059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Bavarska – Romantična Bavarska za Novo leto

0
Cena
od299€
Cena
od299€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

27
4 dni, avtobus
Datumi: 30.12.
Nemčija
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Agreb - Regensburg - Nürnberg

Odhod avtobusa iz Zagreba (obvestilo o kraju odhoda v zaključnem pismu). Vožnja skozi Slovenijo in Avstrijo s krajšimi postanki na poti. Nadaljevanje poti po Nemčiji po dolini Donave. Prihod v Regensburg, eno najlepših nemških srednjeveških mest. Čudovito zgodovinsko mestno jedro je polno starih stolpov in palač. Ogled mesta se začne s sprehodom čez Stari most in reko Donavo v Regenu. Sprehod po zgodovinskem jedru: Goljatova hiša – mestna hiša – katedrala svetega Petra – rimski stolp – stara kapela, bogato okrašena cerkev v rokoko stilu s pozlačenimi okraski – cerkev Münster – ozke srednjeveške ulice – najstarejša restavracija s klobasami v Nemčiji – stara rimska vrata Porta Pretoria. V prostem času lahko obiščete najstarejšo nemško kavarno ali izberete eno izmed številnih prijetnih restavracij. Namestitev v hotelu Intercity 3* v centru Nürnberga. Nočitev.

2. dan:Nürnberg

Zajtrk. Ogled Nürnberga, mesta znanega po klobasah, medenjakih, dobrem pivu in odlični nakupovalni ponudbi: obzidje – trdnjava Kaiserburg – hiša Albrechta Dürerja – cerkev sv. Seebald in St. Lovre – bolnišnica sv. Duha – most na reki Pegnitz – glavni trg z vodnjakom in cerkvijo Frauenkirche, ki slovi po božičnem sejmu – mestna hiša. Prosti čas za kosilo, degustacijo znamenitih nürnberških klobas, nakupovanje medenjakov, odlično nakupovanje v coni za pešce in uživanje v živahnem vzdušju starega mestnega jedra. Zvečer se lahko pridružite praznovanju novega leta na ulicah in trgih ali poiščete sedež v eni od tradicionalnih restavracij. Nočitev.

3. dan:Izlet Nemška romantična cesta: Würzburg in Rothenburg ob der Tauber

Zajtrk. Izlet po nemški romantični cesti. Ena najbolj znanih turističnih poti v Nemčiji. Obisk Würzburga, slikovitega mesta ob reki Majni, obdanega z vinogradi. Ogled zgodovinskega jedra: Katedrala svetega Kilijana – mostovi na Majni – grad Residenz z vrtovi (zunaj) – baročni del mesta. Obisk najlepšega romantičnega mesta v Nemčiji, Rothenburg. Skozi mestna vrata smo vstopili v čudovito pravljico večne božične zgodbe tega čarobnega mesta. Našli boste vse, kar mislite z besedo Božična pravljica, ki traja vse leto: nemški muzej božiča, glavni trg z mestno hišo, srednjeveške stolpe in obzidje, hiše z lesenimi tramovi kot v zgodbah o Ivici in Marici, trgovine, kjer vse leto prodajajo božični nakit in okraske. Po ogledu zgodovinskega jedra prosti čas za sprehod ali degustacijo specialitet, kot so znamenite Rothenburške kroglice iz krhkega testa različnih okusov. Povratek v hotel. Nočitev.

4.dan:Nürnberg - Passau - Zagreb

Zajtrk. Odhod iz hotela. Vožnja po dolini Donave in ogled mesta Passau. Škofovsko mesto leži na slikoviti legi na treh rekah: Donavi, Ilzi in Innu, poznano pa je tudi po rečnih križarjenjih. Ogled starega zgodovinskega jedra: mestna hiša – stare ozke obrtniške ulice – hotel Wilder Mann – Wittelsbachov trg in vodnjak – škofovska rezidenca – s stropnimi poslikavami bogato okrašena katedrala sv. Štefana in največje orgle v Evropi. Prosti čas. Povratna vožnja proti Avstriji in Sloveniji s krajšimi postanki na poti. Prihod v Zagreb v poznih večernih urah.

***Pomembno opozorilo: vrstni red ogledov se lahko spremeni glede na promet in presojo vodnika.

Cena:

 • 299 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • oglede in izlete po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na bazi 3 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu Intercity 3* v centru Nürnberga.
 

 

Doplačila:

 • vstopnice za muzeje in kulturnozgodovinske spomenike,
 • dodatne vsebine in izdatke, ki niso predvideni v programu, izdatki osebne narave (pijača, dodatni obroki, telefon, vozovnice za javni mestni promet ipd.),
 • turistična taksa (natančno obvestilo v zaključnem dopisu),
 • izbirne vsebine,
 • enoposteljna soba: 80 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Opombe:

 • ni možnosti namestitve v triposteljno sobo.
Slike

Proceed Booking