059 072 001 turizem@az-sp.si

Camino in Lurd

0
Cena
od1,190€
Cena
od1,190€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

54
8 dni, let
Datumi: 21.5.
Francija, Španija
Šifra: AŽ11
Program

1. dan:Slovenija - Lurd

Odhod do enega od italijanskih letališč in polet v Francijo. Še vožnja do Lurda in nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. dan:Lurd

Po zajtrku bomo imeli mašo, nato pa bomo obiskali in si ogledali vse najpomembnejše lurške zanimivosti: zgornjo in spodnjo baziliko, podzemno baziliko sv. Pija X., kripto, Bernardkino rojstno hišo, lurško ječo… Kdor bo želel, se bo lahko okopal v lurški vodi, dovolj bo časa za osebno molitev pred votlino ali v cerkvi. Večerja in nočitev.

3. dan:Lurd - Sain Jean Pied de Port - Pamplona

Odhod proti izhodiščni točki naše pešpoti, kraju JEAN PIED DE PORT, kjer se uradno začenja »francoski« Camino de Santiago. Po maši začnemo s prvim odsekom naše poti. Jean Pied je le nekaj kilometrov oddaljen od francosko-španske meje, ki jo prečkamo. Na poti nas spremlja zanimiva pirenejska pokrajina in veliko drugih romarjev, ki tu začenjajo vsak svoj Camino. Popoldne prispemo v PAMPLONO. Večerja in nočitev.

4. dan:Pamplona - Santo Domingo - Burgos

Po jutranji maši ter ogledu starega mestnega jedra s katedralo pričnemo z našo hojo, ki smo jo sedaj že dobro navajeni. Kot vedno in na vsej poti bo vedno nekje v bližini avtobus, tako da tisti, ki se morda na določen dan ne bi počutili dovolj pripravljene za hojo, lahko uporabijo avtobus. Ogledamo si tudi stari del mesta in katedralo v mestecu Santo Domingo. Končni cilj dneva pa je Burgos, ki je znan kot zibelka  Kastilije. Zvečer se lahko sprehodimo po eni najlepših promenad Paseo del Espolon. Večerja in nočitev.

5. dan:Burgos - Leon

Dopoldan si ogledamo še mogočno gotsko katedralo, kjer je danes pokopan španski narodni junak El Cid. Z avtobusom se nato odpeljemo do izhodišča, kjer bomo začeli s hojo. Spet bomo izbrali zanimiv del poti med polji in mimo prijaznih manjših vasic. Po končani etapi nas avtobus odpelje do hotela v LEONU, ki je bilo vedno pomembna postojanka na Caminu. Čaka nas zaslužen počitek, večerja in nočitev.

6. dan:Leon - Ponferada

Zjutraj obiščemo lepo gotsko stolnico, poleg tega je pomemben tudi panteon leonskih kraljev v baziliki svetega Izidorja. Sledi pot do Cruz de Fierra. Spet se odpravimo na pot, medtem spoznavamo okolico, vasice, imamo čas za premišljevanje, pogovor s soromarji in molitev… Naša cilj je mesto PONFERADA, kar pomeni železni most. Ta je bil zgrajen konec 11. stoletja v pomoč romarjem pri prečkanju reke. Počitek, večerja in nočitev.

7. dan:Ponferada - Santiago de Compostela

Zjutraj si ogledamo mesto, nato pa je pred nami še zadnji odsek poti do Santiaga. Imena mnogih krajev in vasic nas bodo spominjala na romarsko pot ali občutke romarjev, ki so nekoč hodili skoznje. Pred koncem poti se mnogi tudi okopajo v rečici ali potoku, da tako čisti stopijo v »novi Jeruzalem«. Iz Monte do Goza bomo prvič zagledali prelepo katedralo in se razveselili kot nekoč, ko so zagledali tega »kralja romarjev«. Po prihodu si katedralo tudi ogledamo ter se sprehodimo po mesto, ki je bil za Jeruzalemom in Rimom tretje najpomembnejše romarsko mesto srednjeveške Evrope. Večerja in nočitev.

8. dan:Santiago de Compostela - Slovenija

Odhod proti letališču in polet v Italijo. Še povratek z avtobusom v Ljubljano.

Cena:

  • najmanj 40 potnikov: 1.190 EUR,
  • najmanj 30 potnikov: 1.290 EUR,
  • najmanj 20 potnikov: 1.390 EUR.

Cena vključuje:

Doplačila:

  • enoposteljna soba 220 EUR,
  • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Opombe:

Slike

Proceed Booking