059 072 001 turizem@az-sp.si

Biseri Donave: Dunaj, Bratislava, Budimpešta – 1. maj

0
Cena
od226€
Cena
od226€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

38
3 dni, avtobus
Datumi: 27.04., 03.05.
Avstrija, Madžarska, Slovaška
Šifra: AŽ5
Program

1. dan:Ljubljana - Dunaj - Bratislava

Zjutraj odhod sodobnega, turističnega avtobusa iz Ljubljane. Vožnja proti Dunaju. Ogled letne rezidence Habsburžanov, sprehod po parku in vrtovih z veličastno Glorietto ter ogled zunanjosti dvorca Schönbrunn. Orientacijski avtobusni ogled avstrijske prestolnice po dunajskem Ringu okrog katerega se nizajo mogočne stavbe: Belveder, znamenita dunajska opera, Mestni park, umetnostno zgodovinski in naravoslovni muzej, Parlament, Mestna hiša, Borza, Uranija … Sprehod po središču mesta: od spomenika Marije Terezije mimo zimske rezidence Habsburžanov Hofburga, cesarske grobnice do cerkve Sv. Štefana. Vkrcanje na katamaran in vožnja po Donavi proti slovaški prestolnici. Po prihodu v Bratislavo nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu.

2. dan:Bratislava - Budimpešta

Zajtrk in ogled mesta: vzpon na grajski grič, kjer je bratislavski grad, glavni trg z ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Vožnja okoli Slavina, monumentalnega spomenika padlih v 2. svetovni vojni. Nadaljevanje ogleda prestolnice Slovaške z Michalovim stolpom, s sprehodom po Michalski in Venturski ulici. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov. Videli boste tudi sedež Academie Istropolitane, njen ustanovitelj je bil kralj Matija Korvin, danes pa ima tu sedež Fakultete umetnosti, ter palačo rodbine Keglevič pri katerih je bil pogosto v gosteh sam Beethoven. Veličastna Martinova katedrala, v kateri so v času turške zasedbe Budimpešte kronali ogrske kralje. Avtobusna vožnja v Budimpešto. Zvečer plovba pod čudovitimi mostovi Budimpešte z večerjo in pijačo vožnja na Citadelo, od koder je najlepši razgled na razsvetljeno prestolnico. Nočitev v hotelu.

3. dan:Budimpešta - Ljubljana

Po zajtrku krožni ogled glavnega mesta Madžarske: Opera, Trg herojev, Mestni park, Vajda Hunyadijev dvorec, Štefanova cerkev. Obisk Budima, grajskega hriba kjer je Kraljeva palača, Matjaževa cerkev in Ribiška utrdba. Popoldan odhod proti zahodni obali Panonskega morja. Med potjo ogled tihanyskega polotoka s čudovitim pogledom na jezero in okolico. Tihany je najprivlačnejši kraj ob Blatnem jezeru, slovi po svojih znamenitostih in je zaščiteno območje. Nadaljevanje poti proti Ljubljani, prihod v poznih urah.

Cena:

 • 226 EUR na osebo (pri udeležbi najmanj 45 oseb),
 • 256 EUR na osebo (pri udeležbi najmanj 35 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom,
 • plovba na relaciji Dunaj–Bratislava,
 • cestne pristojbine,
 • polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v Bratislavi,
 • nočitev z zajtrkom v Budimpešti z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*,
 • plovba pod čudovitimi mostovi Budimpešte z večerjo in pijačo na ladji,
 • ogledi po programu,
 • odlično slovensko vodenje,
 • riziko odpovedi potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba 45 EUR/osebo.

Popust:

 • 10% do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb.
Slike