059 072 001 turizem@az-sp.si

Božična pravljica pod severnim sijem

0
Cena
od1,690€
Cena
od1,690€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

43
7 dni, let
Datumi: 20.12.
Norveška
Šifra: AŽ5
Program

1. dan:VEČER V BOŽIČNI PRESTOLNICI NORVEŠKE - OSLU

Zbor potnikov v dopoldanskih urah na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet preko Varšave v Oslo. Po pristanku avtobusni prevoz do hotela v mestnem središču Osla in nastanitev. December je magični čas za obisk živahne norveške prestolnice, saj se ta prelevi iz turistično obleganega mesta, v prijetno domačo pravljično deželo lučk, slastnih norveških dobrot in prikupnih božičnih sejmov. Po nastanitvi v hotelu možnost večerje v bližnji restavraciji (doplačilo). Nočitev.

2. dan:OGLED MESTNIH ZNAMENITOSTI IN OBISK BOŽIČNEG SEJMA V SPIKERSUPPI

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na prijeten voden sprehod po mestu. V predelu Bjorvika bomo občudovali arhitekturne dragulje Osla: norveško operno hišo, ki se kot mogočni ledenik dviga iz fjorda Oslo, novo Deichamn križnjico, Munchov muzej, plavajoče savne… Nato se bomo sprehodili mimo Akerskus srednjeveške trdnjave, ki varuje mesto z morske strani in obiskali mestno hišo Osla, kjer vsako leto v decembru poteka podelitev Nobelove nagrade za mir. Postanek bomo naredili tudi ob kraljevi palači in izvedeli marsikaj zanimivega o norveški kraljevi družini. Za piko na i se bomo podali na vožnjo z ladjico po fjordu Oslo ter mesto in njegove znamenitosti opazovali še z morske strani (doplačilo). Popoldan bo namenjen obisku najlepšega božičnega sejma na Norveškem – Jul i Vintreland v Spikersuppi v središču mesta. Jul je norveška beseda za Božič in Norvežani komaj čakajo na božični julekaffee, juleboller, julekake, julebrus… Poleg slastnih božičnih dobrot bo čas za nakup norveških toplih rokavičk, nogavičk in ostalih praktičnih darilc, ki bodo postala nepozabni spomini na čarobni božič na severu. Odrasli bomo uživali v prijetnem klepetu ob grogu ob odprtem ognju, otroci pa v slastnih božičnh dobrotah, v vožnji z božičnim panoramskim kolesom ali pa na drsališču, ki ga Norvežani vsako zimo postavijo kar sredi sejma. Za zaključek prelepega dneva predlagamo večerjo v bližnji restavraciji (doplačilo). Nočitev.

3. dan:OSLO - TROMSO - OGLED ARKTIČNE PRESTOLNICE NORVEŠKE

Po zgodnjem zajtrku bo sledil avtobusni prevoz do letališča v Oslu in polet proti arktični prestolnici Norveške, slavnemu Tromsu. Mesto se nahaja na skrajnem severnem delu Norveške, kar 350 km severneje od severnega tečajnika. Pozimi slovi predvsem kot nepozabna destinacija za opazovanje severnega sija. To bo tudi enkratna priložnost, da doživimo pravo polarno noč. Objela nas bo neverjetna podoba luči in teme. Po pristanku avtobusni prevoz do hotela v mestnem središču, nastanitev, nato pa se bomo peš odpravili na ogled mestnega središča. Sprehodili se bomo po Strogati – glavni peš coni v mestu z lepo ohranjenimi starimi lesenimi hišami s številnim dekorativnim okrasjem, čez fjord opazovali slavno Arktično katedralo ter izvedeli marsikaj zanimivega o drznih norveških raziskovalcih in lovcih, ki so imeli Tromso za izhodišče svojih avantur v Arktiko. Preostanek popoldneva prosto za obisk božičnega sejma. Božična okrasitev in sejem nas bo tudi tu pričakal v vsej svoji magičnosti. Možnost večerje v hotelu (doplačilo) in nočitev.

4. dan:SAFARI NA KITE

Po zajtrku prosto za samostojne oglede, nakupe ali sprehod. Predlagamo, da se nam pridružite na celodnevnem izletu Safari na kite (doplačilo). S posebnimi tihimi hibridnimi ladjami se bomo podali na arktično morje. Plovila so neverjetno tiha, da ne preplašijo velikanskih morskih bitij. Vsako leto od novembra do januarja mimo Tromsa po isti poti (za jatami sledov s katerimi se prehranjujejo) migrirajo kiti, zato je zima v teh krajih najboljši čas za opazovanje teh mogočnih živali. Zimski safari na kite v Tromsu v nenavadni modri dnevni svetlobi je izkušnja, ki je enostavno ne smemo zamuditi. Najverjetneje bomo ugledali orke – kite ubijalce in kite grbavce. Če bomo imeli srečo, morda celo brazdaste kite, ki so drugi največji kiti na svetu. Na safariju nam bodo postregli s toplo krepko juho. Povratek v Tromso v popoldanskih urah. Možnost večerje v hotelu (doplačilo) in nočitev.

