059 072 001 turizem@az-sp.si

Avstralija – velika noč

0
Cena
od3,490€
Cena
od3,490€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

11
15 dni, let
Datumi: 28.3.
Avstralija
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Doha

Zbor potnikov na zagrebškem letališču 120 minut pred vzletom letala. Po razdelitvi potovalnih dokumentov prijava na let Qatar Airways. Odhod letala proti Dohi. Po prihodu v Doho sledi prevoz do hotela 4* v Dohi. Prijave in namestitev. Nočitev.

2. dan:Doha - Sydney

Po zajtrku prosti čas za lastne programe. Predlagamo ogled mesta v organizaciji Qatar Airways. Več podrobnosti o sami turi v zaključnem pismu. Popoldan sledi prevoz na letališče, prijava na let Qatar Airways proti Sydneyju. Obroki med letom. Nočni let.

3. dan:Sydney

Po prihodu v Sydney  carinske formalnosti. Sprejem lokalnega agenta, nato prevoz do hotela. Prijave in nastanitev v hotelu 4* v osrednjem delu mesta. Predlagamo večerni sprehod po mestu in skupno večerjo, prosti čas. Nočitev.

4. dan:Sydney - ogled mesta

Po zajtrku predlagamo ogled mesta z lokalnim vodnikom po eni najlepših svetovnih metropol. Na tej turneji si boste lahko ogledali najbolj privlačne lokacije v samem Sydneyju, pa tudi nekaj skritih predelov okoli vzhodnih plaž, skozi katere nas bo popeljal naš lokalni vodnik. Šli bomo mimo Sydneyjske opere – najbolj znane stavbe v Avstraliji in priljubljenega kraja turistov z vsega sveta! Obiskali bomo tudi zgodovinsko okrožje “Rocks”, si ogledali botanični vrt in nato nadaljevali sprehod do g. Macquariejev stol. Na samem začetku 19. stoletja so v kamen vklesali klop za guvernerjevo ženo, da bi tam počivala in uživala v prostem času ter čudovitem razgledu na pristanišče. Danes je namen te klopi enak, zdaj pa je priljubljeno zbirališče vseh turistov, ki prihajajo na znamenito razgledno točko, da bi uživali v pogledu na Sydney Harbour Bridge in operno hišo. Ogled nadaljujemo z obiskom elitnih četrti na vzhodu mesta, kjer si bomo ogledali ogromne dvorce in skrite zalive. Čisto na koncu si pustimo čas za uživanje in počitek na znameniti plaži “Bondi” (kosilo z doplačilom). Povratek v hotel. Prosti čas za lastne programe. Nočitev.

5. dan:Sydney - nacionalni park Blue mountains - Sydney

Po zajtrku predlagamo enodnevni izlet v narodni park »Blue Mountains«, ki se nahaja približno 65 km zahodno od Sydneya in je znan po čudoviti naravi, gozdovih, slapovih in kanjonih. Ogled vključuje vstopnico za obisk parka Featherdale, kjer si boste ogledali različne živali, značilne samo za avstralsko podnebje (dingoe – divje pse, avtohtone ježe, debele, tasmanski hudič), božali koale (doplačilo), hranili kenguruje in “wallabie” (živali). podobni kengurujem, vendar s krajšimi nogami), pisane papige, kače in kuščarji ter krokodili, ki živijo v slani vodi. Najbolj znana turistična atrakcija v “modrih gorah” so gorski vrhovi, imenovani “Tri sestre”, s katerimi so povezane številne legende. Najbolj razširjena je aboriginska, po kateri so vrhovi pravzaprav tri zaljubljene sestre, ki jih je plemenski starešina spremenil v skale, da bi jih zaščitil pred tremi brati, ki so pripadali drugemu plemenu. Na žalost vseh sester je starec umrl, preden je lahko razveljavil svoj urok. Lokalno kosilo z doplačilom. V dogovoru z lokalnim vodnikom možnost odhoda na predstavo z lokalnimi staroselci, kjer vam bodo skozi ples in pesem na kratko predstavili, kako so nekoč živeli v Avstraliji. Po celodnevnem izletu v očarljivo naravo in druženju s čudovitimi redkimi živalmi se boste vrnili v hotel. Prosti čas za lastne programe. Nočitev.

6. dan:Sydney - severne plaže

Po zajtrku predlagamo sproščujoč izlet s trajektom iz Circular Quaya do severnih plaž Sydneya, kjer boste imeli priložnost uživati ​​v čudovitem razgledu z morske strani na znameniti Sydney Harbour Bridge in Sydneyjsko opero. Najbolj znani plaži, Manly beach in Shell beach, sta priljubljeni točki domačinov in turistov, ko gre za počitnice v neposredni bližini sicer energičnega mesta, polnega vsebin. Tam boste lahko uživali na peščenih plažah in sončnih žarkih, tisti bolj drzni pa se lahko preizkusite v deskanju in drugih vodnih radostih. Priporočamo kosilo (doplačilo) v priljubljeni restavraciji na plaži Manly, kjer lahko poskusite različne avstralske dobrote. Ta ekskurzija vam bo razkrila povsem drugo plat Sydneya, naš turistični vodič pa bo poskrbel, da boste videli kraje in zalive, ki običajno niso dostopni vsakomur. Povratek v hotel. Prosti čas za lastne programe. Nočitev.

7. dan:Sydney - Cairns

Po zajtrku odjava iz hotela. Sledi transfer na letališče in prijava na let proti Cairnsu. Cairns leži v zvezni državi Queensland in je ena najbolj sončnih avstralskih destinacij. Ob prihodu nastanitev v hotelu 4*. Popoldne prosto za lastne aktivnosti. Nočitev.

