059 072 001 turizem@az-sp.si

Baltski jantar in St. Peterburg

0
Cena
od999€
Cena
od999€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

106
12 dni, avtobus
Datumi: 06.08.
Estonija, Latvija, Litva, Rusija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Poljska

V zgodnjih jutranjih urah se bomo na pot podali z udobnim turističnim avtobusom skozi Avstrijo in Češko na Poljsko. V pristanišču Gdynia se bomo že v večernih urah vkrcali na ladjo. Po nastanitvi v kabinah nas bo morje uspavalo v nočno plovbo.

2. dan:Karlskrona - Stockholm

Zajtrk bo zgoden, kajti predvidoma ob 7. uri bomo že na Švedskem. Iz pristanišča se bo naša vožnja nadaljevala po prekrasni švedski pokrajini vse do Stockholma. Stockholm nas bo vabil v zelene vrtove in med čudovite palače, predvsem pa v živahno staro jedro iz 17. stoletja. Muzali se bomo ob menjavi kraljeve straže, skočili v mestno hišo in se žgočemu skandinavskemu soncu upirali z domačim švedskim sladoledom. Nastanitev v hotelu.

3. dan:Stockholm - Ladja

Po zajtrku se bomo švedske prestolnice lotili po želji, skupaj ali samostojno. Med obvezne obiske sodijo muzej ladje Vasa, ki so jo po 333 letih rešili z morskega dna, muzej Alberta Nobela in izjemen muzej na prostem Skansen, najstarejši muzej na prostem na svetu in prava arhitekturna Švedska v malem. V popoldanskih urah se bomo znova vkrcali na ladjo, nastanili v kabine in – zdaj že pravi pomorščaki – odpluli do Finske.

4. dan:Helsinki - St. Peterburg

Tudi tokrat bomo z ladijskim zajtrkom pohiteli in se nato izkrcali v pristanišču Helsinki. Dopoldanske ure bomo izkoristili za uživanje v kratkem panoramskem ogledu Helsinkov in se nato odpeljali na vzhod, proti Rusiji. Zvečer bomo že v cesarskem St. Peterburgu.

5. dan:St. Peterburg

Ruski zajtrk prvič, nato pa ogled čudovitega mesta, ki ga reka Neva prepleta s številnimi kanali. Tu je nekoč vladala znamenita družina Romanov, največji razvoj pa je St. Peterburg doživel pod Petrom Velikim in Katarino II. Popoldne bo namenjeno muzeju Ermitaž, ki velja za eno največjih zakladnic umetnosti na svetu.

6. dan:St. Peterburg - Puškinovo - St. Peterburg

Po drugem ruskem zajtrku bomo obiskali Trdnjavo Petra in Pavla s katedralo in se odpeljali v Puškinovo, kjer se bohoti palača Katarine Velike iz 18. stoletja z mogočnimi poslopji in čudovitimi vrtovi. Tudi naš zadnji ruski večer bomo preživeli v St. Peterburgu.

7. dan:St. Peterburg - Talin

Po še tretjem ruskem zajtrku se bomo predali vožnji po ruskih in estonskih ravnicah do Talina. Estonska prestolnica je zaradi ohranjenega srednjeveškega videza pod zaščito Unesca. Med sprehodom po ulicah mesta mode si bomo ogledali mestno hišo, dominikanski samostan, mestni muzej in druge znamenitosti.

8. dan:Talin - Riga

Estonski zajtrk je mali praznik kruha vseh vrst, pazite pa se gorčice – za razliko od skandinavske je presneto močna in pekoča! Iz Talina se bomo ob gozdovih, kjer sobivajo breze in borovci, popeljali do latvijske prestolnice Rige. Posrkala nas bo v živahne ulice prodajalcev, glumačev in glasbenikov, med katerimi se bomo prebili do katedrale, cerkve sv. Petra in srednjeveškega sedeža ceha trgovcev.

9. dan:Riga - Siauliai - Vilna

Skuta, kislo mleko in raznovrstni siri, kot je tradicionalni ‘janu siers’, nam bodo popestrili latvijski zajtrk, preden se bomo odpravili v Litvo. Sredi ničesar, tik pred mestecem Šiauliai, bomo potešili radovednost na Hribu križev, ki velja za simbol litovske narodne identitete in enega glavnih romarskih središč Baltika. Litovski prestolnici Vilni bomo namenili popoldanski ogled znamenitosti in večerni sprehod, na katerega nas bodo povabile prikupne ulice.

10. dan:Vilna - Trakai - Varšava

Ljubitelji mesnin, predvsem svinjine, boste prišli na račun med litovskim zajtrkom. Nedaleč od Vilne bomo skočili do pravljičnega mesteca Trakai, ki se stiska na otoku sredi jezer, nato pa nas bodo neskončne ravnice odpeljale proti Poljski. V prestolnico Varšavo bomo prispeli dovolj zgodaj za panoramski ogled znamenitosti.

11. dan:Varšava - Krakov

Varšavsko jutro bo v znamenju palačinke iz ribanega krompirja, klobase in umešanih jajc, preostanek dneva pa bomo namenili slikovitemu Krakovu, kamor bomo prispeli pozno dopoldne. Ogled mesta bomo začeli na griču Wawel, kjer se bohotijo katedrala, kraljeva palača in zmaj – tu bomo najbolje spoznali mogočno zgodovino poljskega naroda. Popoldne se bomo spustili v mesto, kjer so ob Poti kraljevih družin nanizani Matejkov trg, obzidje z utrdbo Barbikon, Vrata časti in Rynekov trg s pokrito tržnico Sukenice, ki nas bo zvabila med bogate stojnice. Trg krasi še Marijina cerkev z največjim gotskim lesenim oltarjem v srednji Evropi, z njenega zvonika pa na polno uro odzvanja pesem Hejnal (trobenta), ki je nekdaj naznanjala tatarsko nevarnost.

12. dan:Poljska - Avstrija - Slovenija

Raziskovanje severnih krajev bo zaključeno – po zgodnjem zajtrku bomo prečkali Češko in Avstrijo ter proti večeru prispeli domov.

Cena:

 • 999 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 1044 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
 • 1089 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah hotelov *** in v 4-posteljni ladijski kabini,
 • 11 x nočitev z zajtrkom (9 x v hotelu in 2 x na ladji),
 • zunanje oglede po programu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba (275 EUR),
 • vstopnine v Rusiji ob prijavi – po želji (Trdnjava Petra in Pavla, St. Isaac, Ermitaž in Puškinovo 99 EUR),
 • ruski vizum (približno 85 EUR),
 • večerje 260 EUR (9 x hotel, 2 x ladja),
 • dvoposteljna kabina na ladji (145 EUR na osebo),
 • obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 35 EUR.
 •  

Popust:

 • popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.
 • POMEMBNO: za vstop v Rusijo je za slovenske državljane potreben vstopni vizum. Da vizum uredimo, potrebujemo že ob prijavi kopijo potnega lista, katerega veljavnost mora biti najmanj 6 mesecev po prihodu iz Rusije, barvno fotografijo 45 x 35, zapisane podatke: naziv poklica, naslov podjetja, kjer je zaposlena oseba, kontaktne telefonske številke/služba, doma, če je že kdaj obiskal/a Rusijo, datum zadnjega obiska. Predvidoma do 5.7.2021 pa boste morali na agenciji oddati potni list in podpisati ustrezen obrazec za pridobitev vize.
Slike