059 072 001 turizem@az-sp.si

Bratislava in Dunaj, praznični prestolnici

0
Cena
od99€
Cena
od99€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

68
2 dni, avtobus
Datumi: 01.12.
Slovaška, Avstrija
Šifra: AŽ8
Program

1. dan:

Odhod v zgodnjih jutranjih urah, ko se bomo peljali mimo Maribora, Gradca in proti Dunaju. Nadaljevali bomo do čudovite palače Hof, ki je eden najlepših baročnih stavb v Avstriji. Vanjo se je zaljubila sama cesarica Marija Terezija. Tako zelo jo je navdušila, da jo je odkupila in jo podarila svojemu možu, ki je bil nad darilom tako navdušen, da je nato habsburška družina do njegove smrti tu preživljala poletne počitnice. Eden od pomembnih dogodkov, ki oživlja palačo in ji daje prijazno noto je tudi božični sejem, ki se odvija na dvorišču. Naš obisk bomo namenili postanku na prazničnih stojnicah, od koder se širijo vonjave toplih napitkov in slastnih prigrizkov. Po ogledu se bomo odpeljali v Bratislavo. Najprej se bomo odpravili na grajski grič od koder se odpirajo pogledi na staro mestno jedro, mogočno Donavo, njene mostove ter na predmestja, katera je močno zaznamovala socialistična arhitektura. Nato se bomo podali v praznično okrašeno staro mestno jedro, kjer bomo lahko začutili vzdušje prijetnega pričakovanja. Jedro mesta zaznamujejo Michaelova vrata, gotska katedrala sv. Martina, kjer so določen čas kronali kralje, nadškofovska palača, frančiškanska cerkev ter praznično okrašene mestne hiše. Po ogledu se bomo lahko podali na samostojno raziskovanje in se ustavili ob stojnicah božičnega sejma. Sledi vožnja v hotel, namestitev in prenočitev.

2. dan:

Po zajtrku se bomo odpeljali na Dunaj. “Ceste Dunaja so tlakovane s kulturo, tako kot so druga mesta tlakovana z asfaltom,” je zapisal avstrijski pisatelj Karl Kraus. Pomislite na Dunaj kot na mesto, kjer zgodovina in preteklost v sožitju živita s sedanjostjo. Ljubitelji arhitekture boste povsod na Dunaju našli stavbe in palače iz različnih obdobij.
Na Dunaju ne smemo izpustiti ‘Ringa’; območja nekdanjega mestnega obzidja, okrog katerega so nanizane glavne znamenitosti ‘imperialnega Dunaja’: Hofburg, mogočna rezidenca cesarske družine Habsburg, univerza, državna opera, mestna hiša, državni parlament, sprehajalna ulica Kärntner Strasse, ki se končuje na trgu z mogočno Štefanovo cerkvijo. Lahko si bomo ogledali notranjost palače Hofburg. Del palače predstavlja uradno prebivališče in delovno mesto predsednika Avstrije. Zgrajena v 13. stol. in skozi stoletja razširjena, je palača gostila nekatere izmed najvplivnejših oseb evropske in avstrijske zgodovine, kar vključuje tudi cesarje habsburške dinastije, vladarje avstro-ogrskega cesarstva. Hofburg je bil njihova glavna zimska rezidenca, medtem ko je bil poletna dvorec Schönbrunn. Prosto za postanek ob božičnih stojnicah. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji sladic, ko bodo lahko v Sacher hotelu poizkusiti in tudi kupiti znamenito saher torto, pecivo in odlično kavo. V popoldanskih urah se bomo odpeljali proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

Cena:

 • 99 EUR na osebo (pri udeležbi najmanj 45 oseb),
 • 119 EUR na osebo (pri udeležbi najmanj 35 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu;
 • eno prenočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije v Bratislavi v dvoposteljni sobi,
 • vstopnin na božični sejem pri palači Hof,
 • turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo izleta ter ddv.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 29 EUR,
 • vstopnina v Hofburg na Dunaju: 13,90 EUR.

Popust:

 • otrok do 12 let na dodatnem ležišču 5%.

Opombe:

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 35 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Stroške morebitne vstopnine poravnate na našem prodajnem mestu.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Vrstni red ogledov v mestih vodnik na poti.
 • Stroške vstopnine v palačo Hofburg na Dunaju poravnate na našem prodajnem mestu.
 • Priporočam topla oblačila in obutev.
Slike