059 072 001 turizem@az-sp.si

Bali

0
Cena
od1,200€
Cena
od1,200€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

65
10 dni, let
Datumi: 17.06., 01.10.
Indonezija
Šifra: AŽ14
Program

1. dan:Zagreb - Doha

Zbor potnikov na letališču v Zagrebu in polet nekaj pred 10:00 uro zjutraj preko Dohe proti Denpasarju na Baliju.

2. dan:Bali/Denpasar - Ubud

Nekaj čez 8:00 uro zjutraj pristanek v Denpasarju in po opravljenih carinskih formalnostih prevzem prtljage in transfer v hotel 3* v Ubudu. Namestitev v hotelu, prosto za sprehod ali prve kulinarične izkušnje. Nočitev.

3. dan:Ubud

Zgodnji zajtrk. Jutro bomo pričeli sproščujoče, z uro joge. Poiskali bomo skladnost med telesom in duhom, harmonijo estetike in forme ter naš notranji mir. Ostanek dneva bomo namenili kopanju, sončenju, počitku ali samostojnemu odkrivanju otoka. Predlagamo, da raziščete kako živijo domačini. Zaradi močnega vpliva hinduizma imajo domovi svoj kozmični red. Tipična balijska družina  živi v prostoru obkroženem z visokimi zidovi. Znotraj je dvorišče, kjer se nahajajo hiške za ljudi, živali, žito, za bogove. Nočitev.

4. dan:Ubud - Kintamani - Mount Batur - Tampaksiring

Po zajtrku se bomo odpravili na izlet. Ker je Bali poznan po tradicionalnih plesih bo prva postaja na tem izletu, ogled predstave balijskih plesov. Nato bomo občudovali izdelavo srebra in obdelavo lesa. Pot bomo nadaljevali proti Kintamaniju, kjer bomo občudovali prekrasno jezero Batur ter aktivni vulkan Mount Batur. Po kratkem postanku bomo nadaljevali proti Tampaksiringu – »Izvor mladosti«. V tem templju se nahaja voda, ki jo koristijo za razne verske hinduistične obrede. Povratek v hotel in nočitev.

5. dan:Ubud

Zajtrk, nato prosto za jogo, kopanje, sprehode, sproščanje. Bujno zelenje prevzema vse kotičke Balija. Naselja so prežeta z naravo, sveža voda se zliva niz terasastih polj, skozi nasade. Vsako riževo polje ima svoj oltar in kapelico posvečeno hindujskemu bogu. Nočitev.

6. dan:Ubud - Nusa Dua

Zajtrk. Odjava iz hotela v Ubudu in odhod do hotela 5* na področju Nusa Dui. Dan bo namenjen kopanju, sončenju, sproščanju in samostojnemu odkrivanju otoka. Predlagamo, da dan namenite tradicionalni kuhinji otoka. Hrana na Baliju je povsem drugačna od indonezijske hrane. Glavna hrana je riž z zelenjavo in malimi količinami mesa ali rib. Turisti se običajno prehranjujejo v hotelu, mi vam predlagamo, da na tržnici poizkusite Babur ayam (riž s piščancem), Lontong (riž kuhan na pari in zavit v bananin list), nacionalno jed Nasi campur (riž kuhan na pari z izborom mesa, zelenjave, tofuja…). Vsekakor je treba poizkusit najbolj znano sadje – durian. Groznega vonja, a popolnega okusa. Zardi vonja ga ne dovolijo vnašat v hotel in tudi ne na avion. Nočitev.

7. dan:Mount Agung - Besakih - Bukit Jambul - Pengipuran - Kerta Gosa

Po zgodnjem zajtrku sledi izlet na vzhod otoka, kjer dominira planina Mount Agung (3142 m). To je najvišji vrh otoka in najvišji vulkan na otoku. Na obronkih vulkana je zgrajen tempelj  – Basakih, napomembnejši in najstarejši tempelj za hindujsko populacijo na Balilju. Imenujejo ga »Mati templjev«. Ustavili se bomo pri Bukit Jambul, kjer bomo uživali ob prekrasnem pogledu na dolino. Tu bo krajši počitek in priložnost za kosilo. Na poti bomo spoznali tudi tradicionalno vasico Penglipuran. Vasica je posebna zaradi posebne skupnosti, ki izvira iz 16. stoletja. Na povratku bomo obiskali še Palačo pravice imenovano Kerta Gosa v Klungkungu. (vzemite sarong za pokritje zgornjega dela telesa). Povratek v hotel in nočitev.

8. dan:Batubula - Celuk - Nusa Dua

Zajtrk in dan namenjen kopanju, sončenju, sproščanju. Bali  je poznan po shoopingu, zato vam priporočamo, da se bo dogovorjeni uri skupaj odpravimo na nakup kvalitetnih spominčkov, na izlet v vasico Batabula, ki je poznana po posebni umetnosti, prav tako tudi v vasico Celuk, ki je poznana po proizvodnji srebra in zlata. V nadaljevanju si bomo ogledali še umetniška dela v vasici Mas ter v  Ubudi še galerije tradicionalne in moderne umetnosti. Na koncu po želji še ogled znanega plesa Kecak in ples ognja. Nočitev.

9. dan:Denpasar/Bali - Doha

Zajtrk in prosto do transferja na letališče. Polet nekaj pred 19:00 uro zvečer in prihod v Doho nekaj pred polnočjo.

10. dan:Doha - Zagreb

Nekaj pred 2:00 uro zjutraj nadaljevanje poleta za Zagreb, kjer bo pristanek predvidoma ob 7:00 uri zjutraj.

Cena:

 • First minute cena: 1200 EUR
 • Redna cena: 1.290 EUR

Cena vključuje:

 • letalski prevozi in vključene letališke takse,
 • transfer iz letališča do hotela in nazaj,
 • zunanje oglede po programu,
 • 4 x namestitev v hotelu 3* na bazi nočitve z zajtrkom v Ubudu, 3 x namestitev v hotelu 5* na plaži Nusa Dui,
 • 1 ura joge po osebi,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • lokalno vodenje in stroške organizacije.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 400 EUR,
 • dodatna ura joge: 22 EUR po osebi na uro,
 • v primeru 11 potnikov po želji doplačilo za spremljevalca poti: na vprašanje,
 • zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen, smrt): 4,05% od vrednosti aranžmaja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS: vprašajte v agenciji.
Slike