059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Bolgarija in mesto haremov, sultanov, cesarjev Istanbul

0
Cena
od1,050€
Cena
od1,050€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

24
11 dni, bus
Datumi: 15.6., 26.7., 31.8., 19.10.
Bolgarija, Turčija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Beograd

V jutranjih urah se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v smeri Hrvaške, vse do prestolnice Srbije, Beograda. Predvidoma se bomo v popoldanskih urah že sprehajali po mestnih ulicah in trgih, kot da se sprehajamo skozi čas zgodovine. Nastanitev v predvidenem hotelu. Nočitev.

2. dan:Beograd - Sofija

Po zajtrku se bo potovanje nadaljevalo s krajšimi vmesnimi postanki do Bolgarije. Predvidoma v zgodnjih popoldanskih urah bomo prispeli v Sofijo, kjer si bomo, najprej panoramsko, nato pa s sprehodom po mestu, ogledali znamenitosti: katedralo Aleksandra Nevskega, sv. Sofijo, Rusko cerkev, rotundo sv. Jurija, univerzo, predsedniško palačo, džamijo in sinagogo, spomenik ruskim vojakom … Nekaj prostega časa bo za samostojne oglede in pregled kulinarične ponudbe. Vožnja do hotela, namestitev, večerja in nočitev.

3. dan:Sofija - Plovdiv

Nekdanja prestolnica Bolgarije in prestolnica imperija Filipa Makedonskega – Plovdiv se nam bo predstavila v dopoldanskih urah. Mesto je gospodarsko središče Trakije, zanimivo si bo ogledati ostanke antičnega teatra, Cerkev sv. Konstantina, slavolok zmage, Filipov spomenik, ostanke antičnega stadiona, še posebej pa staro čaršijo, kjer se čudovita orientalska arhitektura prepleta s t. i. bolgarsko renesanso 19. stoletja. Malo bomo mesto raziskali še v lastni režiji, nato pa se nastanili v hotelu. Večerja in nočitev.

4. dan:Plovdiv - Istanbul

Po zajtrku bomo nadaljevali pot mimo Svilengrada v Turčijo. Čaka nas Istanbul, največje turško mesto, ki leži na dveh celinah. V popoldanskih urah si bomo ogledali znamenitosti: dvorec Topkapi, muzej Hagie Sophie, Modro mošejo … Vožnja do hotela, nastanitev, nočitev.

5. dan:Istanbul

Ves dan bomo izkoristili za potepanje in odkrivanje Istanbula: hipodrom, bazilika Cisterna z neverjetno arhitekturo … Sprehodili se bomo po največjem pokritem bazarju na svetu – Kapali čaršiji, kjer več kot 4000 trgovinic vabi s svojo ponudbo zlatih, srebrnih in bakrenih predmetov, nakita, keramike, oblačil … Lahko se boste preizkusili v barantanju ali pa ob kavi oziroma čaju spoznavali turški način življenja. Ob dogovorjeni uri pa nikakor ne smete zamuditi križarjenja po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, mimo trdnjave Rumeli Hisar in mimo palač Dolmabahče in Beylebeyi pod bosporskima mostovoma. Nočitev v hotelu.

6. dan:Istanbul

Zdaj bomo že stari znanci z mestom, zato se bomo lahko individualno potepali. Lahko bomo obiskali katerega od muzejev, se povzpeli na stolp Galata oziroma se sproščeno sprehajali in se morda odločili za nakupovanje. Nočitev v hotelu.

7. dan:Istanbul - Nessebur

Po zajtrku se bomo od Turčije poslovili in se odpeljali v staro mesto Nessebur, ki ga imenujejo tudi »črnomorski Dubrovnik«. Je pomembno mesto, ne le iz bolgarskega, ampak tudi iz svetovnega vidika, saj je uvrščen na seznam svetovne dediščine organizacije UNESCO. Nessebur je bil v preteklosti pristaniško mesto. Njegovi začetki segajo v 4. stoletje pr. n. št., zadnji preporod pa je doživel v 19. stoletju. Na vsakem koraku so sledi različnih obdobij in najlepši primerki bolgarske arhitekture. Po ogledu bo sledila vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Večerja, nočitev.

8. dan:Sončna obala

Po zajtrku bomo preživeli dan po lastni izbiri. Počitek, sprehodi, kopanje … Večerja, nočitev v hotelu.

9. dan:Sončna obala - Sofija

Zjutraj nas bo avtobus znova odpeljal s smeri proti Sofiji. V popoldanskih urah se bomo ustavili ob znamenitem samostanu Rila in si ga ogledali. Vožnja do hotela. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

10. dan:Sofija - Beograd

Po zajtrku se bomo začeli vračati proti severozahodu, v smeri Srbije. Predvidoma v popoldanskih urah bomo prispeli do Beograda. Prosti čas za sprehod in individualno osvežitev.

11. dan:Beograd - Slovenija

Polni prijetnih vtisov se bomo po zajtrku podali na pot proti Hrvaški in Sloveniji. Na poti bodo sledili krajši postanki za osvežitev. Prihod je predviden v zgodnjih večernih urah.

Cena:

 • velja glede na število prijavljenih oseb:
  1050 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
  1090 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
  1130 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***/****,
 • 5 x polpenzion,
 • 5 x nočitev z zajtrkom,
 • zunanje ogledi po programu (Sofija, Plovdiv, Istanbul, Nessebur),
 • lokalno vodenje po Istanbulu z vključenim ogledom Hagia Sophie, Modre mošeje, Hippodroma, Bazilike Cisterne, križarjenje po Bosporju,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

za enoposteljno sobo 300 EUR,
turistična pristojbina 30 EUR na osebo.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima,
 • 100 EUR na rezervacijo dveh oseb do 31.1.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24,
 • vstopnine, ki niso vključene, se plačuje ob ogledih.

Odhodi 15.6., 26.7., 31.8., 19.10.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 € na osebo, v zadnji vrsti: – 10 € na osebo.

Slike

Proceed Booking