5. dan:HUSKI AVANTURA TER BOŽIČNA VEČERJA NA LADJICI POD SEVERNIM SIJEM

Po zajtrku priporočamo fakultativni poldnevni izlet Huski avantura (doplačilo). Z avtobusom se bomo podali v zasneženo pravljično okolico Tromsa. Prijazni gostitelji nas bodo od glave do pet oblekli v tople kombinezone in obutev, da bomo resnično lahko uživali v tem snežnem doživetju. Tako psi kot njihovi lastniki so neverjetni učitelji in nam bodo pokazali, kako naj upravljamo s sanmi. Vozili bomo v parih in se med potjo izmenjevali. Zvok udarjanja pasjih tačk v sneg, svež gorski zrak, neokrnjena narava in vesel lajež 180 huskijev, ki enostavno samo želijo teči, bo res nepozabno doživetje. Po končani vožnji se bomo pogreli ter okrepčali s toplim čajem in pecivom. Povratek z avtobusom nazaj v Tromso v zgodnjih popoldanskih urah.
Tisti, ki boste v dopoldanskih urah ostali v mestu, lahko obiščete najbolj severni akvarij na svetu,Polarijo, kjer se boste spoznali z morskimi prebivalci iz Arktičnega morja. Prava atrakcija so prisrčni brkati tjulnji. Že sama stavba v obliki ledenih plošč je prava arhitekturna posebnost.
Prosto popoldne za počitek in pripravo na božični večer, ki ga bomo preživeli na prav poseben in nepozaben način. Z ladjico se bomo podali po fjordu Tromso in uživali v prijetni božični večerji v panoramskem salonu. Tromso slovi kot evropska prestolnica severnega sija, ki se tukaj pojavlja v svoji najbolj spektakularni lepoti. Če bomo imeli srečo, bo med romantično plovbo z ladjico na božični večer nad nami kraljeval ta čudovit naravni pojav. V poznih večernih urah povratek v hotel in nočitev.

6. dan:VOŽNJA S SANMI S SEVERNIMI JELENI

Po zajtrku priporočamo fakultativni izlet – vožnja s sanmi s severnimi jeleni (doplačilo). Z avtobusom se bomo podali v naravo k Samijem. Sami so prvobitni prebivalci severa. Čeprav danes večinoma živijo podobno kot ostali Norvežani, nekateri še vedno ohranjajo tradicijo njihovega osnovnega preživetja,vzrejo severnih jelenov. Obiskali bomo njihov tabor in izvedeli marsikaj zanimivega o njihovem načinu življenja. Oblekli se bomo v primerna oblačila za arktično zasneženo pokrajino in se podali na romantično vožnjo s sanmi v vpregi severnih jelenov. Po končani vožnji se bomo okrepčali v tipičnem nekdanjem začasnem bivališču Samijev lavuju. V zgodnjih popoldanskih urah se bomo z avtobusom vrnili v Tromso. Tisti, ki se ne bodo odpravili na izlet, se lahko odločijo za vzpon z gondolo na goro Fjellhajsen, ki se dviga 421 metrov nad mestom. Z vrha se ponuja enkraten razgled. Gora Fjellheisen je sicer poznana tudi kot najboljša lokacija za opazovanje severnega sija v Tromsu. Prosto popoldne za aktivnosti po želji. Možnost večerje v hotelu (doplačilo) in nočitev.

7. dan:TROMSO - LJUBLJANA

Zgodnji jutranji odhod iz hotela proti letališču (zajtrk za na pot). Polet preko Osla in Varšave v Ljubljano.

Cena:

 • že od 1690 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • letalski prevozi po programu (Ljubljana – Oslo, Oslo – Tromso, Tromso – Ljubljana) v ekonomskem razredu z vključenimi taksami, letališkimi in varnostnimi pristojbinami ter dodatkom za gorivo,
 • 20 kg osebne prtljage in manjša torba za na letalo na vseh letih po programu,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* v Oslu,
 • 4 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4* v Tromso,
 • avtobusni transferji po programu,
 • zunanji ogledi po programu z vodnikom,
 • vožnja z ladjico z božično večerjo 24.12.,
 • spremstvo slovenskega vodnika/spremljevalca,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS,
 • organizacija potovanja in DDV.

Doplačila:

Možna doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba: 320 EUR
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • polpenzion (5 x večerja): 155 EUR,
 • huski avantura (4,5 h): 190 EUR (odrasli), 110 EUR (otroci do 11 let),
 • vožnja s sanmi s severnimi jeleni (4 h): 160 EUR (odrasli), 90 EUR (otroci do 12 let),
 • safari na kite (8 – 9 h): 165 EUR (odrasli), 130 EUR (otroci do 11 let).

Popust:

Popusti za otroka do 18 let na dodatnem ležišču:

 • 270 EUR (dodatno ležišče v troposteljni sobi ni enakovredno osnovnemu ležišču).

Opombe:

Zaradi izjemne priljubljenosti in omejene razpoložljivosti izletov v Tromsu je skrajni rok za prijave na fakultativne izlete 18.11.2023. Po tem datumu ne moremo več jamčiti prostih mest.

 • Preglejte še več predbožičnih ponudb tukaj!

Proceed Booking