Zbor potnikov na letališču v Zagrebu in polet proti Dohi.
Pristanek v Denpasarju. Po opravljenih carinskih formalnostih vas bo na izhodu pričakal lokalni agent. Po preverjanju imen vseh potnikov boste prejeli paket dobrodošlice in vse potrebne informacije v zvezi z vašim bivanjem na Baliju. Transfer do hotela Ananda Resort 4* v Ubudu. Nastanitev v hotelu, nočitev.
Zajtrk. Prost dan za jogo (9-10h), kopanje v bazenu, sončenje, sproščanje ali samostojno raziskovanje otoka. Predlagamo, da raziščete tudi, kako živi lokalno prebivalstvo. Zaradi močnega vpliva hinduizma imajo danes templji, palače in celo običajne družinske hiše na Baliju enaka arhitekturna pravila in filozofijo. Prostor mora ustrezati kozmičnemu redu. Tipična balijska družina danes živi na območju, obdanem z visokimi zidovi. Na dvorišču je deset različnih hiš. Nekatere hiše so za ljudi, nekatere za riž, nekatere za bogove. Nočitev.
Po zajtrku odhod na izlet. Odhod v vas Mas in Celuk, kjer boste doživeli umetnost izdelovanja srebra in obdelave lesa. Sledi obisk lokalne kavne plantaže, kjer si boste ogledali postopek pridelave svetovno znane kave Luwak. Ta edinstvena kava se prideluje tako, da se azijske cibetke (mačkam podobne živali) hranijo s kavnimi zrni. Po prehodu skozi prebavni trakt nabiralci naberejo semena v blatu, jih očistijo in pražijo. Zaradi posebnega prebavnega sistema in encimov med prebavo imajo zrna poseben okus. Imeli boste tudi priložnost poskusiti različne balijske kave in čaje. Nadaljevanje poti do regije Kintamani, kjer si boste ogledali čudovito jezero Batur in aktivni vulkan Mount Batur (vulkan ni obiskan). Zadnja postaja je sveti tempelj Tirta Empul, Tampaksiring, eno najpomembnejših verskih krajev na Baliju. Ta hindujski tempelj je znan po svoji sveti izvirski vodi. Tempelj je bil zgrajen v času dinastije Warmadewa in je posvečen Višnuju, hindujskemu bogu vode. Vrnitev v hotel. Nočitev.
Po zgodnjem zajtrku odhod na izlet na vzhodni del otoka. Obisk tradicionalne vasi Desa Pengelipuran, znane po neokrnjenem okolju in ohranjeni kulturni dediščini. Za postavitev vasi so značilne enotne, dobro organizirane hiše z osrednjo potjo, ki odražajo močan občutek skupnosti. Nadaljevanje poti do Bukit Jambula s čudovitim razgledom na riževa polja in hribe. Prihod v Kerta Gosu oziroma Palačo pravice v Klungkungu, kjer se nahajajo edinstvene freske hindujskih epov, ki združujejo umetnost, zgodovino in kulturo.
Po kratkem počitku odhod do templja Besakih. Tempelj Besakih, zgrajen na pobočjih vulkana, je najpomembnejši in najbolj strah vzbujajoč tempelj za hindujsko prebivalstvo Balija. Imenujejo ga tudi “mati” templjev. OPOMBA: Priporočamo, da ob obisku templja Besakih s seboj prinesete in nosite tradicionalni sarong (tradicionalna dolga ruta/pareo, ki pokriva spodnji del telesa). Vrnitev v hotel. Nočitev.
Zajtrk. Odjava iz hotela. Na poti se odpravimo na izlet. Dan se začne z obiskom znamenite riževe terase Tegalalang, enega najbolj fotografiranih krajev na Baliju. Zelena terasasta polja ustvarjajo osupljivo naravno panoramo. Preizkusite balijsko gugalnico – znamenito gugalnico s čudovitim razgledom. Naslednji cilj je Opičji gozd, ena najbolj obiskanih znamenitosti ter zatočišče in naravni habitat balijskega dolgorepega makaka. Ta kraj ima za lokalno skupnost globok duhovni pomen, saj templji segajo v 14. stoletje. Odhod do nekdanje kraljeve rezidence v Ubudu, znane kot Puri Saren Agung. Zanj je značilna tradicionalna balijska arhitektura in je simbol bogate zgodovinske dediščine Ubuda. Prosti čas (približno 1 ura) za sprehod po mestu in nakupovanje. Vožnja do Nusa Due. Prihod v hotel Nikko Bali Benoa 5*. Namestitev v sobe, nočitev.
Zajtrk. Poiščite harmonijo med telesom in duhom, harmonijo estetike in oblike ter notranji mir. Prost dan za kopanje, sončenje, sprostitev ali samostojno odkrivanje otoka. Predlagamo, da poskusite tradicionalno otoško kuhinjo. Hrana na Baliju se nekoliko razlikuje od indonezijske. Glavna dnevna hrana je riž z zelenjavo in majhnimi količinami rib ali mesa. Vedno se uporabljajo začimbe. Turisti le redko uživajo v pravih dobrotah, ker jih v hotelih in restavracijah pogosto ne strežejo. Na eni od tržnic poskusite Babur ayam (riževa kaša s piščancem), Lontong (parjen riž, zavit v bananin list), nacionalno jed Nasi campur (parjen riž z izborom mesa, zelenjave, tofuja, tempeha in vročega sambala). Vsekakor poskusite najbolj znano sadje – durian. Grozno diši, a je okus popoln. Zaradi neznosnega vonja ga je prepovedano prinašati v nekatere hotele in na letala. Nočitev v hotelu.
Zajtrk. Prosto dopoldne za kopanje in sončenje. Okoli 14.00 odhod na izlet (doplačilo) v tempelj Uluwatu, ki se nahaja na 70 m visoki pečini nad Indijskim oceanom. Je eden najbolj znanih morskih templjev na Baliju, znan tudi po osupljivih sončnih zahodih. Tempelj je posvečen bogovom morja in je pomemben hindujski kraj čaščenja. Sledi večerja z morskimi sadeži na plaži (vključena v ceno izleta). Uživajte v vzdušju pod zvezdami z nežnim oceanskim vetričem. Vrnitev v hotel. Nočitev.
Zajtrk. Odjava iz hotela do 12:00 (stvari lahko pustite v shrambi za prtljago v bližini recepcije hotela). Prosti čas za uživanje na plaži. O času prevoza do letališča Denpasar boste prejeli obvestilo lokalnega agenta. Odhod na letališče.
Po prihodu na letališče priprava in prijava na let proti Dohi. In nato nadaljevanje proti Zagrebu.
