059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Bali – otok preprostosti, harmonije in ravnovesja

0
Cena
od1,500€
Cena
od1,500€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

45
10 dni, let
Datumi: 15.6., 20.8., 12.10., 14.11.
Indonezija
Šifra: AZ49
Program

1. dan:Zagreb - Istanbul

Zbor potnikov na letališču v Zagrebu in ob 20.30 polet proti Istanbulu. Pristanek nekaj pred polnočjo.

2. dan:Istanbul - Bali/Ubud

Nadaljevanje leta ob 01.50 proti Denpasarju. Pristanek v Denpasarju ob 19:20h po lokalnem času. Transfer do hotela 4* v Ubudu. Nastanitev v hotelu, nočitev.

3. dan:Bali - Ubud

Zgodnji zajtrk. Začnite jutro s sprostitvijo na tečaju joge (1 ura). Poiščite harmonijo telesa in duha, harmonijo estetike in oblike ter svoj notranji mir. Preostanek dneva prosto za kopanje v bazenu, sončenje, sproščanje ali samostojno odkrivanje otoka. Predlagamo, da raziščete kako živijo domačini. Zaradi močnega vpliva hinduizma imajo danes templji, palače, pa tudi običajne družinske hiše na Baliju, enaka arhitekturna pravila in filozofijo. Prostor mora ustrezati kozmičnemu redu. Tipična balijska družina danes živi na območju, obdanem z visokimi zidovi. Na dvorišču je deset različnih hiš. Nekatere hiše so za ljudi, nekatere za riž, nekatere za bogove. Nočitev.

4. dan:Bali - Ubud - Kintamani - Mount Batur - Tampaksiring

Po zajtrku odhod na izlet. Bali je znan po tradicionalnih plesih. Prvi postanek bo namenjen spoznavanju plesa balijskih plesalcev, nato pa si boste ogledali umetnost izdelovanja srebra in obdelave lesa. Nadaljevali boste proti Kintamaniju, kjer boste videli čudovito jezero Batur in aktivni vulkan Mount Batur. Po kratkem počitku boste nadaljevali proti Tampaksiringu, »Vrelcu mladosti«. V tem templju je voda, ki se uporablja za različne verske hindujske obrede. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan:Bali - Ubud

Zajtrk. Prost dan za vadbo joge, plavanje v bazenu, sončenje, sprostitev ali odhod v naravo. Bujno zelenje prežema vse kotičke Balija. Naselja so prežeta z naravo, sladka voda teče po terasastih poljih in skozi tempeljske nasade in mestne gozdove, ki so polni opic. Vsako riževo polje ali gozdna pot ima oltar in kapelo, posvečeno bogu iz hindujskega panteona. Nočitev v hotelu.

6. dan:Bali - Ubud - Nusa Dua

Zajtrk. Odjava iz hotela v Ubudu in odhod v hotel 4* na plaži v Nusa Dui. Namestitev. Prost dan za kopanje, sončenje, sprostitev ali samostojno odkrivanje otoka. Predlagamo, da poskusite tradicionalno otoško kuhinjo. Hrana na Baliju je nekoliko drugačna od indonezijske hrane. Glavna dnevna hrana je riž z zelenjavo in majhne količine rib ali mesa. Vedno se uporabljajo začimbe. Na kateri od tržnic poskusite Babur ayam (riževa kaša s piščancem), Lontong (poparjen riž, zavit v bananin list), nacionalno jed Nasi campur (poparjen riž z mesom, zelenjavo po izbiri, tofujem, tempehom in pekočim sambalom). Vsekakor poskusite najbolj znano sadje – durian. Grozno diši, a je popolnega okusa. Zaradi neznosnega vonja ga je prepovedano vnašati v nekatere hotele in na letalo. Nočitev v hotelu.

7. dan:Bali - Mount Agung - Besakih - Bukit Jambul - Penglipuran - Kerta Gosa - Nusa Dua

Po zgodnjem zajtrku izlet na vzhodni del otoka, kjer dominira gora Agung (3142 m). Je najsvetejši in najvišji vulkan na Baliju, ki je izbruhnil leta 1963. Tempelj Besakih, zgrajen na pobočju vulkana, je za hindujsko prebivalstvo Balija najpomembnejši tempelj, ki se ga najbolj boji. Imenujejo jo tudi “mati templjev”. Ustavili se bomo tudi v Bukit Jambulu, da bi uživali v razgledu na čudovito dolino. Tu si bomo malo odpočili in izkoristili priložnost za kosilo. Na poti proti vzhodnemu delu Balija boste spoznali tradicionalno vasico Penglipuran. Vas je edinstvena zaradi drugačne strukture družbene skupnosti, ki sega v 16. stoletje. Na poti nazaj bomo obiskali palačo pravice imenovano Kerta Gosa v Klungkungu. Opomba: priporočamo, da za obisk templja Besakih prinesete in nosite tradicionalni sarong (tradicionalen dolg šal/pareo, ki pokriva spodnji del telesa). Povratek v hotel. Nočitev.

8. dan:Bali - Batubula - Celuk - Nusa Dua

Zajtrk. Dopoldan prosto za kopanje, sončenje, sprostitev. Bali je znan kot raj za nakupovanje. Ne veste, kje kupiti kakovostne spominke? Okrog 13. ure zapustimo hotel in vas popeljemo na izlet, ustvarjen izključno za nakupe. Poiščite ročno izdelane spominke v vasi Batubula, znani po kamnoseštvu ali vasi Celuk, znani po proizvodnji srebra in zlata. V nadaljevanju potovanja si bomo ogledali umetnine v vasici Mas in prišli v Ubud, znan po galerijah in mojstrovinah tradicionalne in moderne umetnosti. Za konec vas vabimo na ogled znamenitega plesa Kecak&Fire, ki ga izvajajo samo zvečer. Povratek v hotel. Nočitev.

9. dan:Bali - Nusa Dua - Denpasar - Istanbul

Zajtrk. Prost dan za uživanje na plaži. V poznih popoldanskih urah sledi transfer na letališče Denpasar in priprava na polet proti Istanbulu. Odhod proti Istanbulu je predviden ob 21.10.

10. dan:Istanbul - Zagreb

Pristanek ob 05:00 in ob 06.55 sledi polet proti Zagrebu. Predviden prihod v Zagreb ob 08:00 uri.

Cena:

 • 1500 EUR (15.6.2023),
 • 1660 EUR (20.8.2023),
 • 1720 EUR (12.10.2023),
 • 1620 EUR (14.11.2023).

Cena vključuje:

 • letalski prevoz iz Zagreba v ekonomskem razredu (Turkish Airlines, 14.11. Qatar Airways),
 • transfer z letališča Denpasar do hotela in nazaj,
 • nastanitev v hotelu 4* v Ubudu na osnovi 4x nočitev z zajtrkom in 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* na plaži v Nusa Dui,
 • vse oglede po programu,
 • 1 ura joge na osebo,
 • stroške organizacije potovanja.

Cena ne vključuje:

 • dodatne storitve, prehrano in izlete, če ni navedeno drugače,
 • manjše število potnikov: min. 11 potnikov z doplačilom 212 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovaja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 400 EUR,
 • izbirno doplačilo za dodatne ure joge: 25 EUR osebo/uro.

Opombe:

 • Datumi odhoda: 15.6.2023, 20.8.2023, 12.10.2023 in 14.11.2023.
Slike

Proceed Booking