059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Burgundija, Šampanja in Alzacija

0
Cena
od795€
Cena
od795€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

20
7 dni, bus
Datumi: 10.6.
Albanija, Makedonija
Šifra: AŽ1
Program

1. dan:Murska Sobota - Maribor - Celje - Žalec - Domžale - Ljubljana - Nova Gorica - Verona - Lyon

Odhod avtobusa turistične kategorije iz različnih vstopnih postaj v Sloveniji: MURSKA SOBOTA (avtobusna postaja) – 01.00, MARIBOR (nova avtobusna postaja, peroni 1–5) – 02.00, LJUBLJANA (avtobusna postaja, peron 29) – 03.30, NOVA GORICA (avtobusna postaja) – 04.30. Vožnja s krajšimi postanki mimo Benetk, Verone in Torina do francosko-italijanske meje. Nadaljevanje potiskozi slikovito alpsko pokrajino mimo Chamberyja. Po prihodu v Lyon krajši ogled starega mestnega jedra, ki leži ob reki Rhone. Nastanitev v hotelu in večerja. Nočitev.

2. dan:Lyon - Beaune

Po zajtrku vožnja v vinorodno pokrajino Burgundijo. Vožnja po delu burgundske vinske ceste (Cote d’Or) mimo slavnih vasic Gevrey-Chambertin, Chambolle-Musigny, Nuit Saint Georges … in obisk ene izmed vinskih kleti (ogled in degustacija). V popoldanski urah prihod v vinsko prestolnico Burgundije Beaune, ki leži sredi vinogradov. Obisk Hospice de Beaune, nekdanje ubožnice in bolnišnice, bisera gotske arhitekture. Nastanitev v hotelu v mestu ali v okolici. Večerja in nočitev.

3. dan:Beaune - Nuits Saint Georges - Beaune

Po zajtrku vožnja do mesteca Nuits Saint Georges. Ogled muzeja in obrata Cassissium, kjer izdelujejo znameniti burgundski liker iz črnega ribeza (degustacija). V popoldanskih urah vrnitev v Beune. Obisk vinske kleti Bouchard Aine & Fils v srednjeveškem hotelu. Degustacija ob razlagi in predstavitvi domačega enologa. Prosto v mestu, popoldne pa prikaz različnih načinov izdelave gorčic pri družini Fallot, od navadnih do zelo pekočih. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan:Beaune - Dion - Troyes - Epernay

Po zajtrku vožnja v Dijon, sedež nekdanjih burgundskih vojvod. Krajši ogled starega jedra z vojvodsko palačo. Dijon je glavno mesto Burgundije, znano tudi po gorčici (moutarde de Dijon). V popoldanskih urah vožnja do Šampanje. Postanek v slikovitem mestu Troyes. Tloris mesta je v obliki zamaška za šampanjec, okoli katerega stojijo ohranjene lesene hiše iz 16. in 17. stoletja. Ogled Mačje ulice, katedrale sv. Petra in sv. Pavla, prebivališča dedičev francoske krone Maison du Dauphin. Vse od srednjega veka je mesto znano tudi po tekstilni tradiciji, tu je nastalo tudi svetovno znano podjetje Lacoste. Prosto za samostojne oglede. Nadaljevenje vožnje do mesteca Epernay, središča proizvodnje šampanjca. Nastanitev v mestu ali okolici. Večerja. Nočitev.

5. dan:Epernay - Hautvilliers - Reims - Epernay

Po zajtrku vožnja in sprehod po znameniti Avenue de Champagnes, kjer domujejo vsi največji proizvajalci šampanjca (Moet et Chandon, Perrier Jouet, Mercier…). Obisk ene izmed šampanjskih kleti v mestu ali okolici. V popoldanskih urah postanek v vasici Hautvilliers, kjer je živel in delal »oče šampanjca« menih Dom Perignon. Po krajšem postanku vožnja v Reims, središče Šampanje. Notranji ogled gotske katedrale, kjer je bila kronana večina francoskih kraljev in sprehod po starem mestnem jedru. Vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

6. dan:Epernay - Alzacija

Po zajtrku vožnja do pokrajine Alzacije, ki meji na Nemčijo. V popoldanskih urah vožnja po slikoviti alzaški vinski cesti. Postanki v vasicah in mestecih (Ribeauville, Hunawihr, Riquewihr…), ki jih štejejo med najlepše v Franciji. Obisk ene izmed vinskih kleti (ogled in degustacija). V poznih popoldanskih urah namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

7. dan:Alzacija - Nemčija - Avstrija - Slovenija

Po zajtrku postanek v središču alzaške vinorodne regije Colmar. Krajši ogled slikovitega mestnega jedra in nadaljevanje vožnje mimo Strasbourga do Nemčije.. Potovanje mimo Stuttgarta, Münchena in Salzburga v smeri Slovenije. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.

Cena:

 • 795 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • prevoz z avtobusom turistične kategorije po programu (HD, klima,WC, video) z vključenimi  cestninami in parkirninami,
 • 1 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) v Lyonu,
 • 2 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC).v Beaune (Burgundija),
 • 2 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC).v mestecu Epernay (Šampanja),
 • 1 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) v Alzaciji,
 • obisk dveh vinskih kleti v Burgundiji (vključen ogled in pokušina vin),
 • ogled šampanjske kleti v Šampanji,
 • obisk dveh vinskih kleti v Alzaciji (vključen ogled in pokušina vin),
 • vstopnino za ogled muzeja Cassissium,
 • vstopnino za ogled Hospice de Beaune,
 • vstopnino za ogled proizvodnje gorčice Fallot v mestecu Beaune,
 • oglede po programu brez vstopnin za notranje oglede,
 • vodenje potovanja,
 • organizacijo in izvedbo potovanja.

Doplačila:

 • za enoposteljno sobo 180 EUR na osebo,
 • za posredovanje 23 EUR na prijavnico (voucher),
 • za fakultativne izlete na kraju samem,
 • za zavarovanje odpovedi potovanja (riziko odpovedi) doplačilo 5 % na paketno ceno.

Opombe:

Prevoz: avtobus.

Slike

Proceed Booking