059 072 001 turizem@az-sp.si

Božični čas v Augsburgu in Münchnu

0
Cena
od138€
Cena
od138€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

62
2 dni, avtobus
Datumi: 11.12.
Nemčija
Šifra: AŽ36
Program

1. dan:Slovenija - Augsburg

Odhod v zgodnjih jutranjih urah, in vožnja s postanki skozi Avstrijo, mimo Münchna do Augsburga. Njegova zgodovina sega v antiko, v 13 stoletju je postalo svobodno cesarsko mesto. Največji razcvet je mesto doseglo v 15 in 16 stoletju, ko je po zaslugi mogočne bankirske družine Fuggerei postalo eno glavnih finančnih in političnih središč tedanje Evrope in dobilo podobo renesančnega bisera. Ogled mestnih znamenitosti: srednjeveškega delavskega naselja Fuggerei, ki ima v božičnem času poseben čar renesančne mestne hiše, Avgustovega vodnjaka, romansko –gotske stolnice, Maksimiljanove cesto s številnimi lepimi stavbami. Sledil bo obisk božičnega sejma,

Augsburški Christkindlesmarkt je eden najlepših božičnih sejmov v Nemčiji, saj temelji na tradiciji, ki sega več kot 500 let nazaj. Pod božično jelko bomo občudovali jaslice, za katere so bile velike figure izrezljane v Oberammergau. Tu je Nebeška pošta, kjer boste lahko oddali pošiljke z novoletnimi voščili. Na fasadi mestne hiše bomo občudovali igro angelov. Tu je še preko 150 božični stojnic, kjer se boste lahko razvajali s številnimi božičnimi izdelki in dobrotami.

Vožnja v hotel in nočitev (večerja za doplačilo ob prijavi)

2. dan:Augsburg – München – Slovenija

Po zajtrku vožnja v Bavarsko prestolnico München. Sledi avtobusni ogled mestnih znamenitosti. Mimo kraljeve palače, po prestižni ulici Maximillian Strasse, Maksimiljanove univerza, Odeonsplatz. Po avtobusnem ogledu se bomo peš podali v staro mestno jedro, mimo Karlstora, Michaelove cerkve stolnice do znamenitega Marienplatza, kjer se nahaja največji božični sejem v Münchnu. Tu zrastejo lične bavarske brunarice, v katerih prodajajo ročno izdelane jaslice, božično-novoletne okraske, ročno izdelana božična darila, pečena jabolka in druge sladkarije ter seveda klobase in kuhano vino. Ves trg je ovit v zapeljive predbožične vonjave. Prisluhnili bomo božičnim pesmim, katere vsako popoldne v adventnem času z balkona mestne hiše glasbeniki izvajajo v živo.

V poznih popoldanskih urah vožnja proti domu, prihod v poznih večernih urah.

Cena:

  • 138 EUR na osebo (pri najmanj 45 oseb).

Cena vključuje:

  • Storitev avtobusnega prevoza,
  • Nastanitev v hotelu 3* na osnovi nočitve z zajtrkom,
  • Zunanje oglede po programu in vodenje.

Doplačila:

  • Doplačilo za manjšo skupino najmanj 35 oseb: 24,00 EUR/osebo; najmanj 35 oseb: 35,00 EUR/osebo,
  • Vstopnine v Fuggerei, dodatnih vstopnin,
  • Večerja 24 EUR,
  • Zavarovanje rizika odpovedi.

Opombe:

  • Odhodi: Nova Gorica, Ajdovščina, Ravbarkomanda, Celje, Trojane, Ljubljana, Kranj.