059 072 001 turizem@az-sp.si

Bavarski Gradovi

0
Cena
od319€
Cena
od319€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

32
3 dni, avtobus
Datumi: 13.08.
Avstrija, Nemčija
Šifra: AŽ15
Program

1. dan:

Zgodnji jutranji odhod avtobusa v Nemčijo. Na poti nas bo vodnik razveseljeval z zgodbami, ki bodo gradovom dale dodaten sijaj. Postanek za kavo bomo naredili na Kraljevem jezeru. Po vožnji po slikoviti »nemški alpski cesti« skozi Ruhpolding, bomo prispeli do Kimskega jezera. Od tu bomo z ladjo odpluli do otoka Herreninsel, kjer se na ogled postavlja prvi od treh dvorcev bavarskega kralja Ludvika II. Ludvik je leta 1878 kupil Herreninsel, da bi tako preprečil sečnjo dreves na njem. Istega leta se je začela gradnja gradu, ki ga je posvetil svojima vladarskima vzoroma – Ludviku XVI. in kraljici Mariji Antonietti. Številni kipi tega vladarskega para krasijo dvorec, ki je videti kakor Versailles v malem.

2. dan:

Novo jutro naznanja nov dan, preostala dva gradova in Neuschwanstein. Na poti do gradu si bomo privoščili čas za kavo v mestu Oberammergau, ki je znano predvsem po pasijonskih igrah, poslikanih pročeljih, rezbarijah. Po krajšem postanku bomo nadaljevali pot do romantičnega rokokojskega gradiča Linderhof, ki je kot bleščeč biser sredi neokrnjene narave. Ludvik je želel s tem dvorcem izkazati občudovanje francoskih kraljev. Dvorec je bil zgrajen v desetih letih, v njem pa je bil med drugim postavljen kip Ludvika XIV., ki mu je dvorec tudi posvečen. Ludvik je dal v bližini dvorca zgraditi lovsko kočo, zvesto kopijo scene iz prvega dejanja Wagnerjeve opere Valkire. Ob koči raste stari jesen, ki ji daje mistični pridih stare germanske sage. V parku tega dvorca je narejena tudi Venerina votlina iz Tannhäuserja, v kateri je majhno jezerce, ponaša pa se s tako tehnično izpopolnjenostjo, ki je prav izjemna za tiste čase, saj igra slapov, luči in zvokov ustvarja resnično mistično občutje. Tu so prebirali dela Schillerja, Calderona, Shakespeara in Molierja, kralj pa je občasno nastopil tudi v kostumu svojega junaka Lohengrina, ki je veslal v čolnu v obliki laboda.
Po ogledu sledi vožnja do slovitega gradu Neuschwanstein, vrhunca Ludvikovih idej, ki nas popelje v srednjeveški svet vitezov, trubadurjev in starogermanskih junakov. Na osamljeni “Labodji skali” , ki jo je Ludvik že od otroštva opazoval z gradu Hohenschwangau, je postavljen grad, ob katerem še Walt Disney ne potrebuje domišljije. Ludvik je nadzoroval vsak korak pri gradnji in sodeloval pri vsaki podrobnosti. Še posebej je zanimiva dvorana z zimskim vrtom, v katerem je nekoč šumel vodomet in sijala umetna luna, ki je prehajala skozi svoje faze in se zrcalila v vodi. Vsak prostor je bil zasnovan po natančno določenem razporedu in izražal določen ideal, ki je navdihoval Ludvika.

3. dan:

Zajtrk in dobro jutro Innsbruck. Innsbruck se rad pohvali, da je prestolnica Alp in njihove kulturne raznolikosti. Zato je vseeno, kakšno garderobo boste izbrali: športni kombinezon, smoking ali znamenite “Lederhosen”, vse bo prav.
Na sprehodu po mestu, ki je kar dvakrat gostil zimske olimpijske igre, boste spoznali njegove največje atribute. Ustavili se bomo pred največjo znamenitostjo – zlato strešico. Gre za streho, pokrito s 2.657 pozlačenimi bakrenimi opekami, ki je bila narejena za cesarja Maksimilijana I., da je lahko z balkona pod streho opazoval in užival v dogodkih, ki so se odvijali na trgu pred njim. Med cerkvami ima posebno mesto (Cesarska cerkev), ki jo je dal zgraditi Ferdinand I. kot spomenik svojemu dedku, cesarju Maksimiljanu I. Maksimilijanov sarkofag, olepšan z lotosovimi listi, velja za enega najrazkošnejših posmrtnih spomenikov kateremukoli evropskemu cesarju. Od daleč bomo občudovali znamenito smučarsko skakalnico Bergisel, tretji postojanki prestižne novoletne turneje. Čas za nakupe, kosilo, uživanje.. Povratek domov v poznih večernih urah.

Cena:

Modra cena do 31.07.:

 • 319 EUR na osebo.

Redna cena:

 • 359 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • 2 x nočitev z zajtrkom v 1/2 sobi-hotel 3/4*,
 • 2 x večerja,
 • vodenje,
 • prevoz,
 • cestnine,
 • organizacija.

Doplačila:

 • vstopnine za gradove in vožnja z ladjo pribl. 35 EUR (otroci do 18. leta ne plačajo vstopnine)
 • lokalni prevoz 10 EUR,
 • enoposteljna soba 60 EUR,
 • zavarovanje rizika odpovedi po ceniku.