059 072 001 turizem@az-sp.si

Berlin, Potsdam, Dresden in Praga

0
Cena
od440€
Cena
od440€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

14
4 dni, avtobus
Datumi: 26.4., 10.7., 27.10.
Nemčija, Češka
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Praga

Odhod avtobusa iz Zagreba ob 05:00 uri (obvestilo o kraju odhoda v zaključnem pismu). Vožnja skozi Slovenijo, Avstrijo in Češko s krajšimi postanki na poti. Prihod v Prago. Ogled središča češke prestolnice. Skupni sprehod z vodnikom do Staromestnega trga in Vaclavskega trga ter naprej do Karlovega mostu. Prosti čas za spoznavanje živahnega mestnega jedra, obisk katere od tipičnih čeških pivnic, osebni program ali uživanje v vzdušju »zlate Prage«. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. dan:Praga - Dresden - Berlin

Zajtrk. Odhod iz hotela in vožnja proti Nemčiji. Ob prihodu v Dresden je mesto doživelo največji sijaj v času Avgusta Močnega, ko so ga zaradi številnih umetnin, ki jih je zbral, imenovali “Firence na Elbi”. Ogled zgodovinskega mestnega jedra s Zwingerjem, Semperjevo opero, katoliško in protestantsko katedralo, obzidjem saških vladarjev, gradom in Bruhlovo teraso. Prosti čas za kosilo, ogled enega od muzejev ali osebni program. Nadaljevanje vožnje skozi okolico Spreewald. Prihod v Berlin. Nastanitev v hotelu. Prvo spoznavanje mestnega jedra Berlina s sprehodom s turističnim vodičem. Nočitev.

3. dan:Berlin

Zajtrk. Celodnevni ogled mesta z avtobusom in peš: Alexanderplatz – East Side Gallery z ostanki Berlinskega zidu – Aleja Karla Marxa – Checkpoint Charlie – Brandenburška vrata – Reichstag – Kürfurstendam, center Zahodnega Berlina – Cerkev spomina. Vožnja po reprezentativnem bulvarju Unter den Linden: katoliška katedrala sv. Hedwig – protestantska katedrala – Bebelplatz – operna hiša – Berlinski grad – Humboldtova univerza – vojni spomenik Neue Wache. Sprehod do najstarejšega dela Berlina, četrti Nikolaiviertel. Nadaljevanje ogledov: Potsdamer Platz – »Berlin prihodnosti« – z zelo impresivnimi primeri moderne arhitekture Prosti čas za sprehod in kavo pod kupolo Sony Centra, odlične nakupe ali osebne programe Predlagamo tudi ogled vožnja z ladjo pod mostovi in ​​kanali središča Berlina, ki drug drugemu podajajo perspektivo in doživetje tega dinamičnega mesta!

4. dan:Berlin in izlet v Potsdam

Zajtrk. Poldnevni izlet (vključen v ceno) v bližnji Potsdam, mesto gradov in parkov iz zlate dobe Prusije in velikega vladarja Friedricha II. Vožnja skozi vrtove Potsdama do parka Orangerie in Novega gradu. Sprehod do palače Sansouci in velikega parka. Ogledali si bomo tudi lepo urejeno mestno jedro z majhnimi Brandenburškimi vrati in nizozemsko četrtjo. Po prostem času za kosilo ali nakupe v središču Potsdama se vrnemo v Berlin. Prosti čas za osebne programe: priporočamo ogled atraktivnega berlinskega živalskega vrta, dodatne oglede muzejev ali večerjo v eni od tipičnih berlinskih gostiln v četrti Nikolaiviertel. Zanimiv je tudi dvig z dvigalom do televizijskega stolpa na Alexanderplatzu, s katerega se kot na dlani razprostira pogled na Berlin. Berlin ima odlično in veliko ponudbo muzejev, od katerih izpostavljamo: Stari in Novi muzej, Galerija starih mojstrov, Nemški zgodovinski muzej, Muzej NDR, muzej na gradu Charlottenburg, Muzej Berlinskega zidu ob Checkpoint Charlie , itd. Nočitev.

5. dan:Berlin - Češke Budjejovice - Zagreb

Zajtrk. Odhod iz hotela v Berlinu. Vožnja po Nemčiji in Češki. Postanek in krajši ogled mesta České Budějovice, ki je znano po odličnem pivu. Ogledali si bomo znameniti glavni trg (eden najbolj znanih trgov na Češkem) Náměstí Přemysl Otakar in Samsonov vodnjak v baročnem stilu. Prosti čas za kosilo v češki pivnici ali osebne programe. Nadaljevanje poti z vožnjo skozi Češko, Avstrijo in Slovenijo s krajšimi postanki na poti. Prihod v Zagreb v poznih urah.

***Pomembno opozorilo: vrstni red ogledov se lahko spremeni glede na promet in presojo vodnika.

Cena:

 • 440 EUR – 26.4.2024,
 • 690 EUR – 10.7.2024,
 • 475 EUR – 27.10.2024.

Cena vključuje:

 • prevoz z visoko turističnim avtobusom po programu,
 • ogledi in izleti po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na bazi 1 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu 3* v Pragi ali okolici,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi 3 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu 2/3* v Berlinu,
 • turistični vodnik z licenco – vodenje skozi celotno potovanje
  zavarovanje odgovornosti,
 • stroški organizacije in izvedbe potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba:
  • odhod 26. 4.: 190 EUR,
  • odhod 10. julij: 390 EUR,
  • odhod 27. oktober: 200 EUR.
 • turistična taksa se plača na licu mesta na recepciji (navedba točnega zneska v končnem pismu, informativni znesek približno 2 EUR v Pragi / 5 EUR v Berlinu na osebo na noč),
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Cene vstopnic za muzeje in znamenitosti v Berlinu, ki jih lahko obiščete v prostem času (cene vstopnic so informativne in se lahko spremenijo): Novi muzej z egipčansko zbirko 14 EUR, skupinska vstopnica Museuminsel 24 EUR. Stari muzej 12 EUR, zbirka slik Gemaldegallerie 12 EUR, protestantska katedrala 10 EUR, televizijski stolp 22,50 EUR, Nemški zgodovinski muzej 7 EUR, muzej NDR 13,50 EUR, živalski vrt 20 EUR. Popusti za mlade in otroke v vseh muzejih.

Cene vstopnic za muzeje in palače v Potsdamu (informativne cene, ki se lahko spremenijo): Neue Kammern 6 EUR, Galerija slik 6 EUR, palača Sanssouci 14 EUR.

Vozovnice za javni prevoz v Berlinu: posamezna vozovnica od 3,50 EUR, 24-urna vozovnica od 9,90 EUR
vožnja z ladjo po kanalih in rekah Berlina: od 21,50 EUR na osebo.

Popusti:

Opombe:

Slike

Proceed Booking