059 072 001 turizem@az-sp.si

Čarobna Andaluzija

0
Cena
od999€
Cena
od999€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

24
8 dni, let
Datumi: 26.2., 11.3., 18.3.
Španija
Šifra: AŽ25
Program

1. dan:Zagreb - Malaga - Nerja

Zbor potnikov na letališču Zagreb 2 in pol uri pred letom. Prijava na let in direktni let do Malage. Po pristanku transfer in namestitev v hotelu na območju Nerje.

2. dan:Prosto ali fakultativni izlet Nerja, jame in bela vas Frigiliana

Zajtrk. Dan si lahko organizirate po svoje ali se nam pridružite na fakultativnem izletu (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) v Nerjo in Frigiliano. Jame Nerja so ene najbolj impresivnih podzemnih jam na svetu. Tukaj se nahaja tudi najvišji kapnik, stalaktit. Nato se odpravimo v eno najlepših belih vasic v Andaluziji, v Frigiliano. Odkrivali bomo očarljive kotičke te vasi, imeli pa boste tudi priložnost poskusiti najbolj značilen Moscatel, lokalno sladko vino, ali kupiti domače oljčno olje iz Axarquie (vzhodni del Malage). Povratek v hotel in nočitev na območju Nerje.

3. dan:Nerja - Granada

Zajtrk. Odjava iz hotela in vožnja proti Granadi. Obiskali bomo Alhambro (vstopnina vključena), najbolj obiskan spomenik v Španiji. Ta impresivna trdnjava in palača je bila zgrajena za dinastijo Nasrid, zadnje mavrske vladarje, in je uvrščena na seznam Unesco. Nato se odpravimo v znamenito četrt Albaicin in raziščemo to najstarejšo četrt Granade. Nočitev na območju Granade.

4. dan:Granada - Sevilla

Zajtrk. Zapustimo Granado in se odpeljemo proti Sevilli, glavnemu mestu pokrajine Andaluzija. Med vodenim ogledom boste spoznali to fascinantno mesto in si ogledali njegove glavne znamenitosti, kot so gotska katedrala (vstopnina vključena), utrjena mavrska palača z bogatim okrasjem, ki vas bo sigurno navdušila, Zlati stolp, katerega so poimenovali tako, ker so v njem shranjevali plen iz Amerike, in še druge znamenitosti. Namestitev v hotelu na območju Seville in nočitev.

5. dan:Sevilla - Cordoba (fakultativno)

Zajtrk. Prosi čas za lastno raziskovanje mesta ali udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) v Cordobo. Cordoba je starodavno mavrsko mesto, ki je najbolj znano po fascinantni zgradbi – Mezquiti. Mezquita je največja in najlepša mošeja, ki je bila kdajkoli zgrajena v mavrskem svetu. Druga znamenitost Cordobe je velik, dobro ohranjen rimski most. Cordoba je očarljivo mesto, polno teras, poslikanih s tisočerimi rožami. Uživajte v sprehodu po fantastičnih predelih tega mesta. Povratek v hotel.

6. dan:Sevilla - Ronda - Costa del Sol Marbella

Zajtrk. Ronda je eno najstarejših španskih mest in leži na gorskem področju, na robu soteske. Ogled mesta – razgledne točke, Novi most, ki povezuje staro in novo četrt Ronde in s katerega se odpre čudovit razgled na sotesko Tajo de Ronda, ogled starega mestnega jedra z zgodovinsko arhitekturo. Po ogledu in prostem času se odpravimo do hotela na Costa del Soll Marbela. Namestitev v hotelu in nočitev.

7. dan:Costa del Sol Marbella - Gibraltar (fakultativno)

Zajtrk. Danes se lahko udeležite fakultativnega izleta (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) na britansko ozemlje, ki je najbolj znano po Gibraltarski skali. Med panoramsko vožnjo boste videli najpomembnejše znamenitosti Gibraltarja: notranjost mesta z obzidjem in jamo sv. Michaela. Najbolj impresiven razgled je z vrha skale, od koder je čudovit pogled na špansko in maroško obalo in kjer boste lahko naredili odlične fotografije. Posebej zanimivo pa je srečanje z ”domačini” – kolonijo napol divjih barbarskih makakov. Povratek v hotel in nočitev.

8. dan:Costa del Sol Marbella - Malaga

Zajtrk. Pred odhodom v Malago, rojstno mesto Pabla Picassa, prosti čas. Nato se odpravimo proti Malagi. Sledi sprehod čez mesto in prosti čas za raziskovanje in uživanje. Po ogledu transfer do letališča in let proti Zagrebu.

Pomembno opozorilo: Za to potovanje potrebujete veljaven potrebujete potni list ali osebno izkaznico. Za potovanje v Gibraltar priporočamo potni list.

Opomba: Glede na čas leta, se lahko izvaja ogled Malage ali prvi ali zadnji dan.

Cena:

 • 26.2. – 4.3: 999 EUR,
 • 11.3. – 18.3.: 1099 EUR,
 • 18.3. – 25.3.: 1149 EUR.

Cena vključuje:

 •  letalski prevoz Zagreb – Malaga – Zagreb s pristojbinami, 1 kos prtljage do 20kg, prevoznik Ryanair,
 • 7 x nočitev v hotelih s 3* in 4*, v standardni dvoposteljni sobi,
 • 7 x zajtrk,
 • prevozi po programu s klimatiziranim in udobnim turističnim avtobusom,
 • 4 vodeni ogledi: Granada, Sevilla, Ronda, Malaga (ogled Malage je odvisen od časa leta – lahko se izvaja prvi ali zadnji dan),
 • vstopnice za Alhambro in seviljsko katedralo,
 • vodnik, ki govori slovenski ali hrvaški jezik,
 • organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:

 • transferja do letališča Zagreb,
 • celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo),
 • doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama),
 • turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu,
 • dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete,
 • napitnine za lokalne vodnike in šoferje,
 • stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….).

Doplačila:

Možna doplačila v agenciji:

 • celosten paket zavarovanja potovanja od 69 EUR na osebo,
  • zavarovanje za primer odpovedi potovanja,
  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
  • zavarovanje prtljage,
 • 7 x večerja (6 x večerja v hotelu, 1 x Flamenco z večerjo): 149 EUR na osebo,
 • paket izletov (Cordoba, Nerja & Frigiliana, Gibraltar): 179 EUR na osebo,
 • fakultativni izlet Cordoba: 40 EUR na osebo,
 • fakultativni izlet Nerja & Frigiliana: 60 EUR na osebo,
 • fakultativni izlet Gibraltar: 80 EUR na osebo,
 • obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama,
  • doplačilo za enoposteljno sobo: 270 EUR.

Opombe:

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v Španijo potrebujete veljavni potni list ali osebno izkaznico.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na spletni strani MZZ: https://www.gov.si/drzave/spanija/ ali na https://travelsafe.spain.info/en/ in https://www.gov.si/drzave/gibraltar/

Opomba

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v Španijo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/evropa/spanija.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

First minute popust velja do preklica.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Slike

Proceed Booking