8. dan:Cairns - "Green islands" - veliki koralni greben

Po zajtrku predlagamo celodnevni izlet do veličastnega 25 milijonov let starega Velikega koralnega grebena, ki je tudi največje živo bitje na svetu, kjer je večina koralnih grebenov le 4 metre pod gladino vode. Odhod s katamaranom do Zelenega otoka, kjer imamo prosto za potapljanje in kopanje na otokih. Zeleni otoki so znani po belih peščenih plažah in nedotaknjeni naravi. Sledi vožnja s katamaranom do ploščadi, ki se nahaja na oceanu. Na ploščadi imamo organizirano kosilo. Prosti čas za potapljanje na koralnem grebenu. Potapljaška oprema je vključena v izlet. Vrnitev v hotel v poznih popoldanskih urah. Prosti čas. Nočitev.

9. dan:Cairns - Kuranda

Po zajtrku predlagamo fakultativni izlet z vlakom v rudarsko mesto Kuranda. Spust z žičnico Skyrail v dolino in jezero Caravonica ter ogled kulturnega parka Tjapukai in kulturnega centra Aboriginov. Prosti čas v mestu. Vrnitev v hotel je predvidena v popoldanskih urah. Prosti čas. Nočitev.

10. dan:Cairns - Melbourne

Po zajtrku bo sledil prevoz na letališče. Prijava na let v Melbourne – glavno mesto avstralske zvezne države Victoria in drugo največje mesto v državi. Od leta 1901 do 1927 je bil prestolnica Avstralije, danes pa je najbolj prepoznaven po gostiteljstvu olimpijskih iger leta 1956, teniškega turnirja za grand slam »Australian open« ter formule 1 in VN Avstralije. Sledi prevoz do hotela v samem centru mesta. Prijava in namestitev v hotelu. Prosti čas za lastne programe. Nočitev.

11. dan:Melbourne - ogled mesta

Po zajtrku predlagamo ogled mesta z lokalnim vodnikom. Mnogi pravijo, da je Melbourne “najbolj zaželeno mesto za življenje”, z naraščajočo populacijo, ki šteje več kot 4 milijone prebivalcev, pa je postal multikulturno središče. V tem veličastnem mestu, polnem pisanih ulic, prepoznavne arhitekture, tržnic, športnih stadionov, muzejev, parkov in vrtov, se bomo pod strokovnim vodstvom lokalnega vodnika podali mimo najatraktivnejših lokacij. Kosilo z doplačilom v avtohtoni restavraciji, ki je bila tudi prva nepremičnina v mestu, ki so jo angleški kolonizatorji uradno kupili od tamkajšnjih staroselcev. Povratek v hotel. Prosti čas za lastne programe. Nočitev.

12. dan:Melbourne - Philip island - Melbourne

Po zajtrku je dopoldne prosto za lastne programe. Popoldne predlagamo izlet na Phillip Island, ki je znan po koloniji najmanjših pingvinov na svetu. Po prihodu na otok Phillip bomo obiskali lokalno vinsko klet, kjer bomo imeli priložnost poskusiti lokalna vina, ki se pridelujejo v tem delu Victorie. Sledi obisk koalskega centra, kjer koale živijo v naravnem okolju. Po večerji (doplačilo) odhod na plažo Summerland. Zvečer boste videli pingvine, ki prihajajo z lova in gredo v svoja gnezda. Povratek v Melbourne v večernih urah. Nočitev.

13. dan:Melbourne - "Great Ocean Road"

Po zajtrku predlagamo enodnevni izlet po znameniti »Great Ocean Road« do slavnih 12 apostolov. Velika oceanska cesta ali po angleško The Great Ocean Road je 243 kilometrov dolga cesta, ki se razteza skozi izjemno slikovito pokrajino, a hkrati zelo neusmiljeno naravo jugovzhodne avstralske obale. To cesto, za katero mnogi pravijo, da ponuja največji užitek v vožnji na svetu, so začeli graditi takoj po prvi svetovni vojni leta 1919, dokončali pa so jo šele leta 1932. Razlog za njeno izgradnjo je bila cestna povezava redko poseljenih in izoliranih naselij na jugozahodni obali avstralske zvezne države Viktorije, ki so bila do takrat dostopna le po morju in po kopnem nedostopnih cestah. Prosto za kosilo (doplačilo). Tudi cesta je bila zgrajena kot spomenik žrtvam prve svetovne vojne, gradilo pa jo je približno 3000 vojakov povratnikov. Imeli boste čas za fotografiranje in sprehode ter priložnost videti koale in druge avstralske živali v njihovem naravnem okolju. Povratek v hotel. Prosti čas. Nočitev.

14. in 15 dan:Melbourne - Doha - Zagreb

Povratek domov.

Cena:

 • 3490 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Sydney, Melbourne – Zagreb,
 • notranji let Sydney – Cairns,
 • notranji let Cairns – Melbourne,
 • vsi transferji po programu od letališča do/iz hotela,
 • spremljevalec iz Zagreba,
 • namestitev po programu v hotelih 4* na bazi nočitev z zajtrkom,
 • lokalne pristojbine in davke,
 • stroški organizacije potovanja.

Doplačila:

 • doplačilo za letalske pristojbine 590 EUR,
 • Avstralski vizum,
 • nasveti,
 • fakultativni izleti in vstopnice (cene kmalu),
 • osebni stroški,
 • doplačilo za enoposteljno sobo 1.050 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti.

Opombe:

Vizum: Za vstop v Avstralijo slovenski državljani potrebujemo vizum, pridobimo ga preko obrazca na internetni strani.

Cepljenja: niso potrebna.

Slike

Proceed Booking