059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Atene – Novo leto

0
Cena
od610€
Cena
od610€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

31
5 dni, letalo
Datumi: 30.12.
Grčija
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Atene

Zbor potnikov na letališču “Franjo Tuđman” 60 minut pred poletom. Prijava in polet proti Grčiji. Po opravljenih carinskih formalnostih prevoz z avtobusom do centra mesta in nastanitev v hotelu 3*. Po nastanitvi in ​​krajšem počitku odhod z vodnikom na orientacijski sprehod: trg Omonia – ulica Stadiou – trg Syntagma – ulice Ermou – Plaka – Monastiraki. Predlagamo, da se odpravite v četrt Plaka, pisan del Aten s številnimi tavernami in labirintnimi uličicami. Povratek v hotel. Nočitev.

2. dan:Atene - Izlet v Delfe

Zajtrk. Prosti čas za uživanje v Atenah. Predlagamo fakultativni izlet z uradnim vodnikom po mestu Delphi (z doplačilom). Najpomembnejše grško svetišče Delfi je bilo zgrajeno na pobočju gore Parnasos in je posvečeno starogrškemu bogu sonca in umetnosti Apolonu. Stari Grki so verjeli, da je tam središče sveta in so v Delfe prihajali po nasvete prerokinje Pitije in na najstarejše panhelenske igre, predhodnice olimpijskih iger. Po ogledu Delphi vrnitev v Atene. Vožnja proti Atenam, kamor prispemo v popoldanskih urah. Priprava na silvestrovanje (v lastnem aranžmaju). SREČNO NOVO LETO 2024!

3. dan:Atene

Zajtrk. Poldnevni ogled Aten z avtobusom in peš v spremstvu uradnega vodnika po mestu: trgi Omonia in Syntagma, glavni mestni trgi grške prestolnice – parlament – ​​klasicistične palače monumentalne ulice Stadiou in Panepistimiou – »Kallimarmaro«, panhelenski stadion, zgrajen iz belega marmorja za prvo moderno olimpijado leta 1896 – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskega obdobja ob vhodu v svetišče olimpskega Zevsa – atenska Akropola*, središče starogrškega sveta in eden najpomembnejših spomenikov svetovne kulturne dediščine s templjema Partenonom in Erehteonom ter panoramskim razgledom na Atene. Prosto popoldne za osebne programe. Predlagamo, da se odpravite v četrt Plaka, pisan del Aten s številnimi tavernami in labirintnimi ulicami na tipično grško večerjo. Nočitev.

4. dan:Atene - Izlet: Peloponez - Argolida - Mikena

Zajtrk. Prosti čas za uživanje v Atenah. Predlagamo izlet (z doplačilom):

PELOPONEZ – ARGOLIDA – MIKENA
Celodnevni izlet na Peloponez, kjer se bomo najprej ustavili ob znamenitem Korintskem prekopu. Nadaljevanje vožnje skozi slikovito pokrajino oljčnih nasadov in nasadov pomarančevcev province Argolida do svetega gozda boga Asklepija v Epidavru, kjer si bomo ogledali gledališče, ki slovi po popolni akustiki. Po vijugasti cesti nadaljujemo v smeri Naupliona, prve prestolnice moderne Grčije, kjer si bomo privoščili kratek počitek za sprehod in kavo. Potovanje nadaljujemo do ostankov mitskih Miken, od koder je Agamemnon vodil Ahajce v obleganje Troje, imeli pa bomo priložnost videti Kiklopsko obzidje z Levjimi vrati. Prosti čas za kosilo in nakup spominkov. Vožnja proti Atenam, kamor prispemo v poznih popoldanskih urah. Povratek v hotel, nočitev. 

5. dan:Atene - Zagreb

Zajtrk. Glede na to, da je 1.1. zaprti ogled Akropole bo opravljen pred odhodom na letališče. Transfer z avtobusom do letališča, let proti Zagrebu.

**Opomba: Vrstni red ogleda se lahko spremeni po presoji vodnika.

Cena:

 • 610 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • povratno letalsko karto v ekonomskem razredu po vrstnem redu leta, navedenem v programu,
 • letalske pristojbine,
 • namestitev v hotelu 3* v centru Aten na osnovi 4 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljni sobi,
 • prevoz z avtobusom letališče – ​​hotel – letališče,
 • poldnevni ogled Aten z avtobusom in peš v spremstvu lokalnega vodnika
 • vse oglede po programu.

Doplačila:

 • turistična taksa se plača v hotelih. Prispevek se poravna neposredno na recepciji, točen znesek bo naveden v končnih informacijah o potovanju (informativna cena 1,50 EUR soba/dan),
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • fakultativni izlet Peloponez – Argolida – Mikene (minimalno 12 prijavljenih): 65 EUR, informativna cena: Epidaurus vstopnica: 12 EUR, do 25 let brezplačno (ob predložitvi osebne izkaznice ali potnega lista, nad 65 let 50% popust (ob predložitvi osebne izkaznice ali potnega lista); Mikene vstopnica: 12 EUR, do 25 let brezplačno (na predložitev osebne izkaznice ali potnega lista, nad 65 let 50% popust (ob predložitvi osebne izkaznice ali potnega lista),
 • fakultativni izlet v Delfe (minimalno 12 prijavljenih): 60 EUR, informativna cena vstopnice: 12 EUR, do 25 let brezplačno (ob predložitvi osebne izkaznice ali potnega lista, starejši od 65 let 50% popust (ob predložitvi osebne izkaznice ali potnega lista),
 • vstopnina za Akropolo: 10 EUR, do 25 let brezplačno (ob predložitvi osebne izkaznice ali potnega lista, nad 65 let 50% popust (ob predložitvi osebne izkaznice ali potnega lista),
 • enoposteljna soba: 140 EUR.
 •  

Popusti:

 • triposteljna soba (pomožno ležišče): popust 20 EUR za tretjo osebo.
 •  
Slike

Proceed Booking