubiteljica indijskih ved in manter. Radostijo jo ples, dobre knjige in srčne medčloveške vezi. Na svoji poti se je naučila pomagati sebi, še posebno po smrti matere. Verjame, da je prav zato mnogo ljudem lahko pokazala intuitivne rešitve in poti k zdravju, srčnim odnosom in zadovoljstvu.

Blaž Pogačar je turistični vodnik in fotograf, navdušen nad Madeiro, njenimi zakladi in energijo, ki ga vedno znova privablja k novim dogodivščinam in odkritjem.

Vabljeni k ogledu avtorskih fotografij (Blaž Pogačar). Galerijo si lahko ogledate s klikom na spodnjo sliko oz. fotografijo. Ko se vam prikaže prva fotografija, podrsajte navzdol še za ogled preostalih.

Slike

Fotograf Blaž Pogačar