059 072 001 turizem@az-sp.si

Bernina Express in Gardsko jezero

0
Cena
od330€
Cena
od330€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

118
3 dni, avtobus
Datumi: 01.05.
Italija, Švica
Šifra: AŽ37
Program

1. dan:Škofja Loka - Lago d'Iseo - Val Camonica - Aprica

Odhod skupine iz Škofje Loke ob 05.30 uri, vstopi potnikov v Ljubljani ter vožnja na Fernetiče in dalje preko Padske nižine do jezera Iseo, ki sodi med zelo slikovita jezera v družbi severno italijanskih jezer. Z dolžino 25 km se po velikosti uvršča na 4. mesto med italijanskimi jezeri, k očarljivosti pa doprinesejo mala nabrežna mesteca mediteranskega izgleda, med katerimi je glavno Iseo, ki bo pravi kraj za naš oddih in sprehod vzdolž jezerske promenade. Ker ima jezero kar tri slikovite otočke, bomo zapluli z ladjico na največjega Monte Isola z nekoč izrazito ribiškim naseljem Peschiera Maraglio. Po kratkem oddihu se bomo z ladjico zapeljali v nabrežno mestece Sulzano ter nadaljevali potovanje po dolini Val Camonice, ki je znana po prazgodovinski naselitvi ljudstva Kamunov, ki je zapustilo v kamen klesane risbe, ki danes sodijo v prvovrstno kulturno dediščino Unescovih zakladov. Po ogledu arheološkega parka drobnih petroglifov v Capo di Ponte, nas bo cesta vodila vedno višje čez prelaz Aprice v pobočja švicarskih Alp, kjer bomo dan zaključili v zimsko športnem središču Aprica, hotelska namestitev in večerja.

2. dan:Aprica - Tirano - Bernina Express - St. Moritz - Ofenpass - Merano - Bolzano

Po zajtrku se bomo spustili v dolino Valtellino v mestece Tirano, ki je izhodiščna postaja Berninna Express. Pred odhodom na železniško postajo si bomo ogledali še impozantno baročno cerkev ter nato vstopili na znameniti vlak Bernina Express, ki nas bo z vožnjo 2h 15′ popeljal iz italijanskega Tirana v mondeno švicarsko letovišče St. Moritz, ki leži sredi visokogorske doline Graubinden. Vožnja je resnično spektakularno doživetje, ko prečkamo drzno pozidane viadukte in izginjamo v predore, da se nam ponovno odpira panorama na vrhove Berninskih Alp z višinami preko 4.000 metrov. Pri kraju Brusio bomo naredili znamenito železniško pentljo, vozili mimo gorskega mesteca Poschiavo in mimo jezera ter ledenika Palü ter dosegli na postaji Ospizio Bernina najvišjo točko proge 2253m. Tukaj bomo na trojnem jezikovnem stičišču italijansko, nemško in retoromansko govorečih domačinov, istočasno pa bomo tudi na razvodju črnomorskega in jadranskega povodja. Skozi okna panoramskega železniškega vagona bomo uživali v pogledih na lepote visokogorskega sveta, na ledenike in na najvišji vrh Piz Bernina ter se počasi spuščali proti St.Moritzu. Po zaključku vožnje z vlakom Bernina Exppress in krajšem odmoru v svetovljanskem St. Moritzu, bomo nadaljevali avtobusno potovanje do Zerneza ter čez prelaz Ofenpass v resnično čudovito dolino Münstertal na Južno Tirolsko, ki od plebiscita dalje pripada Italiji. Naenkrat nas bodo objeli blagi mediteranski podnebni vplivi, zato se bodo po dolini Val Venosta širili neskončni sadovnjaki ter obsežni vinogradi vse do Merana, ki je v cesarskih avstro-ogrskih časih zaslovel kot klimatsko ter termalno zdravilišče, ki ga je vsako leto obiskala tudi cesarica Sisi. Prispeli bomo v Bolzano, prestolnico južne Tirolske, ki je s starim mestnim jedrom zelo prijetno za potepanje po ozkih ulicah in malih trgih, ki jih povezujejo zanimive pasaže. Mesto slovi tudi po številnih muzejih, od tistega, ki govori o alpinistu Reinholdu Messnerju, do muzeja ledenodobnega lovca Ötzija. Po ogledu mesta hotelska namestitev in večerja v okolici Bolzana.

3. dan:Bolzano - Riva del Garda - Garda - Sirmione - Ljubljana - Škofja Loka

Po zajtrku nas bo pot vodila po dolini Adiže mimo Trenta in Rovereta do Gardskega jezera, ki je z dolžino 52 km največje italijansko jezero. Blaga klima v vznožju Alp in naravne lepote so privabile na to nabrežje že stare Rimljane, ki so si tukaj zgradili razkošne letne rezidence. Prvi postanek in ogled bomo namenili turistično živahnemu mestecu Riva del Garda na najbolj severni točki jezera, nato bomo nadaljevali vzdolž vzhodnega nabrežja mimo Torbol, kjer je pogosto počitnikoval Wolfgang Goethe in dalje do Garde, ki je dala ime jezeru in je prijetno mestece za popotniški oddih, pijačo in priložnostni prigrizek. Nazadnje bomo obiskali najbolj južno jezersko mesto Sirmione, ki leži na koncu ozkega polotoka in kot glavno znamenitost ponuja trdnjavo z obzidjem Castelo Scaligero ter rimsko vilo Grotta di Catullo. Sprehodili se bomo po starem mestecu, ki je sedaj zelo turistično priljubljen kraj. Pozno popoldan se bomo le še vračati proti Ljubljani in Škofji Loki, kamor se bomo vrnili okoli 22.00 ure.

Cena:

 • 330 EUR na osebo (nad 40 oseb),
 • 335 EUR na osebo (nad 35 oseb),
 • 345 EUR na osebo (nad 30 oseb),
 • 365 EUR na osebo (nad 25 oseb),
 • 385 EUR na osebo (nad 20 oseb).

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz, cestne takse, stroški voznika,
 • 2x  nočitev z zajtrkom  v hotelu 3*/4*, dvoposteljne sobe,
 • 2x večerja,
 • ladijska vožnja Iseo-Monte Isola/ Peschiera-Sulzano,
 • rezervacija panoramskega vlaka Bernina Express,
 • vozovnica Berina Expess Tirano – St. Moritz,
 • mestna taksa Bolzano,
 • vodenje, licenca GZS,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • agencijska storitev in DDV.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 34 EUR,
 • petroglifi Naquane: cca. 6 EUR.
Slike